Şubat 2017
İngilizce
Sıralamalar

Dert insana yol göstericidir
2024 80. kitabı
Derdim var” diyorsun; Dert insanı Hak’ka götüren Burak’tır; sen bunu bilmiyorsun. Sanma ki dert sadece sende var. Şunu bil ki; Sendeki derdi nimet sayanlar da var. Umudunu yıkma; Yusuf'u hatırla. Dert nerede ise deva oraya gider. Yoksulluk nerede ise nimet oraya gider. Soru nerede ise cevap oraya verilir. Gemi nerede ise su oradadır. Suyu ara, susuzluğu elde et de sular alttan da yerden de fışkırmaya başlasın. Dünya malı Allah'ın tebessümüdür: ona bak! Ama sarhoş olma... Lâ tahzen! (Üzülme!)
Hayata Dair
LionSaroo Brierley · Penguin Books Ltd · 2017165 okunma
2024 19. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2024 23:43
Hello everyone) İzledikten sonra geçirdiğim emosiyaları kelimelerle ifade edemeyeceğim 2016 ' da Beyaz perdeye Saaro Brirley'nin aynı adlı kitabından uyarlanan Garth Davis imzalı Lion : Eve giden yol filminin kitabını bitirmem bu güne nasipmiş:) Bu arada novellayı okuma sebebim Dev Patel'in "ayakta alkışlanacak" oyunculuğudur ki, zaten film 2016 'da 6 dalda Oscar' a aday gösterilmiş... Tabii Rooney Mara 'yıda unutmamak gerek...) Spoiler vermeden - Bu 10 numara - 5 yıldızlık Autobiographic kitabı özetlersem : -- Beş yaşındaki Saroo Brierley, Hindistan’da bir tren istasyonunda ailesinden ayrılır ve binlerce kilometre uzakta, Kalküta’nın kalabalık sokaklarında yalnız başına hayatta kalmaya çalışır. Bir Avustralyalı çift tarafından evlat edinilir ve Avustralya’ya götürülür. Ancak Saroo, gerçek ailesine dair anılarından vazgeçmez ve yıllar sonra doğduğu yere dönme arayışına girer(Google Earth'sayesinde). Bu arayış, onun kimliğini ve aidiyetini keşfetme yolculuğudur... Aynı zamanda kitap bizlere ne olursa olsun asla umudumuzu kaybetmemizi, negatif olarak algıladığımız prosedurların, aslında bizi pozitive götüren "ступеньки" olduğunu anlamamızı vurguluyor.... Karoçi, Saroo Brirley'nin Hollywood'a konu olmuş Tragediyalarla dolu dramatik hayatını daha yakından tanımak isterseniz bu kitabı okuyun derim) Всем приятного чтение )
Edebiyat Öykü
2021 21. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2021 11:45
Saroo Brierley, 5 yaşındayken bir trende uyuyakalır ve günlerce Kalküta'nın sokaklarında yaşam savaşı verir. Avustralyalı bir çift tarafından evlat edinilir. 25 yıl sonra aklında kalan detaylardan yola çıkarak Google Haritalar'dan, Hindistan'daki ailesini aramaya başlar. İnanılmaz bir hikayeydi. Gerçek bir hayat hikayesi olduğu için çok etkileyiciydi. Kitabı okumanızı veya filmini izlemenizi öneririm.
2020 24. kitabı
Yine bir gerçek yaşam öyküsü ile karşı karşıyayız.14 dile çevirilen kitap ayrıca 2016 yılında beyaz perdeye aktarılmış.2017 yılında da ödüle doymamış.Şunu demek istiyorum kitabı okuyanlar muhakkak filmi de seyretsinler.Inanın buna değer. Yoksulluk sınırının altında müslüman bir Hintli ailenin ve sorumsuz bir babanın 3 çocuğundan biri olan 6 yaşında ki Saroo çalışmaya giden ağabeyin peşine düşer.Zira ona inanılmaz düşkündür. İstasyonda içinde uyuduğu bir trenin hareket etmesi ile kendini 1700 km uzakta ki Kalküta'da bulan Saroo bir daha evine dönmek için 25 yıl geçeceğinden habersizdir. Kendini Kalküta Garında bir insan selinde bulan küçük çocuk kendini yetimhanede bulacağı güne kadar oldukça kötü şartlar ve ağır travmalara maruz kalacaktır. Ta ki kendisini Avusturalyalı bir aile evlat edinene kadar.Daha sonra bir evlatlık kardeş daha eklenecek aile de sevgi ve fedakarlık dolu 20 yılın ardından arkadaşlarının da tesiri ile geldiği yeri ve gerçek ailesini araştırmaya başlar.5 yıl boyunca çacukluğundan hafızasında kalan küçük işaretleri değerlendirerek google haritaları üzerinden araştırma yapar.Ciddi deprasyon ve duygusal yıkıntıların ardından evinden ayrıldıktan 25 yıl sonra ailesini bulur.Orada onu hem sevinç hem üzüntü birlikte karşılar. İsterseniz 25 yıllık serüvenin her anını iliklerinizde hissetmek için kitabı hemen elinize alın ve vaşlayın.Yoksa ben dayanamayacağım ve anlatmaya devam edeceğim...
2021 8. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2021 16:47
Cok severek okudugum bir kitapti. Guzel ve etkileyici bir hayat hikayesine tanik oldum. Saroo ile birlikte yasadim gercekten. Yer yer gozlerimin doldugu bile oldu. En kisa zamanda filmini de izleyecegim
Eve Giden Yol LionSaroo Brierley · Epsilon Yayınevi · 2017165 okunma
Umut etmeden yaşamak ne kadar zor değil mi ?
2024 8. kitabı
Bu kitap bence umudun insanı nasıl ayakta tuttuğunu çok iyi anlatıyor. Hikayenin gerçek olması daha da etkiliyor insanı. Mükemmel bir yaşam mücadelesi... Çocuk, abi, kardeş, anne.. Herkesin umuda tutunması mükemmel anlatılmış. Sadece kaybolan çocuğun umudunu anlatmıyor bu kitap. Her karakterin ayrı ayrı umudunu gösteriyor. Çok beğendim. Kesinlikle öneriyorum. Eve Giden Yol Lion Saroo Brierley
Duygu ve Düşünce
2020 5. kitabı
Saroo adında beş yaşındaki bir Hint çocuğu, Kalküta sokaklarında evinin binlerce kilometre ötesinde kaybolur. Avustralyalı bir çift tarafından evlat edinilmeden önce pek çok sorunla uğraşır... Her ne kadar yeni ailesini benimsemiş olsa bile hep içinde doğduğu yer, kardeşleri ve birçok zorluğa katlanarak onları büyüten annesine beslediği özlem vardır. Bunun üzerine 5 yıl boyunca internet üzerinden araştırma yapar ve en sonunda yirmi beş yıl sonra ailesine kavuşur. Kitap gerçek bir hayat mücadelesini anlattığı için oldukça etkileyeci.. Sokaklarda tek başına kalması, aç ve susuz günler geçirmesi.. Kitapta beni etkileyen diğer kişi Avusturalyalı çiftin Saroo'dan sonra tekrar evlat olarak edindikleri Mantosh ve onun hayatı. Küçük yaşında tacize ve amcası tarafından tecavüze uğramış olması beni çok üzdü. Ne kadar iğrenç bir et parçası ki masum bir çocuğun hayatını iğrençlik ile kirletiyor. Ve Mantosh hayatı boyunca hep asabi olmuş. Bu hâlini kendini insanlara karşı korumak için bir nevi zırh edindiğini düşünüyorum. Kitapta beni üzen ve sinir eden bir diğer olayda Saroo'nun gerçek babasının ailesine yaptığı kötülükler. Bir de bu adam müslüman. Müslümanlıktan haberi olmayan merhamet ve adaletin İslam'nın en önemli ilkesi olduğunu bilmeyen bir müslüman. Sinir eden olay bu. Üzen olay ise, bu kitap birçok dile çevrilmiş olduğu için İslamı tam anlamı ile bilmeyen insanların müslümanlık vasfını bu adama göre, akıllarında şekillendirmiş olacaklarını düşünmek beni üzüyor çünkü müslümanlık ile alakası olmayan biri ancak yanlış bir portre oluşturur. Umut insanın ruhundan sonra onu canlı tutan ikinci bir hayat. Ve insan umut ettiği sürece inanç ile başarılamayan, imkansız diye bir şey yoktur.
2024 4. kitabı
Saroo Brierley Bir çocuk en fazla ne kadar uzağa gidebilir ? Bir çocuğun Hindistan’dan tek başına Avusturalya’ya gidebileceğini düşünebilirsiniz ? Bu kitabı ilk okuduğumda sanki çocuk hikayesi okuyo gibiydim içinde geçen her olay sadece hayal ürünü gibiydi beş yaşında bir çocuk nasıl tek başına ülke değiştirebilirdi ?
Puan vermedi·256 syf.·
2018 147. kitabı
Hindistan'ın fakir bir bölgesinde, kocası tarafından terk edilmiş annesi ve 3 kardeşi ile birlikte yokluk içinde yaşayan 6 yaşındaki bir çocuğun abisiyle yaptığı tren yolculuğu sırasında kayboluşu ve kalabalık bir şehrin keşmekeşinde yaşam mücadelesi verirken evine geri dönme çabalarının boşuna kalışını ve sonrasında gelişen trajik olayları sade bir dille anlatan otobiyografik kitap. Saroo'nun hikayesi; "Keşke tüm bu yaşananlar iyi bir romancının harika kurgusu olsaydı" dedirtiyor.
Anlatanın yaşaması çok etkileyici
2020 2. kitabı
Çok güzel bir kitap tavsiye ederim. Özellikle kitabın sonundaki bir söze katılıyorum " bu kitap sadece hayatta umutla hiçbir şeyin imkansız olmayacağını değil ,sokaklarda yoksul ve kimsesiz olan çocukları anlamak, onların durumunu anlatmak için yazılmış" ( kendi aklımda kaldığı şekilde yazdım) Kitap sürükleyici ve gerçek hayattan esinlendiği için etkileyiciydi ve bu kitapta nerden nasıl bir başarı , mutluluk yaşayabileceğimi anlattı bana ve yazarın sözleri ve umutluluğu çok etkileyici geldi bana özellikle eğer okursanız yazarın annesinin umudunun nasıl bir umut olduğunu anlarsınız küçük bir şey gibi görünse de çok büyük bir umut. Çok güzel bir kitap,tavsiye ederim. Keyifli okumalar