Lokman Kasidesi

Mehmet Said Aydın
Tahmini Okuma Süresi:
1 sa. 59 dk.
Sayfa Sayısı:
70
Basım Tarihi:
2019
Yayınevi:
Everest Yayınları
ISBN:
9786051853475
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

10/10
·70 syf.··
2019 9. kitabı
İsmiyle müsemma muhteşem bir şiir kitabı okurken iliklerine kadar Lokman'a ağit hissediliyor kitabi okuyunca neden ismi lokman kasidesi ve neden lokmana uzun bir özlem duyuluyor daha iyi anlaşılıyor.Çok anlamlı bir eser olmuş kitap bitince boğazım düğüm düğüm gözlerimse hüzünlü iki çeşmeyi andirdi velhasıl okuyun modern zamanin ağitçisi olmaya aday bir yazar Mehmed Said Aydın
Lokman KasidesiMehmet Said Aydın · Everest Yayınları · 201980 okunma
7/10
·70 syf.··
2019 13. kitabı
Yükü ağır bir kitap ilk okuduğunuzda diğer kaside/şiir örneklerine göre vermek istediği mesajları daha zor anlayacaksınız.. hele ki tarih ve siyasi bilgileriniz az doğu kültürüne uzaksanız.. En basiti Dersim ve Sivas gibi durumları bilmiyorsanız oldukça zor gelecek.. o yüzden herkes okumalı diyebileceğim bir kitap değil.. özenle yazıldığı, duyguların yoğunluğundan belli.. zamansız satırları mevcut.. bu satırların bir çağa ait olduğu ve sadece belli bir zamana sıkıştırılamayacağını farkettiğinizde daha da değişecek düşünceleriniz.. ayrıntıları, alıntıları, karekodlu süprizleri ile şimdiye kadar okuduklarım arasında; hikayesi, kalemi dışında, şaşırtan başka sayfalarının olması ayrı hoştu..
Edebiyat
Lokman KasidesiMehmet Said Aydın · Everest Yayınları · 201980 okunma
KALANLARA AĞIT
Puan vermedi·70 syf.··
2023 39. kitabı
·
2 saatte okudu
·
Okunma: 22 Ekim 2023 23:37
Kaside övgüdür, aşktır Oysa baştan sona ağıttır Lokman Belki lokman gitmiştir Tüm yıkıntıların altında kalan biz Çürüyen cesetler ve cesaretimiz ve hani biliyordu Geride kalan ayaklarımızı Yıllarca bekleyeduran Derin yırtıkları ile önde giden  o ayakkabılar. Ve beş vakit okunan ezanlarda Kapıları açamayan ellerimiz bedenlerimiz ile Çürüyen yüreğimizdi derin dondurucularda gözyaşlarına sarılı En saf ritimlerin ve aşkın göçtüğü. Ve lokman yoktu Geride kalan her şey ceset kesilmişti Sus/susmuştum/susmuştun/susmuştuk Dinle/sensizlik/sessizlik/kim?sesizlik kaldı geride.
Şiir
Lokman KasidesiMehmet Said Aydın · Everest Yayınları · 201980 okunma
10/10
·70 syf.··
2020 36. kitabı
·
1 saatte okudu
·
Okunma: 16 Aralık 2020 01:05
Kitabın son sayfasında “susma/gördüklerin oldu/bildiklerini hatırla/susma” diyor. İşte bundan sonrası şiirin değil bütünüyle bir ağıdın çığlıklarının boğazda bıraktığı koca bir yumru.
Lokman KasidesiMehmet Said Aydın · Everest Yayınları · 201980 okunma
Reklam

Yazar Hakkında

Mehmet Said AydınYazar · 4 kitap
12 Eylül 1983’te Diyarbakır’da doğdu. Kızıltepeli. Öğretmen anne babanın çocuğu olarak Kızıltepe’de büyüdü. Kızıltepe Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul’a Türk Dili ve Edebiyatı okumaya gitti. Turgut Uyar ve Cahit Zarifoğlu şiiri üzerine yazdığı tezle İstanbul Kültür Üniversitesi’nden lisans derecesi aldı. Aynı okulda başladığı yüksek lisansını devam ettirmeyip, Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı bölümüne kabul aldı. Oradan da tez aşamasında ayrılıp Gelibolu’da askere gitti. İlk şiirlerini lise yıllarında yayımlamaya başlayan Aydın, şiirle tekrar temasını Ankara yıllarında kurdu ve Heves, Evrensel Kültür, Kitap-lık, Fayrap, Artshop Çeviri gibi dergilerde şiirler, tercümeler yayımlamaya başladı. Ankara’dan İstanbul’a döndükten sonra editörlük yapmaya başladı. Ekim 2011’de ilk şiir kitabı Kusurlu Bahçe 160. Kilometre Yayınları’nın çıkış kitaplarından biri olarak yayımlandı. Bu kitapla Arkadaş Zekâi Özger İlk Kitap Özel Ödülü’nü kazandı. İkinci kitabı Sokağın Zoru Ocak 2014’te, yine 160. Kilometre Yayınları tarafından yayımlandı. 2015’ten itibaren şiirlerini Duvar dergisinde yayımladı. Birçok gazete, dergi, kültür sanat sitesi ve portalda söyleşiler verdi, soruşturmalar yanıtladı. Yazı ve şiirleri İngilizce, Farsça ve Fransızcaya tercüme edildi. 2016 yılında, Selin Fişek’le evlendi. İstanbul’da yaşıyor, editörlük yapıyor.