Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Lüsid Rüya

Charlie Morley

Lüsid Rüya Gönderileri

Lüsid Rüya kitaplarını, Lüsid Rüya sözleri ve alıntılarını, Lüsid Rüya yazarlarını, Lüsid Rüya yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İsviçreli büyük psikiyatrist Carl Jung, hastalarını gözlemlerken onların genellikle günlük yaşantıları hakkında rüyalar görmelerine rağmen, rüya ve fantezilerinin yalnızca günlük tecrübeleriyle sınırlı olmadığını fark etmiştir. Hastaların sık sık, önceden edinilmiş bilinçli hiçbir bilgiye sahip olmadan, bir antik sembolizm âlemine daldıklarını görmüştü. Rüyaları ve fantezileri bütün akrabalarının doğumlarından önce kültürlerde var olan, daha önce hiç ziyaret etmedikleri mitolojik temalar içermekteydi. Bu gözlem Jung'ın "arketipler" ve "kolektif bilinçaltı" kavramlarını keşfetmesini sağlamıştır. Bunlar Jung'ın psikolojiye kattığı en büyük iki kavramdır.
248 syf.
8/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Bu kitap "rüyalarınızda bilinçli olmak için başlangıç seviyesi rehberi". Yazar, kitabın bir yerinde rüyaları bilinçaltımızdan gelen mektuplara benzetmiş ve mektupları okumamız gerektiğini, bunu da rüyalarımızı hatırlayarak ve not ederek yapabileceğimizi söylemiş. Ve lüsid rüyalar aracılığıyla da bilinçaltımızdan bize mektup yollayanla tanışma fırsatı elde ediyormuşuz. Bu benzetme benim çok hoşuma gitti. Çeviriden kaynaklı bazı yerlerde hatalar olmuş, cümle tamamlanmamış gibi kalmış. Bunun örneklerini kitabın sonlarına doğru daha sık görüyoruz. Ama bu okumanıza ve anlamanıza engel değil. : ) Kitabın sonunda (sayfa 195) yazar lüsid rüyasında miyopunu iyileştirdiğini söylüyor. Böyle bir şey mümkün olabilir mi?!?
Lüsid Rüya
Lüsid RüyaCharlie Morley · Ganj yayınları · 201737 okunma
Reklam
Görünen o ki spritüel açıdan tam olarak aydınlanmış olmanın bir yan etkisi başka insanların rüyalarına girebilme yeteneğidir. Peki ya geri kalanımız? "Tam olarak aydınlanmamış" insanların lüsid rüyalarınıza girmeleri mümkün müdür? Evet, ancak onları içeri alma niyeti güderseniz.
Lüsid rüya kolay değildir, ama öğrenmeye değen hiçbir şey de kolay değildir zaten. Bu yüzden işin peşini bırakmayın.
Sayfa 192Kitabı okudu
Lüsid rüya planlaması için beş adım
1. Bir sonraki rüyanızda ne yapmak istediğinize dair bir taslak hazırlayın. Hangi soruyu sormak istiyorsunuz? Hangi aktivite ile bütünleşmek istiyorsunuz? Ruhunuzun hangi kısmıyla etkileşim içine girmek istiyorsunuz? 2. Yapmak istediğiniz şeye karar verdiğinizde, rüya planınızı açık ve net bir şekilde ifade edin. "Bir sonraki lüsid rüyamda ben..." ile başlayın ve sonra lüsid olduğunuzda ne yapmak istediğinizle ilgili bir açıklama yazın. 3. Sonraki adımda eyleme geçireceğiniz rüya planının küçük bir resmini çizin. Ben planlarımı çizerken sadece çöp adamlar ve konuşma balonları kullanıyorum. Ama çizime yeteneğiniz varsa daha fazlasını yapmakta özgürsünüz. 4. Şimdi ise sankalpa'nızı, yani niyet ifadenizi yazın. Bu rüya planınızın esasını özetleyecek kısa bir ifade olmalı. Örneğin, eğer rüya planınız içinizdeki çocukla nasıl karşılaşmak istediğiniz ve onu nasıl bir şefkatle kucaklayacağınız konusunda karışık bir açıklamadan oluşuyorsa sankalpa'nız "İçimdeki çocuk, bana gel!" şeklinde daha kısa olmalıdır. Rüya planınız istediğiniz kadar uzun ve detaylı olabilir ancak size sankalpa'nızı kısa ve öz tutmanızı tavsiye ederim. 5. Son adım kendinizi lüsid rüyada bulduğunuz zaman gerçekleşir. Lüsid olur olmaz rüya planınızı hatırlayın, sesli bir şekilde sankalpa'nızı söyleyin ve sonra seçtiğiniz rüya planını uygulayın.
Sayfa 185Kitabı okudu
Lüsid rüya planlaması
Bir lüsid rüyayı planlamak kendi içinde bir lüsidlik tekniğidir. Çünkü bir sonraki lüsid rüyamızda bir şey yapmak için güçlü bir amaç belirleyerek, o rüyanın gerçek hayatta tezahür etmesi için gerekli sebepler ve koşulları kendimize çekmekle kalmaz, aynı zamanda bilinçlerimizde lüsid hale gelme beklentisi de yaratırız.
Sayfa 183Kitabı okudu
Reklam
Lüsid rüya inzivalarımızda, bedenlerimizi bizi bekleyen rüya gecesine hazır hale getirmek için 18.00'de sadece çorba ve salata yeriz. Tibetli Budist keşişler ve rahibeler genellikle öğleden sonra hiçbir şey yemezler veya eğer akşam bir şey yerlerse de bu çok hafif bir yiyecek olur. Çünkü bir Tibet Budist'inin bakış açısına göre boş bir mideyle uykuya dalmak içsel enerjinin çetin kanallardan daha özgürce akmasını sağlar ki bu, rüya uygulamasına yardım eden bir faktör olarak görülür.
Sayfa 176Kitabı okudu
29 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.