Üç Kafadar

26 Eylül 2025
Akıllı Zebra Yayınları
9786259511962

2025 59. kitabı
7 yaş üstünün okuyabileceği harika tatlı bir hikaye, konumuz tatile gitme planları yaparken, bibiden telefon gelir ve onları yanına çağırır. Tatilini denizde yüzmek diye hayal kurarken kendilerini Malatya'da bir vadide hayvanlar ve doğanın arasında bulurlar. Sonrasında işte tam olarak macera burada başlıyor. Hikâye sadece eğlenceli bir macera değil: Aynı zamanda doğaya sevgi, merhamet, kültürel mirasa saygı, atalara/akrabalara değer verme gibi temaları da içeriyor.
2025 204. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2025 10:57
Bu kitap; üç çocuğun tatillerini halalarında geçirmesini ve orada yaşadıkları maceraları anlatıyor. Bir çocuğun merakla attığı her adımda dünyayı nasıl daha renkli ve eğlenceli gördüğünü okuyoruz. Sayfalara çevirdikçe küçük bir keşif yolculuğuna siz de ortak oluyorsunuz. Halaların evi onlar için bir sığınak gibi… Hem güvenli, hem eğlenceli, hem de süprizlerle dolu. Çocuklar sadece oyun oynamakta kalmıyor; birlikte gülüyorlar, birlikte şaşırıyorlar, birlikte korkup birlikte eğleniyorlar sonrasında ise geriye küçük dersler kalıyor. tatilde yaşadıkları her olay, onların hem bebeğine kilitlenmesine hem de hayata bağlanmasına sebep oluyor. Birlikte çözmeye çalıştıkları küçük SORUNLAR, düştükleri komik durumlar ve etrafındaki dünyayı keşfetme hevesi… insana keşke ben de böyle bir tatile gidebilseydim hevesini veren türden. Kısacası insanı yormayan, okurken gülümseten ve küçük adımlarla dünyalar açan bir macera kitabı. İçerisinde; çocuk okurken etkilenecek herhangi bir kötü sözcük olmaması gönül rahatlığıyla çocuklarınıza okutabileceğiniz anlamına geliyor.
2025 153. kitabı
Merhabalar Bugün size çocukların çok seveceği bir kitap ile geldim. Levent Vadisi’nde yaz tatili için buluşan üç yakın arkadaş — Yiğit, Ece ve Mete — sıradan bir köy tatili planlamışlardır. Ancak vadinin ilk bakışta sakinliği ve boş görünüşü arkadaşların merakını uyandırır. Vadide sadece terk edilmiş evler ve bir yaşlı kadın vardır; fakat bu basit görünüş, çok daha derin bir maceranın başlangıcını temsil eder. Üç kafadar; gizemli ipuçları, unutulmuş gelenekler ve kültürel mirasla karşılaşırken doğaya sevgi, bilgi edinme, merhamet ve aileye saygı gibi değerleri de öğrenirler. Hikâye, Levent Vadisi’nin manileri, fıkraları, yemekleri ve tekerlemeleriyle zenginleşen atmosferinde geçen eğlenceli, öğretici ve sürükleyici bir macerayı anlatır. Sonunda üç kafadar, sıradan bir tatilin çok ötesine geçen bu yolculukta birer adım daha olgunlaşmış, hem birbirlerine hem de çevrelerindeki dünyaya bakışlarını genişletmiş olur.
2025 366. kitabı
Merhaba sevgili çocuklar Bugün sizlere macera dolu bir kitapla geldim . Yiğit, Ece ve Mete üç kardeş. Yiğit 5.sınıf, Ece 6.sınıf öğrencisi. Yaz tatili yaklaşmışken planlar yapmaya başlıyorlar. Onlar kararsızlık yaşarken, babalarını bibileri yani halası arıyor ve yanına çağırıyor. Çocuklar özellikle Ece bu habere hiç sevinmiyor.Yigit ilk kez uçağa bindiği için çok mutlu . Malatya Levent vadisi ne gittiklerinde şok oluyorlar .Çünkü orda tek yaşayan bibi .. Başta sevmedikleri bu yere hayvanlar doğanın güzelliği, yemeklerin doğallığı nedeniyle hayran kalıyorlar. Üç kafadar çeşitli maceralara da atılıyor. Deniz ,kayak tabiki guzel ama büyüklerimizi unutmamak, dualarını almak daha önemli. Ve doğal ortamlar insanı rahatlatır, özüne döndürür.. İlkokul ve ortaokul seviyesi için tavsiye edebileceğim bir kitap .. Kitapla kalın çocuklar.. Macera Haritası Öznur Türk Özöncel
2025 39. kitabı
Okunma: 29 Kasım 2025 20:11
#okudumbitti Macera Haritası "Üç Kafadar " "Taşa,toprağa, hayvana, insana, hatta kazana bile bir sevgiyle yaklaşan bu insanı tanımak, dünyayı gemiyle dolaşmaktan daha çok mutluluk vermişti." Yiğit adı gibi yiğit ve cesur biri. 5 sınıf ortaokul öğrencisiydi ve tatil bir tatil planı vardı, kardeşim metin'in doğal tatili ablası Ece'nin de yüzme tatili olsun istiyordu. Ama halası onları rüyasında görmüştü. 3 kafadar Yiğit Ece ve Mete sıradan bir tatilin çok ötesine geçen maceralarıyla bizlere kendilerine hayran bırakıyorlar. Bir tatilde ne mi olmalı... terk edilmiş evler yaşlı bir kadın, her köşede merak dolu bir sır, kalplere dokunan bir hikaye... Bu hikaye de sadece macera yok, bilgi merhamet doğaya ata'ya akrabaya saygı sevgi her şey var. Kim istemez ki üç kafadan'la birlikte bu unutulmaz tatile gitmeyi. Yazarımız kaleminden çok güzel bir eser okudum +8 yaş üzeri. 64 sayfa oluşan bir eser. Yazadan bahsetmek istiyorum çocukluğunda en sevdiği şey oynamak ve masal dinlemekti. 9 yaşında şiirler yazmaya başlaması benim dikkatimi çok çekti çok güzel bir şey ve bu sayede, Türkçe öğretmeni olmaya hayal etmiş ve karar verdiğinde Türkçe öğretmeni olmuş,hayallerini gerçekleştirmiş. Öğrencilerinizi dinleyip iyi ki kaleme almışsınız. Ben çok sevdim Levent mavisinde sadar dışı bir yaz tatiline hazır mısınız keyifli okumalar tavsiye ediyorum Kitapla Kalın hoşça kalın
2026 4. kitabı
Bugünkü önerim minikler için! @öznurtürközöncel kaleminden çıkan #maceraharitası bizleri üç kafadar miniğin yaz tatiline eşlik etmeye davet ediyor. Sıradan bir yaz tatilinin çok ötesinden olan bu hikayede farklı maceralara atılıyor; dağı, taşı, doğayı dolaşıyor, yeni yerleri keşfediyor, problemlere çözümler buluyor, birbirlerine deste olurken eğleniyor ve eğlenirken öğreniyorlar. 8 yaş üzeri her çocuğun keyifle okuyacağı bu eseri bir yetişkin olarak okuduğumda artık çocukluğumuzdaki kadar eğlenememe sebebimizi daha iyi anladım; unutmuşuz. Bizi biz yapan pek çok değeri unutmuşuz. Hayatın akışında unuttuğumuz, çocukluk günlerimize olan hasretimizi biraz olsun geçirecek macera dolu bir hikaye okumak isterseniz bu kitap tam size. Büyük küçük demeden herkesin okuyabileceğini düşünüyorum.