#maneviyat Tolga Yazar
#okudumbitti
"Büyük ve içi soğuk evlerde değil; sıcak, samimi, küçük ve kerpiç evlerde büyüdük. Cep telefonları yoktu ama kişiler arasında iletişim sorunu da yoktu. Marka giyen de vardı, giymeyen de.. Ama bunu o kadar önemsemezlik. Aradaki fark dikkatimizi bile çekmezdi. Çünkü giydiklerimizden ziyade, içimizdeki insan önemliydi. Öyle gördük biz, öyle yetiştik."
ÇÜNKÜ MAVİ UMUTTUR, GÖKYÜZÜ İSE ÖZGÜRLÜK
Herkese Merhaba ️
Bugün sizlere kitabın isminden de anlaşılacağı üzere maneviyat yüklü muazzam bir eser bırakıyorum. Kısacık ama dolu dolu bir okuma oldu, her sayfasını çizerek okudum.. Satır aralarında çocukluğumu yaşadım, özellikle Bakırköy Yenimahalle semtinin karış karış bildiğim sokaklarını anımsadım. Bu kitabı okumaktan ziyade, kitapta kendimi buldum.. O eski komşuluklar, yemeğin kokusu gitmiştir bir tabak da komşuya verelim diyen samimi dostluklar, mahallade oynanan oyunlar, bakkal amca, atari oyunları, çizgi filmler... Ne güzel yıllardı o yıllar.. Yani 90'lar..
Ahhhhh keşke o yılları geri getirme şansımız olsa dediğinizi duyar gibiyim, çünkü bende aynı düşüncedeyim..
Şimdiki zamanın her şeyi sahte maalesef Arkadaşlıklar yalan, komşuluk bitmiş, çocukluk deseniz yok artık..
Yazar Tolga kitabında hayatının ilk perdesi diyebileceği en özel yıllarını, kendi anılarını öyle güzel kaleme dökmüş ki okurken o günlere geri dönmek mümkün olsa keşke diyerek okudum.
"Eskiler güzeldi... Eskiler özeldi..."
Aldığımız simidi dahi tek başımıza yemez paylaşırdık.. Herkesin birbirini tanıdığı mahalle yılları.. Komşuluk akrabalıktan da öteydi. Sofralar hem bereketli, hem de zengindi.
"Çocukluğumun tanımı saflık ve temizlikti."
Kitapta beni en çok etkileyen ise "MAVİ GÖZLÜ DEV" bölümü oldu. Yazarın eskileri ve en değerli sanatçılarımızı,