Kürtçe Basım

Manîfestoya Komunîst

Karl Marx

Manîfestoya Komunîst Gönderileri

Manîfestoya Komunîst kitaplarını, Manîfestoya Komunîst sözleri ve alıntılarını, Manîfestoya Komunîst yazarlarını, Manîfestoya Komunîst yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Daha öncede gördüğümüz gibi, bugüne kadarki bütün toplum biçimleri, ezen ve ezilen sınıflar arasında ki çelişkiye dayanmaktadır.
Kral Marx
Şimdiye kadar filozoflar yalnızca dünyayı çeşitli biçimlerde açıklamakla yetinmişlerdir;oysa asıl sorun,dünyayı değiştirmektir.
Sayfa 148
Reklam
61 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
13 günde okudu
Manifest der Kommunistischen Partei bi Kurdî Di serî de, helbet wergereke pewîstê. Lê ez nikarim binirxînim çêbûye an ji çênebûye. Bi rastî, hin cihên ji min re cuda hat. Ji aliyê din, ji bo min xwendineke westîner û berhemdar bû. Ez dikarim bibêjim ku; ji bo li têgînnasîye Marksîzm bi Kurdî hîn bûn û li pergala kapitalîst bi Kurdî fehm kirin destpêteke baş e. Salix didim. Kürtçe Manifest der Kommunistischen Partei İlkin, elbette gerekli bir çeviri. Ancak olup olmadığı konusunda bir değerlendirme yapamam. Açıkçası bazı yerler bana farklı geldi. Diğer taraftan benim için yorucu ve verimli bir okuma oldu. Diyebilirim ki; Marksist terminolojiyi Kürtçe öğrenmek ve kapitalist sistemi Kürtçe anlamak için iyi bir başlangıç. Tavsiye ederim.
Manîfestoya Komunîst
Manîfestoya KomunîstKarl Marx · Yordam Kitap · 201125 okunma
Ji bilî zincîrên xwe tiştekî ku proleter ji dest bidin nîn e. Lê cîhaneke ku bi dest bixin heye. Karkerên hemû welatan, bibin yek.
Egemen sınıflar bir Komünist devrim önünde varsın ürpersin. O devrimde proleterlerin zincirlerinden başka kaybedecek şeyleri yoktur. Kazanacakları bir dünya vardır. Bütün ülkelerin proleterleri birleşin!
İngilizce 1888 Basımına Öndeyiş
Her ne kadar Manifesto ikimizin ortak çalışması olsa da, onun çekirdeğini oluşturan temel düşüncenin Marx'a ait olduğunu saptamakla kendimi yükümlü sayarım. Bu düşünce, tarihin her çağında, egemen iktisadî üretim ve mübadele biçiminin ve onun zorunlu olarak yol açtığı toplumsal yapılanmanın, o çağın politik ve entelektüel tarihinin üzerin- de inşa edildiği temeli oluşturduğu ve bu tarihin ancak o temelde açıklanabileceği kabulüne dayanır; buna göre, insanlığın bütün tarihi (toprak ve arazideki ilkel cemaat düzeninin kalkışından beri) bir sınıf mücadeleleri tarihi olmuştur, yani sömüren ve sömürülen sınıflar, egemen ve ezilen sınıf- lar arasındaki mücadele; bu sınıf mücadelelerinin tarihinin oluşturduğu gelişme dizisinde bugün gelinen aşamada, sö- mürülen ve ezilen sınıfın -proletaryanın sömüren ve egemen sınıfın -burjuvazinin- boyunduruğundan kurtulabilmesi için, aynı zamanda tüm toplumu sonsuza dek her türlü sömürü ve baskıdan, bütün sınıf ayrımlarından ve sınıf mücadelelerinden kurtarmasından başka bir yol yoktur. -FRIEDRICH ENGELS, Londra,30 Ocak 1888-
Sayfa 31 - İletişim
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.