Karanlık Psikoloji

Mayıs 2023
Giz Kitap

2024 9. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2024 06:32
İlişkiler, Aşk, hoşlantı, sevmek, sevilmek... Mutluluğu, yaşamı, enerjiyi dış kaynaklarda arayanlar için hayatın vazgeçilmezleri... Yazarımız kitabında kendi üzerinde denenmiş manipülasyonları ve uygulandığı taktikleri bizlere anlatıyor. Ama şunu söyleyebilirim ki sizin kendi sınırlarınız yoksa ve hayatınızın akışını insanlara, olaylara bağlamaya devam ediyorsanız ne kadar bu kitabı okusanız da taktikler işe yaramaz. Kendiniz olun, doğal olun ve hayatınızı an' da yaşamayı sevin. Hayat taktiklerle yaşanmaz :) Kitabın en sevdiğim öğretisi; monipülasyonlar her zaman kötü bir amaca hizmet etmek zorunda değildir(kötülüğe iyilikle karşılık verebilmektir güzel olan.) Bu kitabı okurken taktikleri, manipülasyonları; ilişkilerinizi güçlendirmek, iş ve özel hayatınızı daha başarılı hale getirmek ve kendinize güveniniz yoksa güveninizi geliştirmek için okumalısınız. Söylemeden geçemeyeceğim kitaptaki Aşk taktiklerine takılmayın aşk olduğu gibi yaşanır. Çıkarsız, hesapsız, plansız. Taktiklerle yaşıyorsanız o aşk değildir zaten ve size de mutluluk getirmez. Bence kitabı okuyun kendinizden mutlaka bir şeyler bulacaksınız. Keyifli okumalar.
ManipülasyonEmin Efendi · Giz Kitap · 2023154 okunma
Kendini tekrara çok düşülmüş !!
Hep bilindik konular, yazar kendi tecrübelerinden yola çıkmış ama pek bir şey öğrenemeyeceğiniz paranızın ve vaktinizin boşa gideceği bir kitap. Yazar çok tekrara düşmüş sayfalar boşluklarla dolu. Geri kalan kısmında ise yazdığını tekrar tekrar yazmış. Bana göre biraz daha kendini geliştirmeli beğenmedim tavsiye de etmiyorum.
ManipülasyonEmin Efendi · Giz Kitap · 2023154 okunma
Manipülasyon mu uzlaşma mı konusunda kararsızlık!
2024 182. kitabı
Beklentimi karşılamayan bir kitap. Zaten anlatılan şeyler ekstra bilgiler değil güncel ilişkiler ve kendine değer vermek durumu. Manipülasyon adı altında uzlaşma yolları vb durumlar üzerinde daha fazla durulmuş olmasına ben anlam veremedim. Beklenti içine girilmez ise okunabilir.
2024 6. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2024 21:30
(Kişisel görüşüm olmakla birlikte ,herkesin görüşüne saygı duyuyorum) İlk sayfalarda ilgiyi çekiyor, güzel tüyolar var.Fakat sonlara doğru sürekli kendini tekrarlamış.Farklı başlık koyarak aynı şeyleri anlatmış, anlatımını çok zayıf buldum.Başlıklar farklı olsa da sayfa sayısı artsın diye yazılmış gibi ,bu yüzden anlatımını pek sevmedim…
2025 78. kitabı
Okunma: 13 Kasım 2025 23:09
merhaba kitap dostlarım 155 sayfalık bir Emin Efendi kitabının daha sonuna geldim. Kitabımız bir kişisel gelişim kitabı. İkili ilişkilerde çiftlerin uğradığı manipülasyonları ele almış. Kişisel gelişim sevenlere tavsiye ederim kitapla kalın dostça kalın
2024 10. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2024 18:47
Yazar kendi tecrübelerinden yola çıkarak ilişkide çeşitli manipülasyon taktikleri üzerinde ve bu manipülasyonlardan nasıl korunacağımızı derlemiş. Kısaca “ben yaşadım siz yaşamayın” misali. Bir çok yararlı bilgiler var gerçekten de. Yazar Emin Efendi çok samimiydi. Ama bir o kadar da birbirinden aynılar. Aynı cümleler baya bi tekrarlanıyor o cümleyi bu taktiğe yazmamış olsa bir şey eksilmezdi hani. böyle olunca da kitap ilerledikçe biraz gereksiz uzatılma hissi veriyor bence, en azından benim için öyleydi. Emek var, daha düşük bir puan da verilmemeli zaten diye düşünüyorum. Yararlı bir kitap kesinlikle.
Kişisel Gelişim
İnsan ilişkilerinin görünmeyen yönleri
2025 2. kitabı
Okunma: 29 Ekim 2025 12:03
Okuduğum bu kitap; insanların aşık olduklarında, sevdiklerinde, sevildiklerinde ya da tam tersi durumlarda nasıl hissettiklerini etkileyici bir şekilde açıklıyor. İlişkilerde yapılan hataları ve bu hataların çözüm yollarını sade bir dille anlatıyor. Benim için gayet bilgilendirici ve öğretici bir kişisel gelişim kitabı oldu.
Duygu ve Düşünce
Karanlık Psikoloji Manipülasyon
2023 240. kitabı
Okunma: 19 Haziran 2023 00:00
Yazar Emin Efendi ile instgram da bir videosuna denk gelerek kitabını almaya karar verdim. Kitap tamamen karanlık psikoloji teknikleri ile dolu hayatına, ilişkilerinize yön verecek, önemli katkılar sağlayacak tekniklerle dolu. İlişkiler, aşk, hoşlantı, sevmek, sevilmek, ilgi... Tüm bunların hepsi özel hayatımızın vazgeçilmez birer parçası, hatta kimi zaman yaşam enerjimizi göklere çıkarabilen hayatın güzel tarafları. Peki ya karşı cinsin isteklerini, düşüncelerini, beklentilerini bilmiyorsak, verdiği işaretleri anlayamıyorsak? Kısacası bazen kadın erkek ilişkileri, iki taraf arasında yaşanan bir düşünce ve kendini sözlerle ifade edememe karmaşasına bürünebiliyor ya da tam tersi birinin sizden hoşlandığını veya size duyduğu ilginin göstergelerini göremeyebiliyorsunuz. Hangi ilgi gerçek, hangisi sadece flört? Verilen sinyalleri anlayabiliyor musunuz? Bu kitapta kadın erkek ilişkilerine dair pek çok bilgiye sahip olacaksınız ve ilişkinizi yoluna koyabilmek, hoşlandığınız kişiyi elde edebilmek için karanlık psikoloji ve manipülasyon tekniklerini bu kitapla öğreneceksiniz. ●Kaçanın kovalandığı doğru mu? ●İlk konuşma ve ilk buluşmada etkili olmak ●Birisinin aklından çıkmamak için psikoloji hileleri ●Aldatıldığınızı nasıl anlarsınız? ●Cepte olmamak için hileler ●Birini unutmak için psikoloji hileleri ●Birisinin size aşık olduğunu gösteren işaretler ●Ruh eşini bulduğunuzu gösteren işaretler ●Giden sevgiliyi geri getirme ●Aldatıldıktan sonra yapılacak taktikler ●Manipüle edildiğinizi gösteren psikolojik işaretler ●Erkeklerin ve kadınların ilişkide yaptığı hatalar ●Ayrılık sinyallerini anlamak Gibi pekçok önemli meseleye kitap değinmiş. Kesinlikle alıp okunması gereken "Baş ucu kitaplar" kategorisini hak eden bir kitap. Keyifli ve anlamlı okumalar diliyorum.
Psikoloji/Kişisel Gelişim
2024 6. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2024 19:20
Aceleyle yazılmış bir kitap gibi. Cümleler çoğunlukla birbirini tekrar eden nitelikte, sanki sayfa dolsun diye yazılmış gibi. İçindeki bilgiler ise fazlasıyla yüzeysel geldi bana.
Manipülasyon
2026 29. kitabı
Emin Efendi, bu eserinde insanların karar alma mekanizmalarını, zaaflarını ve bu zaafların başkaları tarafından nasıl birer kontrol mekanizmasına dönüştürüldüğünü anlatır. Kitabın temel iddiası şudur: Manipülasyon hayatın her alanındadır (reklamlarda, ikili ilişkilerde, iş hayatında) ve bundan korunmanın tek yolu, silahların nasıl çalıştığını öğrenmektir. Yazar, okuyucuya bir nevi "psikolojik savunma sanatı" öğretmeyi hedefler. Farkındalık Yaratması: Kitabı okurken, geçmişte maruz kaldığınız ama adını koyamadığınız pek çok davranışı anlamlandırıyor ve "Demek ki bu yüzden böyle hissetmişim" diyorsunuz. Karanlık Bakış Açısı: İnsan ilişkilerini biraz fazla "stratejik ve çıkara dayalı" bir çerçeveden ele alıyor. Bu da okuyucuda çevresindeki herkese karşı geçici bir şüphe ve güvensizlik yaratabilir. Mağdur Rolü (Kurban Psikolojisi): Sürekli kendini haksızlığa uğramış gibi göstererek sizde suçluluk duygusu uyandıran ve bu sayede istediğini yaptıran insan tiplerini deşifre eder • Borçlu Hissettirme: Size karşılıksız gibi görünen küçük iyilikler yapıp, daha sonra bunun diyetini çok daha büyük isteklerle ödetme taktiğini ele alır. Katacakları: İnsanların alt metindeki gizli niyetlerini okuma beceriniz gelişir. Sizi manipüle etmeye çalışan birini daha ilk cümlesinden yakalayacak bir "radar" kazandırır. Sınır çizmeyi öğretir. • Katmayacakları: Bu bir akademik psikoloji veya nörobilim kitabı değildir. Dolayısıyla insan beyninin biyolojik veya derin psikolojik analizini beklememek gerekir. Tamamen "sosyal ilişkiler ve pratik yaşam" odaklıdır. .Özetle Kitap, hayatın içindeki "maskeli" insanları tanımak için yazılmış şifre çözücü bir rehber gibidir. Çevrenizde sürekli enerjinizi emen, sizi suçlu hissettiren veya yönlendirmeye çalışan birileri varsa, bu kitap o kişilerin
Psikoloji

Emin EfendiYazar · 0 kitap
Emin Efendi’nin hayatının büyük bir bölümü Merzifon’da geçmiştir. Daha 17-18 yaşlarında radyoda çalışmaya başlamıştır. Emin Efendi’nin sesi birçok insan tarafından beğenilmiştir. Kayseri Erciyes Üniversite’sinde İletişim Fakültesini kazanmıştır ve başarılı bir şekilde mezun olmuştur. Bununla birlikte üniversite esnasında da seslendirme ve oyunculuk eğitimi almıştır. Emin’in dizi kariyerine ise TRT 1’de yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinde, Tevfik Fikret’i canlandırarak 2019 yılında adım atmıştır. Meslek hayatında profesyonel olarak bir çok seslendirme projelerini sürdürmektedir.