Marangozdan da Öte

Orijinal Adı:
More Than a Carpenter

2021 55. kitabı
Okunma: 04 Ekim 2021 00:24
Böyle kitaplar iyi ki hayatımda varlar Sevgili Tanrı’nın böyle güzel lütuflarda bulunup sevgiyle bizlere kendini hatırlatmasına sonsuz şükür ediyorum. İnsanlık olarak her kuşakta Tanrı’dan Tanrı sözünden uzaklaşıyoruz fakat Tanrı büyük bir sabırla ve sevgiyle her daim bizleri bekliyor keşke onun sevgisine layık olabilsek bu tarz kısa kitaplar bana sürekli Tanrı sevgisini hatırlatıyor ve kutsal kitap okumaya yöneltiyor çok severek okudum inancınız her ne olursa olsun bu kitabı okuyabilirsiniz ve okumalısınız.
2020 19. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2020 20:54
Yanlış hatırlamıyorsam üniversite iki de okurken Alsancağa gittiğim bir gün Bornova sokağından geçerken Diriliş Kilisesinin ayin saatine denk gelmiş ve camdan izlemiştim. Galiba ilahi söylüyorlardı. Tam gidecektim benim yaşlarda bir arkadaş bu kitabı, İncili ve İsa'nın hayatını anlatan bir filmin CD' sini vermişti. CD ne oldu bilmiyorum ama anneannem eve İncil sokmayacağını söylediği için onu da Tokatlı olan ve sonradan Hristiyan olan üniversiteli bir arkadaşıma vermiştim. Bu kİtapsa kitaplığımda yıllarca durdu. Bugün bir farklılık yapmak adına kitabı okuma kararı aldım ve okudum. Kitapsa Mesih İsa inancını üniversiteden benimseyen ve öncesinde antichrist olan yazar İsa'nın tanrının oğlu ve tanrı olduğuna ve Mesih olduğuna dair savunmalar getiriyor. Bu savunmaların bir kısmını inanç bazında yaparken, bir kısmını da İncil ve bulunan bazı belgelere dayandırıyor. Ben ikna oldum mu? Hayır. Ancak buna inanan birinin bu duruma bakış açısını ilk defa bu kadar net ifadelerle öğrendim. Benim için farklı bir tecrübeydi. Meraklısı tabi ki de okuyabilir. Herkese bol kitaplı karantina günleri dilerim.
2023 87. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2023 00:00
Üniversite döneminde hayatına farklı bir bakış açısı kazandıran kişinin Mesih inancına erişmesini Hz. İss inancını gerek duygusal görüşleriyle gerekse İncil ve tarihsel belgelere dayanarak bizlere aktarmaktadır..
2018 83. kitabı
Okunma: 04 Aralık 2018 01:20
Bir solukta okudum çünkü masal gibiydi. Her sayfasında ayrı bir masal. Misyonerler tarafından dağıtılan bu kitabın daha gerçekçi ve inandırıcı olmasını beklerdim.
Din
2018 4. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2018 18:14
ne kadar araştırılmış konuların sayfalara yerleştirildiği okurlar tarafından düşünülsede aslında hiç de öyle olmadığı kitabın son bölümünde anlaşılıyor. fikrimce insan iyiye yönelmek ister daha doğrusu toplumun iyi kabul ettiklerine
Din
2019 12. kitabı
Bir arkadaş dağıtıyordu kitabin kapağı ve ismi ilgimi cekti ama beklentimin altinda bir kitapti Hz.isa yi ve incili ele aliyor ama biraz acemice olmuş bence
2024 15. kitabı
Okunma: 06 Haziran 2024 22:19
Yıllar önce misyonerlerin kapıma bıraktığı bu kitabı nihayet okudum. Kitabın özeti içerisindeki bir paragrafta gizli: "Mesih inancı (Hristiyanlık) din değildir. Din, insanların iyi işler yaparak Tanrı'ya ulaşmaya çalışması demektir. Oysa Mesih inancı, İsa Mesih aracılığıyla Tanrı'nın insanlara ulaşması demektir." Buradan yola çıkarak benim için genel kültür edinmekten ileri gitmeyen kitap manevi olarak birşey ifade etmedi. Okudum ve dedim ki; beni Müslüman Türk olarak yaratan Rabbime şükürler olsun..
İsa Tanrı mı?
2025 5. kitabı
Okunma: 05 Aralık 2025 16:20
Alsancak sokaklarında gezerken bi kiliseye uğradım ve papaz bu kitapla incili verdi. Zaten Hristiyanlığı araştırmak istiyodum iyi de oldu. Kitapta yazar kendisinin hristiyan olma hikayesini, teslis inancını ve isanin peygamber mi tanri mi olduğu ikilemini anlatıyor. Öncelikle yazar Hristiyanlığın gerçek din olduğunun, İncilin degistirilmediginin, İsa nin dirilişinin bilimsel yolla kanıtlanamayacağini ancak inanç yoluyla keşfedilebilecegini söylüyor bu konuda benden bı yıldız aldı. Garip gelen kısımsa incilin doğru din olmasını, hristiyan olan insanların ruhsal huzuruna bağlıyor. Yani incil doğru din, isa dirildi olayının sebebi sorulduğunda yazarın ilk dediği argüman, hristiyan olan insanların hayatının düzelmesi ruhsal bi huzura kavuşmasidir diyor. Ve bununla ilgili geçmişten örnekler veriyor. Benim için tatmin edici bi kitap değildi çok fazla beğenemedim. İncili de okuyacağım
Marangozdan da ÖteJosh Mcdowell · GDK Yayınları · 2018146 okunma
Puan vermedi·96 syf.·
2025 83. kitabı
20 yılı var okuyalı fakat inceleme yazmak istedim. Bu kitap, mezhep ve cemaat çatışmalarının Hristiyan ve Musevi dinlerinde de can hıraş devam ettiğini anlamamı sağlamıştı. Misyoner bir kitap olmaktan ziyade daha derinlere hitap eden , zaten Hristiyan olanları teslis inancına ikna etmek için yazılmış bir kitap.
Marangozdan da ÖteJosh Mcdowell · GDK Yayınları · 2018146 okunma