"Bazen insan kendi derdinin içinde öyle bir kayboluyor ki kendinden başka kimsenin derdi olabileceğine inanamıyor işte..." dedi mırıldanarak." #alinti
Tam da alıntın da yazan gibi değil mi? Bazen hayat meşakkati öyle bir kuşatıyor ki bizi karşı komsumuzdan bile habersiz yaşayıp gidiyoruz. Ya gördüğümüze kanıyoruz ya da kanmayı tercih ediyoruz. Ediyoruz ki suya sabuna değmesin ellerimiz.
#marge gerçek yaşam hikayesinden uyarlanarak kaleme alınmış bir kitap. Hani kadınlar babalarına benzeyen adamları kendilerine eş secerlermis ya okuyunca , "anne" figürüne benzeyen eşlerin de seçildiğini anlıyoruz. Sanırım çocukluktan itibaren görünen, bilinen, karakterler çekirdek aile olunca bilinçaltı bunu fark ettirmeden yapıyor insana.
Her satırında çok sarsılarak okuduğum bir kitap. Açık konuşmak gerekirse de, akıcı, sade, merak uyandırıcı anlatımıyla da beklentimin çok çok üstüne çıkan bir kitap.
İklim'in yaşadığı olaylara, duruşu bakışı, her şeye rağmen ayakta kalışı, tam bitti derken küllerinden yeniden yeniden doğuşu, sadece kendine değil başka kadınlara da omuz verişi...
Ben kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.
"Marge" ne demek biliyor musunuz? Yazarın birçok yapımında rol almış bir sanatçı olduğunu biliyor musunuz? #ozlemgezgin in rol aldığı dizilerden hangisini izlediniz? Hadi yorumlarda buluşalım
#yediverenvakti #yediverenyayinlari #ozlemgezgin
Çocukluğundan beri hayat yüzüne gülmemiş, ne aileden ne de aşktan yana şansı vardı. En büyük şansı en yakın arkadaşı Aden'di. Covid-19 onu hayattan kopardı. Evlenmekle en büyük esaretini yaşadı, yine de yılmadı ve sosyopat kocası Ilgaz'dan Ahmet'in yardımıyla kurtuldu İklim. Kurtuldu ve çektiği çileler kelimelerle anlatılamayacak kadar yetersiz kalıyordu.
Kitap fazla sürükleyiciydi, etkileyiciydi, çok beğendim. Gerçek hayattan alınmış hikaye olması ayrıca etkiledi beni.
Kitabın gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanması etkileyiciydi. Hassas olanların okumasını tavsiye etmem. Kitap çok akıcı ve sürükleyiciydi. Iyi okumalar.
İlkim anneden şiddet görür. Babası ise onu taciz eder. Kısacası zor bir çocukluk geçirir. Yaşadıklarından dolayı bağlanma sorunu yaşar.Ancak aşık olur. Öylesine bağlanır ki.Aslında yağmurdan kaçarken doluya tutulmuştur. Hayatta kalabilmek için yeniden mücadele etmek zorunda kalır.