Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Marka Yaratmanın 22 Kuralı

Laura Ries

Marka Yaratmanın 22 Kuralı Gönderileri

Marka Yaratmanın 22 Kuralı kitaplarını, Marka Yaratmanın 22 Kuralı sözleri ve alıntılarını, Marka Yaratmanın 22 Kuralı yazarlarını, Marka Yaratmanın 22 Kuralı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Zengin olmak istiyorsanız, zenginlerin zengin olmadan önce yaptıklarını bulmalı ve onları yapmalısınız. Başarılı bir şirket olmak istiyorsanız, başarılı şirketlerin başarıya ulaşmadan önce yaptıklarını yapmalısınız.
Bir markanın doğuşu tanıtımla sağlanır, reklamla değil.
Reklam
160 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Kendi markanızı kurmak istiyorsanız… Bu kitapla başlamalısınız
Eğer kendi işinizi yani, kendi markanızı kurmaya karar verdiyseniz başlangıç olarak bu kitabı alabilirsiniz. Uzun olmamasına rağmen almanız gereken bilgileri örneklerle birlikte net bir şekilde okuyucuya aktarıyor. Özellikle bir konuyu örneklemeyle daha iyi kafanızda oturtabiliyorsanız, iyi okumalar diliyorum.
Marka Yaratmanın 22 Kuralı
Marka Yaratmanın 22 KuralıLaura Ries · Mediacat Yayıncılık · 201894 okunma
HEDEFİ DARALTTTIĞINIZDA GÜZEL ŞEYLER OLUR
Domino's Pizza ilk başladığında pizza ve sandviç satardı. Little Ceasers ilk başladığında pizza, kızarmış karides, balık, patates kızartması ve tavuk satardı. Papa John's ilk başladığında pizza, biftek, sandviç, kızarmış mantar, zucchini ve soğan halkaları satardı Acaba Tom Monaghan, Michael ve Marian Ilitch ile John Schnatter, Domino's Pizza, Little Caesars ve Papa John's marka- larını nasıl bu kadar güçlü hale getirdiler? Mönülerini genişlete- rek mi, daraltarak mı? Hedefi daralttığınızda güzel şeyler olur.
HEDEFİ DARALTMAK
Bir kategoriye hükmederseniz, iyice güçlü olursunuz. Microsoft dünya dizüstü bilgisayar işletim sistemlerinin yüzde 90'ına hakim, Intel, dünya mikro işlemciler piyasasının yüzde 80'ine sahip. Coca-Cola dünya kola pazarının yüzde 70'ine hükmedi- yor. Eğer bir kategoriye hükmetmek istiyorsanız, markanızın hedefini küçültmelisiniz.
MARKANIN GÜCÜ vs SATIŞ
Pazarlamacılar genellikle bir markanın gücü ile o markanın sağladığı satışları birbirine karıştırır. Ne var ki satış, yalnızca markanının gücünün bir fonksiyonu değildir. Satış aynı zaman- da markanın rakiplerinin güç ve zayıflıklarının da bir fonksiyonudur.
Reklam
Markalama
Markalama ürün ya da hizmetin kullanıcıya "ön-satisini" sağlar. Markalama birşeyler satmanın çok daha basit ve etkili yoludur.
160 syf.
·
Puan vermedi
Kendi markasını yaratmak isteyenler için güzel bir yol haritası oluşturmasına yardımcı olacak bir kitap. Eski bir kitap olmasına rağmen hala geçerliliğini verdikleri örneklerden ve çevrenizdeki markalardan görebileceksiniz. Kesinlikle tavsiye ederim :)
Marka Yaratmanın 22 Kuralı
Marka Yaratmanın 22 KuralıLaura Ries · Mediacat Yayıncılık · 201894 okunma
Bir kere doğduktan sonra, sağlıklı yaşayabilmesi için markanın reklama ihtiyacı vardır.
Sayfa 37 - Mediacat kitaplarıKitabı okudu
Bir markanın doğuşu tanıtımla sağlanır, reklamla değil.
Sayfa 29 - Mediacat kitaplarıKitabı okudu
Reklam
Pek çok insan başarıyı yanlış yerde arar. Zengin ve başarılı şirketlerin ne yapmakta olduğunu bulup bunu kopya ederler.
Sayfa 27 - Mediacat kitaplarıKitabı okudu
Tüketicilerin zihninde güçlü bir marka yaratmak istiyorsunuz, markanızı daraltmak zorundasınız, genişletmek, gücünüzü azaltacak ve imajınızı zayıflatacaktır.
Sayfa 21 - Mediacat kitaplarıKitabı okudu
Bir meslek ve fonksiyon olarak satıcılık, ağır ağır batan Titanic gibidir.
Sayfa 10 - Mediacat kitaplarıKitabı okudu
164 syf.
·
Puan vermedi
Metin yazarıyken işime yaratmıştı...
Metin yazarı olduğunuzda genellikle kelimeleri bir araya getirmenin yeterli olduğu sanılır. Oysa durum sanıldığının aksine bir çok araştırma yapılarak metin oluşturma aşamasına gelinmesidir. Örneğin: Müşteriden brief alınır. Sonrasında hedef kitle analizi, arge çalışmaları son olarak raporlama sonucunda metin oluşturma kısmına gelinir ki her metin olumlu sonuçlanmaz üst üste yazmanız istenebilir. Araştırma kreatif bir iş oluşturma için yeterli mi? Tabiii ki hayır. Öyle olsaydı isteyen herkes metin yazarı olurdu. Bu meslek için yapılan araştırmaları doğru tahlil edebilmek ve nihayetinde hedef kitleye yönelik metin oluturmak için zengin bir hayal gücü ve kelimeleri doğru yerde, doğru şekilde kullanmayı bilmeniz gerekmektedir. Peki bu meslek için üniversite eğitimi yeterli mi? Kişisel kanaatim yine hayır. Öyl olsaydı reklamcılık bölümünde okuyan metin yazarı olmak isteyenler de metin yazarı olurdu. Bilgi anlamında üniversitenin bize kattığı değerler yadsınamaz ama yetenek yoksa bilgiler pratikte kalır. Yazarlğı teoriye dökebilmenin şartı da yetenekten geçiyor. İşte bütün bu aşamalar sonunda diyebilirim ki "Marka yaratmanın 22 kuralı" kitabını ajansta metin yazarı olarak çalışırken okumuş ve bilgilerimi teoriye dökebilme anlamında istifade etmiştim.
Marka Yaratmanın 22 Kuralı
Marka Yaratmanın 22 KuralıLaura Ries · Mediacat Yayıncılık · 201894 okunma
Pazarlama, muhtemel tüketicinin zihninde marka inşa etmek demektir.
55 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.