Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Marx ve Bilim

J. D. Bernal

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"Din eleştirisinin temeli şudur: İnsan din yaratır, din insan yaratmaz. Din, gerçekte, ya bireyselliğine daha ulaşmamış ya da bireyselliğini yeniden yitirmiş insanın bilinci ve özsaygısıdır.
Sayfa 21 - Bilim ve sosyalizm yayınları üçüncü basımKitabı okudu
Reklam
Felsefenin rolü, proletaryayı kendi niteliğinin ve elindeki olanakların bilgisiyle silahlandirmaktır. Nasıl felsefe proletaryada maddi silahlarını bulursa, proletarya da felsefede fikri silahlarını bulur
MARX'IN taçlandırıcı katkısı, düşünce ile eylemin birbirine bağlanmasındadır. Bu yeni felsefe boyutu, ona maddesel tabanına oturtulmuş Hegel diyalektiğinden ve doğrudan politik savaşım deneyiminden geldi. Marx, Hegelci tarzı çok özgürce ve büyük ustalıkla kullandı.
Sayfa 30 - Bilim ve sosyalizm yayınları üçüncü basımKitabı okudu
Marx'ın büyük buluşu, tarihin ve toplumsal gelişmenin temel itici gücünün soyut fikirlerde ve mistik sezgide bulunmadığı gerçeğiydi. Bu güç, insanların yaşamlarını sürdürme sürecinde, yani yaşam için gerekli yiyecek, konut gibi maddi nimetlerin üretimi sürecinde yatar.
" Bilim bencilce bir zevk olmamalıdır . Kendilerini bilimsel işlere verebilecek denli talihli olanlar , bilgilerini insanlığın hizmetine sunmakta birinci olmalıdırlar." Karl Marx
Sayfa 54 - Bilim ve sosyalizm yayınları üçüncü basımKitabı okudu
Reklam
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.