Masal Irmaklarının Okyanusu 1-2

Raj Somadeva
9/10
7 Kişi
24
Okunma
11
Beğeni
2.293
Görüntülenme
Somadeva: XI. yüzyılda yaşayan şair, Masal Irmaklarının Okyanusu adını verdiği eseriyle eski Hint halk kültürünün çağımıza ulaşmasında çok önemli bir rol oynamıştır. MS 1-6. yüzyıllar arasında bir tarihte yaşadığına ilişkin değişik görüşler bulunan Gunādhya’nın zamanımıza ulaşmayan Brihatkathā adlı eserinden derleyerek oluşturduğu Masal Irmaklarının Okyanusu çerçeve öykü içinde iç içe geçmiş masal tekniği ile kurulmuştur. Eserde Rāmāyana ve Mahābhārata’dan alınmış efsanelerden Pançatantra ve Vetālapançavimşati masallarına kadar çok sayıda öyküye yer verilmiştir. Binbir Gece Masalları’nın bir kaynağı olduğu düşünülen Masal Irmaklarının Okyanusu’nun Avrupa edebiyatında Boccaccio, Goethe, La Fontaine, Chaucer ve Shakespeare’e kadar uzanan etkileri olduğu ileri sürülmektedir. Korhan Kaya (1959): Ankara Üniversitesi DTCF Hindoloji Bölümü’nü bitirdi. Aynı bölümde 1985’de yüksek lisans, 1990’da doktora öğrenimini tamamladı. 1985’de araştırma görevlisi, 1996’da doçent oldu. 2000 yılında Hindistan’da Delhi Sanskrit Üniversitesi, Sahitya Akademisi, Allahabad Üniversitesi’nde incelemelerde bulundu. 2003 yılında profesörlüğe yükseltildi. 2005 yılında Hindistan’da Delhi Jawaharlal Nehru Üniversitesi’nde, Benares Hindu Üniversitesi’nde, Kolkata Üniversitesi’nde, Asiatic Society’de ve Jadavpur Üniversite’sinde incelemeler yaptı. Puri’de yerli halkları inceledi. Hint dili, edebiyatı ve felsefesi konularında pek çok telif ve çeviri eser yayımladı.
1288 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

1288 syf.
·
Puan vermedi
·
27 günde okudu
Kitapta çok fazla karakter var. İsimler de alışık olmadığımız hint kültürüne ait isimler olunca kafa karışıklığı oluyor. Ana hikaye ilerlerken sürekli anlatılan kısa hikayelerle kopmalar oluyor. Ana hikayeden kopuyorsun. Anlatılan iç içe geçen hikaye sarmalında da birbirine benzeyen hikayeler. Tanrılar tarafından ceza olarak insan biçiminde
Masal Irmaklarının Okyanusu 1-2
Masal Irmaklarının Okyanusu 1-2Raj Somadeva · Türkiye İş Bankası Yayınları · 201124 okunma
·
Puan vermedi
binbir gece masallarını okumadan önce bunu okuyayım demiştim. öğrendiğime göre kaynak kitap buymuş. ve dünyada boccacio dan shakepeare ye kadar birçok yazar ve şairi etkilemiş. buraya kadar güzel. ancak kardeşim bu kitabın okunması çok zor be. bana bu söylenmemişti. niye zor diyecek olursanız tabi ki isimlerden dolayı. her ne kadar okurken
Masal Irmaklarının Okyanusu 1-2
Masal Irmaklarının Okyanusu 1-2Raj Somadeva · Türkiye İş Bankası Yayınları · 201124 okunma

Yazar Hakkında

Raj Somadeva
Raj SomadevaYazar · 1 kitap
Raj Kumar Somadeva Delgahawatta, Sri Lanka'daki Kelaniya Üniversitesi'nde arkeoloji profesörü ve Dünya Arkeoloji Kongresi üyesidir. 2005 yılında Londra Üniversitesi Collage Arkeoloji Enstitüsü'nden Charles Wallace Araştırma Bursu'nu aldı.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.