Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Masonların Saklı Tarihi

Yusuf Acar

Masonların Saklı Tarihi Sözleri ve Alıntıları

Masonların Saklı Tarihi sözleri ve alıntılarını, Masonların Saklı Tarihi kitap alıntılarını, Masonların Saklı Tarihi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
KÖTÜLÜK İÇERMEYEN MERHAMET
Bir şövalye , kötülük içermeyen merhamet ,hile içermeyen nezaket sahibi olmalıdır
İnsanın uğraşıyla elde edebileceği başarının sonu yoktur. Yılmayan bir uğraşı sonucunda insan, tanrısallığa bile erişebilir.
Sayfa 97 - masonların saklı tarihî Yusuf açarKitabı okudu
Reklam
Bilginin en yetkin biçimi bile insana yaşamın gerçek anlamını kavramak için hiçbir şey vermez.
Sayfa 165Kitabı okudu
İnsanın uğraşıyla elde edebileceği başarının sonu yoktur. Yılmayan bir uğraşı sonucunda insan, tanrısallığa bile erişebilir.
Dünya Masonluğundaki en büyük kitlesel güç yani en çok loca ve Mason Amerika Birleşik Devletleri’ndedir. Her eyaletinde ayrı bir bağımsız büyük loca kurulmuş olan Amerika’daki toplam loca sayısı 12 binin üzerindedir. Bu localarda toplam iki milyon kadar kayıtlı mason bulunmaktadır. Bu iki milyon rakamı yalnızca beyaz masonlar içindir; siyah masonları kapsamamaktadır.
Sayfa 228Kitabı okudu
Aydınlanmanın radikal düşünürleri , insan zihninin tüm gerekli sorunların yanıtlarını elde edebilcek yeterlilikte olduğuna inanıyorlardı.
Sayfa 164Kitabı okudu
Reklam
Örneğin Maniheizmde Maniheist cemaat arasında kurtuluşa en yakın olarak görülen seçkinlerin karakteristik özelliği, elden geldiğince az yemek, az konuşmak, az uyumak, dünyevi her türlü meşgaleden uzak durmak, evlenmemek, bütün zamanını dua, ibadet ve dini öğretiyle geçirmeye çalışmaktır.
Masonlukta yüce bir varlığa inanmak zorunludur. İsmine ne denirse densin, yüce bir kudretin var olduğuna inanmayanlar, Masonluğa kabul edilmezler. Ateistler Madon olamaz.
Sayfa 23 - Nokta KitapKitabı okudu
Aslında Hermesçilik, Neo- Platonculuk ve Gnostisizm "iki katlı" felsefelerdi. Bir katında kitleler için inançlar, öteki katında seçilmişler için bilgi yani "Gnosis" vardı. Ne var ki, Gnosis akılsal bir bilgi olmayıp, insanın kendini bilmesi gibi sezgisel ve bilinçsel bir süreci kapsamaktaydı.
Rönesans'ın en belirgin özellikleri, insanın potansiyellerinin sonsuz olduğu inancı ve insanın her şeyin ölçüsü olduğu görüşüdür. İlginç olan Rönesans'ın bu düşünceleri Hermetik geleneklerden almış olmasıdır.
Sayfa 134Kitabı okudu
Reklam
Alşimistler; insanın, kendi benliğindeki güçleri ortaya çıkarıp, bunları bilinçli olarak ve öz buyrultusuyla kullanmayı öğrenmesini, böylece "doğa'nın gerçekleri'ne yaklaşmasını önermişlerdir.
Bilginin en yetkin biçimi bile insana yaşamın gerçek anlamını kavramak için hiçbir şey vermez.
Sayfa 165Kitabı okudu
26 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.