Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Matematik Ne Söyler?

Ahmet Çelik

Matematik Ne Söyler? Sözleri ve Alıntıları

Matematik Ne Söyler? sözleri ve alıntılarını, Matematik Ne Söyler? kitap alıntılarını, Matematik Ne Söyler? en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Matematiğin hiçbir dalı yoktur ki, ne kadar soyut olursa olsun, bir gün gerçek dünyada uygulama alanı bulmasın." Nikolay Lobaçevski
Sayfa 23 - Bengisu Yayınları
"Bilim ve inanç iki ayrı unsurdur. Birleşirse devrim yapabilirsiniz." Cahit Arf
Sayfa 57 - Bengisu Yayınları
Reklam
Ebü'l-Vefâ' el-Bûzcânî(940-998)
İslam dönemi matematikçileri arasında yer alır. Trigonometriyi sistematik bir ilim dalı haline getirmiştir. Konumuzla alakalı olarak da pergelin tek açıklığıyla daire içine kare çizimini ilk olarak yapan kişidir.
Sayfa 27 - Bengisu Yayınları
"Matematiğin yazılı tarihi beş dönemden oluşmaktadır. İlk dönem Mısır ve Mezopotamya Matematiği dönemi; ikinci dönem, Yunan Matematiği; üçüncü dönem, İslam Dönemi Matematiği; Dördüncü dönem, matematiğin altın çağı olarak bilinen, Klasik Matematik Dönemi; beşinci dönem ise Modern Matematik Dönemi'dir."
Sayfa 14 - Bengisu Yayınları
El-Harezmi (780-850)
Sadece İslam Dönemi Matematikçilerinden olup aynı zamanda Avrupa'da eserlerinden çokça istifade edilen bir ilim adamıdır. Kendisi Avrupa'da "Algorizm" lakabıyla bilinir ki kendisi de algoritmanın temellerini atmıştır. Ayrıca 830 yılında da cebirle ilgili bir kitap yazmış ve 'cebir' kelimesi bu kitaptan alınmıştır. Hatta ingilizcede 'cebir' kelimesinin karşılığında "Algebra" kelimesi kullanılmaktadır.
Sayfa 41 - Bengisu Yayınları
"Pergel, az önce de belirttiğimiz gibi iki koldan oluşmaktadır. Bu kollarda dikkatimizi çekecek bir nokta var. Sabit ayağın durduğu yer çok önemli ve buna bağlı olarak da hareketli ayak, sabit ayağın duruşuna göre şekil alır. Aslında buradaki sabitliği 'durağanlık' olarak değil de 'taviz vermeme' olarak da anlamalıyız. Hayatta da zaten öyle değil mi? Kendimize düstur edindiğimiz ilkelere göre şekilleniyor diğer fiillerimiz."
Sayfa 25 - Bengisu Yayınları
Reklam
Ömer Hayyam (1048-1122)
Edebiyat, matematik, fizik, metafizik ve felsefe alanlarında eserler telif etmiş İranlı bilim adamıdır. Matematikle alakalı olarak 1.ve 2. dereceden denklemler, Binom Açılımı (Pascal'a atfedilen bu açılım asıl itibariyle Ömer Hayyam tarafından bulunmuştur.) ve cebir alanında birçok çalışmalar yapmıştır.
Sayfa 30 - Bengisu Yayınları
"(...)Mısır'da onlu sayı sistemi, Mezopotamya'da ise altmışlı sayı sistemi kullanılmıştır. Günümüzde kullanmış olduğumuz saat-dakika-saniye sistemi Mezopotamyalılardan bizlere kalan miraslardan biridir."
Sayfa 15 - Bengisu Yayınları