Yaşam ve Ölüm, Aşk ve Seks İçin Ruhsal Bir Rehber

Ganj Yayınları

Farklı
2021 14. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2021 16:33
Doğrusunu söylemek gerekirse kitabı sipariş verip okumaya karar verdiğimde böyle bir içerik olacağını beklemiyordum. Ancak bu tarz iyi hissetme amaçlı olan diğer kitaplardan gerçekten çok farklı olduğunu söyleyebilirim. Önsöz kısmında çevirmen Didem Çivici nin dediği gibi gerçekten herkese uygun bir kitap değil. Ezbere bildiğimiz o davranışlardan, önerilerden veya kişisel gelişim aşamalarından farklı ve hakikatle yol almak isteyenler için yazılmış bir kitap. İçeriği okudukça farkındalık kazandıran, kendini kesfetmeni ve belki de o özlem duyulan aydınlanmayı sağlayacak şekilde. Tabi hayata uygulamaya geçirmek, okumak kadar kolay gözükmüyor. Her anın içinde açılmak, her duyguyu hissetmek ve etkileşimde olduğun tüm insanları bilinçli bir şekilde kabul etmek benim için kolay olamayacak en azından. Yaşam ve ölüm, konuları haricinde; aşk ve seks bölümleri de kendini bulmak isteyen kişilere yol açacaktır diye düşünüyorum. Bildiğimiz doğruların dışına çıkılmış bu kitapta bence. Ve üzerinde düşünüp gerçekten o açıklığı hissettiğinizde diğer kitaplara nazaran hayatin içinde uygulanması yönünün değişiklik yaratacağını fark edeceksiniz diye düşünüyorum. İnsan kendi içindeki karanlığı ve aydınlığı kabul edip o şekilde yol almalı. Aksi halde kendimizi kandırarak sadece günleri geçirmekten başka bir şey yapmayız. Ben sevdim, umarım diğer okuyacak kişilere de yaptığım bu inceleme fikir sağlar. Ve şifa bulursunuz :)
Hayat ve İnsan
Mavi GerçekDavid Deida · Ganj Yayınları · 201715 okunma

David DeidaYazar · 12 kitap
Kişisel gelişim ve yakın ilişkiler alanında yaptığı dönüştürücü çalışmalarıyla uluslararası bir üne sahiptir. Psikobiyoloji, cinsel evrim ve teorik nörolojik bilim dalında lisans yapmıştır. Ayrıca hatha yoga, tai chi, meditasyon ve tantra gibi geleneksel öğretilerle ilgili de 20 yılı aşkın bir eğitime sahiptir. Kaliforniya Üniversitesi, Tıp Fakültesi, San Diego; Kaliforniya Üniversitesi, Santa Cruz; San Jose State Üniversitesi; Lexington Enstitüsü, Boston ve Paris, Fransa, Ecole Polytechnique’de eğitim vermiş ve çalışmalar yürütmüştür. David olağanüstü bir öğretmendir. Radyo ve televizyon programlarına katılmıştır. Çalışmaları bilimsel alanların yanı sıra popüler gazetelerde ve kitaplarda yayınlanmıştır. Ayrıca ses ve video kayıtları da bulunmaktadır. David sık sık seyahat ederek rehabilite merkezlerindeki doktor ve danışmanlara seminerler düzenlemektedir. Bunun yanı sıra bekâr kadın ve erkekler veya çiftler için atölye çalışmalarına devam etmektedir.