2012
Can Çocuk Yayınları

2020 92. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2020 09:57
Sevgili dost Çocuk kitabı gibi görünen ancak her yaştaki kişinin okuyabileceği içeriğinde güzel resimler ve güzel notların olduğu bir eserdir. Özellikle ailesinde çocuklarıyla okuma saatleri oluşturan aileler için ideal bir kitap ebeveynle aynı kitabı okumuş çocuklar kitabı okuma konusunda daha istekli oluyorlar.. İyi okumalar...
2025 21. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2025 00:20
Befana Bayramı'nda Barones Befana oyuncak dükkanının vitrininde en yeni ve havalı oyuncaklarını sergiler. İlk kez günışığı ve insanlarla tanışan bu bilmiş grubumuzun dikkatini üzgün bir çocuk çeker. Bu çocuğun üzgünlüğü oyuncaklar için günışığından bile daha ilgi çekicidir. Bu çocuk Francesco'dur. Mavi Ok isimli treni çok ister ancak ne onu, ne de herhangi bir oyuncağı almak için parası yoktur. Francesco küçük yaşta ailesini geçindirme sorumluluğunu almak zorunda kalmış yoksul bir çocuktur ve Bayan Befana'nın dükkanındaki oyuncaklara erişemeyen nice yoksul çocuk gibi bu oyuncakları hüzünle izler. Bu olay oyuncakları derinden etkiler ve ani bir kararla dükkandan firar ederler. Niyetleri, gördükleri anda dostları olmasına karar verdikleri Francesco'yu bulmaktır. Kitap boyunca, oyuncakların bildikleri tek dünya olan oyuncak dükkanından kaçıp karla kaplı sokaklarda onları çok sevecek dostlarını arama öyküsünü okuyoruz. La Befana geleneğinde bir cadının çocuklara hediyeler dağıttığı rivayet edilmekte. Befana, çocuklara oyuncak hediye ettiğine inanılan bir cadıyı simgeliyor. Bu cadının oyuncaklar hediye ettiği gün olarak kabul edilen 6 Ocak ise İtalya'da Befana Bayramı olarak kutlanıyor. Kitaptaki oyuncak dükkanı işleten yaşlı kadın da bu efsanede geçen cadı ile benzer özellikler göstermekte. Ancak bu karakter, maddi karşılık almadan hiçbir şey vermiyor. Kitabın konusunu okuduğum anda çok heyecanlanmıştım. Cesaret, azim, kararlılık, dostluk ve nice güzel duygu ve erdeme değinen bir kurgu ancak bir şeyler eksik. Karakterler yüzeysel işlenmiş. Özellikle de kitabın ilk kısmında o uzaklığı net olarak görüyoruz. İkinci yarıda daha sıcak hisler veren sahneler mevcut ancak yine de bana vaov dedirtecek kadar etkili değildi. Ayrıca kitapta cinsiyetçi bazı söylemler bulunuyor. Beni
2019 2. kitabı
Okunma: 23 Haziran 2019 09:45
Mavi Ok / Gianni Rodari Gerçekten kesinlikle çocuk kitabı olarak bakılmamalı ve her yaştan insan okumalı. İçerisinde güzel resimler de vardı. Ben beğendim. Özellikle beşinci ve altıncı sınıftaki kardeşlerimin okuyabileceğini düşünüyorum.

Gianni RodariYazar · 27 kitap
İtalya'nın yetiştirdiği en iyi çocuk kitapları yazarı olarak tanınan Gianni Rodari (1920-1980), daha on yaşındayken şiirler yazıyor, müzikle uğraşıyordu. Amacı müzisyen olmaktı. Yirmi yaşında müzik öğretmeni oldu. İkinci Dünya savaşı patlayınca, ülkesinde gerçekleşen faşist düzene karşı girişilen harekete katıldı. Uzun süre gazetecilikle uğraşan yazar, bir çocuk gazetesinin de yönetmenliğini yaptı. 1947'de çocuklar için yazmaya başladı. Onun hayatının ikinci dönemi böyle başladı. Sonunda da, dünyanın en iyi çocuk kitapları yazarlarına verilen büyük ödülü, Hans Christian Andersen Ödülü'nü 1970 yılında aldı. Yapıtlarında, çağdaş konuları, peri masallarının anlatımıyla işlediği görülür. Bu onun büyük özelliğidir. Asıl amacının da, yazdığı kitaplarla, çocuklardaki yaratıcılığı, hayal gücünü harekete geçirmek olduğunu söylemiştir. 1951 yılında yazdığı, büyülü bir sebze-meyve krallığında geçen olayları anlattı Soğan Oğlan ile ünü dünyanın dört bir yanına yayılmıştır.