Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Medya Siyaseti Nasıl Sömürgeleştirir

Medya Demokrasisi

Thomas Meyer

Medya Demokrasisi Gönderileri

Medya Demokrasisi kitaplarını, Medya Demokrasisi sözleri ve alıntılarını, Medya Demokrasisi yazarlarını, Medya Demokrasisi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
173 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
·
18 saatte okudu
Medya Demokrasisi
Medya demokrasiyi sömürgeleştirebilir mi? Nasıl yani veya ne demek? Thomas Meyer, Medya Demokrasisi - Medya Siyaseti Nasıl Sömürgeleştirir adlı kitap ile bu konuya değiniyor. Kitap şu başlıklara sahip: Medya, Kültür ve Siyaset; Siyasetin Mantığı; Kitle İletişim Araçlarının Mantığı; Sömürgeleştirmenin Etkileri; Temsili Demokrasinin Dönüşümü; Medya
Medya Demokrasisi
Medya DemokrasisiThomas Meyer · TÜRKİYE İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI · 20046 okunma
Delegeler yalnızca aksesuvardır
Katılımcılar, katıldıkları kongrelerin can alıcı yanlarını, toplantının nasıl devam edeceği, adayın konuşmasında ne söyleyeceği ya da kendisini kamuoyuna nasıl sunacağı konularını tartışma şansına hiçbir zaman sahip olmazlar. Delegeler yalnızca amaca uygun sahne düzenlemenin aksesuvarlarıdırlar, adayın koruması ve denetimi altında profesyonel medya danışmanlarınca hazırlanıp uygulanan bir olayın nesneleridirler.
Sayfa 124 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Haziran 2004Kitabı okudu
Reklam
Bağışta bulunanlar siyasal aktörlerin güç edinmelerine yardım etmenin
Bağışta bulunanlar siyasal aktörlerin güç edinmelerine yardım etmenin karşılığında, çıkarlarının kollanmasını güvenceye alırlar. Seçim kampanyasının büyüsü dağıldıktan sonra gerçekte yapılacakların çoğu burada, medya sahnesinin arkasında gerçekleştirilen bu küçük alışverişlerin seyri içinde kararlaştırılır. Bu işlemler aday belirleme sürecinin resmi bir parçası değildir. Bu süreç pazarlıkların yapılmasına sadece uygun bir vesiledir.
Sayfa 124 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Haziran 2004Kitabı okudu
kuryeyle mesaj göndermek bile çok yavaştır
Medya zamanı her şeyin mutlaka cari ve güncel olmasında ısrar eder; kuryeyle mesaj göndermek bile çok yavaştır çünkü içerdiği bilgi yerine ulaşmadan eskiyecektir. Bu nedenle medya zamanı gelişme ya da diyalog gibi sürekli bir süreç değil, bağlantısız “şimdilerin aralıksız birikmesidir.
Sayfa 120 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Haziran 2004Kitabı okudu
Amerikan seçimleri hiçbir zaman
Amerikan seçimleri hiçbir zaman hiçbir anlamda demokratik kurama uygun, yani anlamlı yurttaş katılımından sonra partiler tarafından biçimlendirilen alternatif siyasal programlar arasında bir rekabet olarak işlemedi. Aksine esas olarak adayların medyaya uygunluğunu ve kamuoyunun ruh halini cisimleştirme becerilerini test eden at yarışı oldular.
Sayfa 117 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Haziran 2004Kitabı okudu
ABD başkanlık seçimleri
ABD başkanlık seçimlerinde yanılgıya yer bırakmayacak şekilde örneklendiği gibi, medya demokrasisi ise seçmenleri adayın savunduğu programa değil, bir “medya artisti” olarak adayın şahsına onay vermeye yöneltir. Bununla birlikte. Amerikan seçim modelinin modern medya demokrasisinin doğuşundan çok önce saptandığı ve ülkenin ademi merkeziyetçi, parçalı seçim sistemiyle ilişkili olduğu kabul edilmelidir. ABD’de seçim yasaları parti listelerine oy verme lehine değiştirilseydi ve partiler adayların seçiminde daha fazla söz sahibi olsaydı medyakrasi daha zayıf, partiler daha güçlü olurdu.
Sayfa 116 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Haziran 2004Kitabı okudu
Reklam
Haber olabildiğince “resimli” olmalı
Dolayısıyla televizyonun ön-yapım kuralları belli katı kurallara boyun eğer: Haber olabildiğince “resimli” olmalı ve her şey, izleyiciyi koltuğuna mıhlayacak şekilde sunulmalı. Televizyon sahicilik ve doğrudanlık havasını, konuların en azından başlangıçta her zaman inandırıcı görünmesini sağlayan bu resimsellik niteliğine borçludur. Sıkı eğlence düzeni ve aralıksız heyecan, uzaktan kumandanın tiranlığından kaynaklanır.
Sayfa 104 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Haziran 2004Kitabı okudu
Neyin nasıl haber yapılmasıyla ilgili medya kararları
Neyin nasıl haber yapılmasıyla ilgili medya kararlarını yöneten ölçüt her zaman olduğu gibi en fazla ilgiyi çekmektir. Sonunda balığın önüne sarkıtılan solucanın, balıkçının ağız tadına uygun fazla bir şeyi kalmaz.
Sayfa 101 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Haziran 2004Kitabı okudu
“Solucan balıkçının değil, balığın hoşuna gitmelidir.”
Kültür sanayiini planlayanların makul şiarı her zaman şuydu: “Solucan balıkçının değil, balığın hoşuna gitmelidir.” Bu, herhangi bir ihmalden ya da beğeni karışıklığından değil, medya ekonomisinin baskılarından kaynaklanan bir kuraldır.
Sayfa 99 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Haziran 2004Kitabı okudu
o siyasetçi kendilerini eğlendirdiği sürece hoşlanır.
Ekonomi tıkırında gittiğinde ve bir savaş tehlikesi olmadığında yurttaşlar, siyaset işinden anlamayan siyasetçiden, o siyasetçi kendilerini eğlendirdiği sürece hoşlanır.
Sayfa 95 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Haziran 2004Kitabı okudu
63 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.