Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Beyin Neyin Nerede Olduğunu Nasıl Biliyor?

Mekan Yaratmak

Jennifer M. Groh

Mekan Yaratmak Gönderileri

Mekan Yaratmak kitaplarını, Mekan Yaratmak sözleri ve alıntılarını, Mekan Yaratmak yazarlarını, Mekan Yaratmak yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İbn Heysem ilginç bir hayat sürmüştü. Bir süre Basra veya Mısır'da devlet memurluğu görevinde bulunmuş, sonra idari yükümlülüklerinden kurtulmak için deli numarası yapmıştı. ( Hastalık numarası yaptığı için de ev hapsinde tutulurken istediği alanlarda çalışmalar yapıp 180'den fazla yazı kaleme almış.)
10/10
Beyin, aynı nesnenin iki retinadaki imgelerinin konumlarını karşılaştırarak nesnenin üç boyutlu mekandaki konumu hakkında çıkarımlarda bulunur.
Reklam
Konum ve sınır bilginiz fiziksel nesnelerle baş etmenizi ve dünya içinde hareket etmenizi sağlar.
Görme dünyanın bize yaptığı bir şeyden ziyade bizim dünyaya yaptığımız bir şey gibi görünebilir.
Işığı, dalgalarının yönelimine göre filtrelemek mümkündür. Polarize güneş gözlükleri su yüzeyinden yansıyan polarize ışığı seçici olarak engelleyerek parlaklığın şiddetini azaltır. Güneş gözlüğünüzü yan çevirdiğinizde sahne daha parlak görünür. Çünkü o zaman filtrenin yönü yansıyan ışığın yönüyle çakışarak daha fazla ışığın geçmesini sağlar.
Alışkanlık haline getirdiğimiz metaforlar ve analojiler bizi engelleyen, düşünce süreçlerimizi kısıtlayan zincirler olabilir.
Reklam
232 syf.
8/10 puan verdi
Jennifer Groh canlıların, özellikle de insanların dünyayı görme, dokunma, işitme ve denge yoluyla nasıl algıladığını ve beynimizdeki "mekan" kavramını nasıl oluşturduğumuzu bilimsel veriler ve deneyler ışığında açıklıyor ve zihin ile beyin arasındaki bağlantıya kafa yoruyor. İnsan beyninin çalışma şekline ilgi duyanların sıkılmadan okuyabileceğini düşünüyorum. Fakat kitabın adı "Mekan Yaratmak (Making Space)" yerine "Mekanı Algılamak" vb olsaymış daha uygun olurmuş bence.
Mekan Yaratmak
Mekan YaratmakJennifer M. Groh · Metis Yayınları · 201652 okunma
232 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
En basitten başlayarak, beyindeki, görme, duyma, dokunma, denge ve bunların ilişkileriyle, mekan algısının nasıl oluştuğu açıklıyor. Mekan algısının çok incelikli bir konu olduğu duyularımızın ve hafızamızın da mutlak çok iyi bir senkronizasyon içinde olması gerektiğin anlatan Jennifer Groh, konuyu basitten karmaşığa güzel bir biçimde anlatıyor.
Mekan Yaratmak
Mekan YaratmakJennifer M. Groh · Metis Yayınları · 201652 okunma