Mektepli Cellat

Alfa Yayınları
Orijinal Adı:
Katyně

Mektepli Cellat Var Mektepli Cellat Var
Bir roman konusu bu kadar mı yanlış anlaşılır? :)Kitabın olmasını beklediğim konu şuydu: bir öğrenci tıp fakültesine giriyor ve orda aldığı eğitimden sonra insanları öldürmeye çalışıyor. Ama gerçek konu şu: bir yerlerde üniversiteye bağlı cellatlık eğitimi veriliyor. Bu eğitim için de hiçbir baltaya sap olamamış başarısız ama alımlı, güzel bir kızı fakültede öğrenci olarak seçiyorlar. Ölümleri iyi karşılamak için presentable olması önemli imiş. Ve bu kıza bir takım öldürme yöntemleri dersleri verilmeye başlanıyor. Ben ancak bu noktaya kadar gelebildim. Aslında konu güzel yanlış anlamış bile olsam ama roman akmadı. Henüz bitiremedim. Yarım bıraktım maalesef.
Edebiyat & Roman
Mektepli CellatPavel Kohout · Alfa Yayınları · 20247 okunma
2024 1. kitabı
Durmaksızın bir ironi ile yüzlerde buruk bir gülümseme yaratan, bazen de güçlü betimlemelerle içinizi kaldıracak olaylar dizisi. Bir an durup "Biraz abartı mı?" diyeceğiniz her şey ve daha fazlası bu dünyada mevcut. Güce, güçle başı dönenlere, kofluğa, sıradanlığa, kısacası iyi olmayan her şeye bir tutam sataşma var. Okuyun dostlar.
Felsefe-Düşünce
Mektepli CellatPavel Kohout · Alfa Yayınları · 20247 okunma

Pavel KohoutYazar · 1 kitap
.1928 yılında Prag’da doğan Pavel Kohout, romanlarıyla olduğu kadar dünya çapında sergilenen oyunlarıyla da tanınan bir yazardır. "Prag Baharı"nın sözcülerinden biri olan Kohout, 1969’da Komünist Parti’den ihraç edilmiştir. 1977’de Vaclav Havel’le birlikte "77 Bildirisi"ni yazdı. Bu yapıtta, Helsinki kararlarına atıfta bulunularak SSCB’de insan haklarına uyulması talep ediliyordu. Komünist rejimin buna cevabı, Kohout’un 1979’da vatandaşlıktan çıkartılması oldu. 1980’de Avusturya vatandaşlığını elde eden ve Wiener Burgtheater’da danışman ve dramaturg olarak görev yapmaya başlayan Kohout, halen hem Prag’da hem de Viyana’da yaşamayı sürdürmektedir. Tüm dünyada en çok oyunu oynanan Çek yazar olan Kohout’un diğer eserleri: "Hodina tance a lásky" (1992), "Snezím" (1993), "Sest a sex" (1998), "Katyne" (2000) "Hry v posteli" (2001).