Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e İktidar Kavgaları ve Sanal İrtica

Abdullah Yıldız

Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e İktidar Kavgaları ve Sanal İrtica Sözleri ve Alıntıları

Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e İktidar Kavgaları ve Sanal İrtica sözleri ve alıntılarını, Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e İktidar Kavgaları ve Sanal İrtica kitap alıntılarını, Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e İktidar Kavgaları ve Sanal İrtica en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Türk tarihinde yenileşme hareketlerinin başlangıcından bu yana siyasi hayatın iki faili vardır: "Biri değişmeyi, yenilikleri benimseyen ve bu uğurda mücadele veren batıcı, lâik, ilericiler;  diğeri değişmeye ve yeniliklere karşı çıkarak, eski düzenin devamında direnen, gelenekçi, dinci, gericiler.
Sayfa 80 - Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Tepeden İnmeci Devrim GeleneğiKitabı okudu
Gerek 27 Mayıs 1960, gerek 12 Mart 1971, gerekse 12 Eylül 1980 askeri müdahalelerinde ABD ve CIA etkisi açıktır. 
Sayfa 229Kitabı okudu
Reklam
1935'ten  itibaren Halk Partisi'nin faşist/totaliter uygulamalarını iyiden iyiye  sıklaştırdığı görülecektir. 1950-60 arasında nisbi bir rahatlama yaşanacaksa da her ihtilal ve darbe sonrasında Tek Partici sivil-asker elitin en önemli takıntısı çarşaf/başörtüsü/türban olacak, neredeyse "tesettür" ile "irtica" özdeş hale  getirilecektir.
Sayfa 124Kitabı okudu
Şeyh Said isyanını bastırmak bahanesi ile her türlü muhalefeti sindirmeyi amaçlayan  Tek Parti despotizmi, sadece Diyarbakır İstiklal Mahkemesi'nde 49 kişiyi idama mahkum etmiştir.  Ankara İstiklal İstiklal Mahkemesi'nin hedefi ise Terakkiperver Parti ve gazetecilerdir. İstanbul'da yayımlanmakta olan ondört gazeteden sekizi kapatılmıştır.
Sayfa 103 - Terakkiperver Parti Kapatılıyor Bahane "İrticâ Tahrikât"!Kitabı okudu
yaklaşık bir asırdan beri, egemen güçler, irticâ ve gericilik yaftasını, bazen kapsamını genişleterek, bazan daraltarak, bazan da çıkarları nasıl gerekiyorsa öyle yorumlayarak rakiplerine karşı diledikleri gibi kullanmışlar.
Sayfa 45 - Sözlük ve Ansiklopedilerden İrticâ ÇeşitlemesiKitabı okudu
Cumhuriyet devrinde Din'de devrim yapma düşüncesinin mimarı Ziya Gökalp'tir.  Gökalp ilk defa "Vatan" adlı şiirinde bu konuyu ortaya atmıştı.
Sayfa 125Kitabı okudu
Reklam
24 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.