"Tavşan Deliği"

Mayıs 2020
Uyanış Yayınevi

2020 46. kitabı
Okunma: 27 Haziran 2020 11:14
METER “TAVŞAN DELİĞİ” “Yaşamın kaynağı olan bazı şeyler vardır. Bunların en temel olanlarından biri de topraktır ve toprak hepimizden fazla umudun simgesidir.” “Arkadaşlık ve dostluk paylaşmak demektir. Sadece iyi ve güzel olanı değil; olumsuz olanı da paylaşmaktır. Karşısındakinin yükünü hafifletebilmektir.” ✏ Meter, Elena, Meri, Aliz, Bob, Güneş, Kristal, Selin, Salim bey, Gülin, Serdar bey ve Aras bey ile çok güzel bir yolculukta yer aldım. Çocuk kitabı olan bu eseri yine yazarımız diğer eserleri gibi harika bir dille yazmış. Çocuklardan ziyade büyüklerinde zevk alarak okuyacağı bir eser. Charlie Chaplin (Aliz) in susarak tüm dünyaya ne demek istediğini anlatması konusunu eserde işlemesi çok güzeldi. ( Charlie Chaplin filmlerindeki üslubunu "konuşursam beni sadece İngilizce bilenler anlayacak" ama sessiz bir filmi herkes anlayabilir ve dünya Amerika'dan ibaret değil" sözleriyle dile getirmiş.) (Söylemiş olduğu bu söze ve düşüncesine hayranım.) ✏ Meter’e göre hem kendimiz için hem de tüm canlılar için yaşamak gerekiyordu. Bu cümle ile ne kadar çok güzel mesaj vermiş yazarımız. Sadece kendin için yaşamamalısın… Mete’nin yolculuğundaki kara deliği tavşan deliğine benzetmesi ne kadar değişik geldi bana, eserin ismini okuduğumda aklıma böyle bir şey olacağı gelmemişti. Meter’in bardak ülkesindeki hikayesinde yazarımız menfaat konusunu çok güzel işlemiş ve Meter’de Kristal’in arkadaşlarına yaptırdığı uygulama sonrası anlatmak istediği dostluk ve paylaşmak konusu üzerine tam uyumlu bir düşünce olmuş. ✏ Tomurcuk diyarına gittiğinde ise ağaçların önemini, onların yok olmasının ne kadar kötü sonuçlar doğuracağını, dünyadaki her türlü canlının etkileneceğini, suyun toprak ve ağaçlar için önemini de çok güzel bir dille okuyucuyu hayran bırakacak şekilde yazılmış. ✏ Ayrıca
Meter Tavşan Deliği Selahattin Şimşek , Ebubekir Uğur UYANIŞ YAYINEVİ
2020 273. kitabı
Meter Tavşan Deliği Selahattin Şimşek , Ebubekir Uğur UYANIŞ YAYINEVİ sayfa sayısı: 128 “Bir rivayete göre; dünyada bir çocuk gülümsediğinde bütün evrendeki diyarları huzur ve güzellikler kaplarmış. O çocuk üzülüp bütün kalbiyle yardım dilediğinde ise onu dünyada var olan kötülük ve çirkinliklerden koruyup tekrar mutlu etmek için bir doktor yıldız dünyaya inermiş. Çünkü aslında çocuklar da yeryüzündeki en parlak yıldızlarmış…” Çıkmak üzere olduğunuz bu yolculukta; dahi bir çocuğun, evrende var olan farklı diyarlardaki zorlu maceralarına şahit olacaksınız. Bu diyarlarda arkadaşlarıyla en zorlu görevleri; cesareti, kalbinden gelen samimiyeti ve eşsiz zihinsel gücü ile nasıl başardığını merakla ve zevkle okuyacaksınız. KİTAP YORUMUM: Bazen dünyada çözemediklerimizi hasta zannederiz. Oysa her çözemediğimiz insanın bizim bile bilemediğimiz uçsuz, bucaksız bir dünyası vardır. Belki de onların gücüne bizler huzur içinde yaşıyor ama fark etmiyoruz. Meter 'de öyle özel çocuklardan birisi. İnsanı bambaşka diyarlara götüren hoş bir çocuk kitabı olmuş. Güneş ile konuşan, odasındaki eşyaların ruhunu görebilen, kart postalı ile uçsuz bucaksız diyarlara giden, güneş ile sohbet edebilen ve daha çok fazlası bekliyor bu kitapta. Bazen siz değilsinizdir farklı olan, yaşadığınız yer ve kişiler doğru değildir. Fantastik çocuk kitabı ama ben böyle olağandışı şeylere çok inandığım için bana çok olmayacak bir şey gibi gelmedi. Hem çocukların hem de büyüklerin okuyabileceği, insanlara daha empati ile yaklaşabileceğimizi anlatan bu eseri mutlaka okuyun derim. Yazarın okuduğum 4. eseriydi. Tüm kitaplarını çok sevmiştim. Yazarımızı doğaya olan önemi eserlerinde yer verdiği için ayrıca mutlu oldum. DUYGU SONGÜL KAHRAMAN
2020 65. kitabı
Okunma: 11 Ağustos 2020 01:43
Hayranı olduğum yazarım Ebubekir Uğur 'dan yine harika bir kitap okudum.Hem yetişkinler hem de çocuklar için kesinlikle okunması gereken bir kitap.Çünkü içerisinde öyle güzel ve yol gösterici mesajlar var ki kesinlikle kitaptan dersler çıkarıyorsunuz ve düşünüyorsunuz.Bakış açısı,hayal gücü,inanmak, anlayış, yardımseverlik, dünya, insanlık,iyilik/kötülük gibi konuları kitap içerisine öyle güzel işlemiş ki büyük zevk alarak okuyacağınıza eminim.Kısa bir özet yapmam gerekirse: Meter,bakış açısı farklı bir çocuktur.Aslında üstün zekâsı nedeniyle süper güç diyebileceğimiz özelliklere sahip bir çocuktur.Ama çevresindeki insanlar onu anlayamamakta ve bu yüzden de evde odasına hapis kalmak zorunda.Ama Meter bu durumdan çok mutludur.Çünkü dışarının ve insanların kötülüğünden kendisini koruduğuna inanır.Bir de odasında çok sevdiği saksısındaki çiçeği Meri,Charlie Chaplin posteri (ona Aliz ismini verir), yastığı Bob ve gökyüzünde çok sevdiği Güneş ve çoban yıldızı Elena vardır.Meter yalnız değildir ki Ama bunu ne annesi ne babası ne de bir başkası anlar.Bu yüzden de Meter artık bazı şeyleri anlatmaktan vazgeçer.Ne gece uyuduktan sonra uyanınca üstünün başının kir içinde olmasını ne de uyanınca yanında bulunan nereden geldiği bilinmeyen eşyaları açıklar.Çünkü kimse onu anlamaz,anlatsa da zaten inanmıyorlar ve ona "deli çocuk" diyorlar.Onu anlayan tek bir kişi vardır o da Serdar Öğretmendir. Bu kitapta Meter ve Aliz'in,bazen de Meri'nin birlikte arkadaşı Güneş'e,yeni tanıştığı Ay'a,Bardak Ülkesine,Tomurcuk Ağacın Diyarına gitmesine ve Elena'yı kurtarma mücadelesine şahit olacaksınız.Bu ülkelerde ve verilen mücadelelerde öyle güzel mesajlar alınacak ki gerçekten düşündüren mesajlar bunlar.Aslında bir çocuğun henüz bizlerin göremediği ya da görmek istemediği gerçekleri göz önüne
MeterE.B.U · Uyanış Yayınevi · 202010 okunma
#okudumbitti #kitapyorum #metertavşandeliği 124 Sayfa . "Unutma küçüğüm, ağaçlar da insanlar gibidir. İçlerinde iyi ve kötü olanları vardır. Güzel ve çirkin olanları da! Onlar da insanlar gibi birbirlerini kırıp incitebilirler. Hatta bazıları kıskançlık vb. sebeplere içinde kin büyütebilirler ve diğerlerine düşmanlık edip zarar bile verebilirler. Ama her ne olursa olsun sonunda iyiler kazanır. SEN HEP İYİ OLANLARDAN OL! . Herkese Merhaba . Bugün sizlere harika bir kitap ile geldim. Yazarın daha önce #donkişotundüşüşü adlı kitabını severek okumuş ve kalemine hayran kalmıştım. Bu kitabı da beni yanıltmadı, aksine bundan sonra ne yazarsa okurum dediğim yazarlar arasında yerini aldı. Yazarın kalemi sade olmasına rağmen kurgusu inanılmaz güzel ve düşündürücü. Kitabı okurken bir yandan hayal dünyanızı genişletiyor, öte yandan sayfalarda ders niteliğinde yazılar okuyorsunuz... . Baş karakterimiz Meter zeka seviyesi yüksek ve çok özel bir çocuk. Onun arkadaşı yoktu ancak odasındaki objeleri arkadaş olarak görüyordu. Duvardaki Chaplin posteri (Aliz), camın önünde duran saksıdaki çiçeği (Meri) ve gökteki çoban yıldızı (Elena). Meter için Aliz'in yeri diğer bütün arkadaşlarından başkadır. Neden mi, orası kitapta . Meter gördüğü rüyalar âleminde harika yolculuklar yapıyor, ama bu yaşananların rüya değil gerçek olduğunu düşünüyor. Ailesi de genç kızlarının hasta olduğunu düşünüp sürekli ilaç vererek hastalığının iyileşeceğini düşünürler. Lakin Meter iyileşmez ve kimse onu anlamaz, ta ki Serdar öğretmenle konuşana kadar. Ama herşeye rağmen Meter odasında çok mutluydu, ayrıca bu oda onu dışarıdaki kötülüklerden koruyordu belki de, kim bilir... İyisi mi siz bu kitabı daha fazla ertelemeden okuyun derim ve genç yaşlı demeden herkese içtenlikle tavsiye ederim... OKUYUN,
2020 77. kitabı
Meter 8 yaşında olan çok özel bir çocuktur ailesi onu doktor kontrolünde evde bir odada tutmakta hiç bir şekilde dışarıya çıkmamakta evin içinde herhangi bir odaya gitmemektedir kendince odasının güvenli olduğunu düşünmektedir. En yakın arkadaşları öğretmeninin ona verdiği ve yatağının üstünde asılı duran Charlie Chaplin posteri diğer adıyla Aliz, Güneş,Çoban yıldızı Elena ve Penceresinin önünde baktığı saksıdaki çiçeği Meridir. Meter akşamları Alizle birlikte yolculuğa çıkıp arkadaşı Güneşin ona verdiği bilgilerle diyar diyar gezip ihtiyacı olanlara yardım etmektedir kim midir bunlar mesela Tomurcuk diyarının büsbüyük ağacı olan Tomurcuk yada saldırıya uğrayıp yaralanan ve Meter ve arkadaşlarının çabalarıyla kurtulan Elena.. Meter arkadaşlarıyla birlikte yaptığı bu iyilikler için her ne kadar mutlu olsada kendini dış dünyaya kapatmış ailesiyle iletişim kurmamaktadir çünkü ailesi onun psikolojik rahatsızlığı olduğunu düşünmektedir ama bilmezler ki asıl sebep farklıdır Bir gün öğretmeninin onu ziyarete gelmesiyle her şey değişmeye başlar acaba bundan sonra Meter ve ailesini neler beklemektedir Meter kendini ifade etmenin yolunu acaba bulacak mı Çok güzeldi aslında her ne kadar çocukların da okuyabileceği bir kitap olsada büyüklerinde mutlaka okuması gereken bir kitap çünkü içinde bir sürü ders niteliğinde olaylar yaşanmakta Kesinlikle okunmalı. Meter'den öğreneceğimiz çok şeyler var çünkü
2021 81. kitabı
Haziran ayına bir masal kitabı ile girdim. Meter, hayalgücü yüksek, hasta sanılan gerçekte üstün zekalı bir çocuk. En yakın arkadaşları Aliz ismi verdiği Charlie Chaplin posteri ve saksı çiceği Meri.. onlarla akşamları gökyüzüne olan yolculukları "Değerler eğitimine" uygun bir sekilde masal tadında anlatılmış. Kitabı benden önce Atakan okudu. Ilköğretim öğrencisi çocuklara tavsiye edilir.

E.B.UYazar · 5 kitap
EBUBEKİR UĞUR Konya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Konya/Ereğli’de tamamladı. 2011 yılında Pamukkale Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. 2013 yılının Ocak ayında Adalet Bakanlığı’na bağlı olarak Amasya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde sosyolog olarak memuriyet hayatına başladı. 2014 yılında ise Selçuklu Üniversitesi Sosyoloji bölümünde yüksek lisansını tamamlayıp uzman sosyolog unvanını aldı.Halen Adalet Bakanlığı’na bağlı olarak Konya ilinin bir ilçesi olan Seydişehir’de memur olarak hayatını devam ettirmektedir. 2007’den bu yana aktif bir şekilde deneme, eleştiri, makale, şiirler yazarak edebiyat alanında kalemini güçlendirdi. Projecilik noktasında AB temel eğitim, AB proje ve yazma eğitimleri ile kendini geliştirdi. Ayrıca aldığı eğitimler sonucunda Adalet Bakanlığı bünyesinde Sigara Alkol ve Madde bağımlılığı grup çalışmaları uzmanlığı, Öfke Kontrolü grup çalışmaları Öfke Kontrolü grup çalışmaları uzmanlığı, 0-18 yaş aile eğitim uzmanlığı, genel suçlu davranışı noktasında Hayat için Değişim Grup Çalışması uzmanlığı yaptı. YAYINLANAN ROMANLARI: 1) YAŞLI ŞEF (2018; Baskı 1/ 2021; Baskı 2) 2) YAŞLI ŞEF II “ORAO” (2020; Baskı 1) 3) DON KİŞOT’UN DÜŞÜŞÜ(2020; Baskı 1) 4) METER “TAVŞAN DELİĞİ” (2020; Baskı 1)