2021 Ocak-Şubat

Milli Mecmua - Sayı 18

Milli Mecmua

Milli Mecmua - Sayı 18 Gönderileri

Milli Mecmua - Sayı 18 kitaplarını, Milli Mecmua - Sayı 18 sözleri ve alıntılarını, Milli Mecmua - Sayı 18 yazarlarını, Milli Mecmua - Sayı 18 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yalan, yanlış ve iftira olduğu bilinen bilgilere herkes inanıyor diye gözü kapalı kalmak ne kadar hafif bir eylem ise; kimse inanmıyor ama ortada bir gerçek var, hakikati arıyorum ve bunu merak ediyorum demek o kadar onurlu bir eylemdir.
Sayfa 146Kitabı okudu
''Dedelerimizin mezar taşını okuyamadık...'' yollu şikayet sahiplerinin, mahut mezar taşından başka yeni harflere çevrilemeyecek denli hangi büyük külliyattan, hangi muazzam kütüphaneden söz ettiklerini ortaya koymaları gerek. Aynı biçimde, laiklik ilkesine verip veriştirenlerin, Tanzimat Osmanlısının neden gavuru hukuk önünde Müslümana eşit hale getirdiğinin muhasebesini yapması gerek! Şapka inkılabı mı yapıldı? İyi ama sarığı baştan çıkartan Sultan Mahmut idi. Gavurlukla itham edildi. Onun giydirdiği fesi çıkartıp kalpak giydiren Sultan Hamid de şeriata mugayir olmakla suçlandı.
Sayfa 12
Reklam
Gerçek şu ki, biz Türkler Mustafa Kemal Atatürk sayesinde sadece yurdumuzun sınırlarını çizip, zilletten arınmış özgür ve bağımsız bir devlet sahibi olmakla kalmadık; bundan daha öte ve daha değerli olmak üzere, kendimizin ne olduğuna dair paha biçilmez bir bilince eriştik. Biz Türkçeye ve Türk Tarihi'ne Atatürk'ün cesaretiyle kavuştuk. Güneş dil, ve tarih teorileri çok mu çağdışı, biraz faşizm mi kokuyor acaba? Hadi oradan! Canhıraş bir atılımdı, hem de soylu bir atılım.
Sayfa 11 - Ötüken
Dilde: çünkü kendisi olarak düşünmenin, düşlemenin, söylemenin, kurmanın, kılmanın tek yolu dildir. Tarihte; çünkü kendisini bilmenin, tanımanın ve kendisi olarak kalmanın tek yolu, kesin bir tarih bilincidir.
Sayfa 11 - Ötüken
Benim içinse bu, ''YAĞMA YOK!'', Atatürk'ü anlamanın ve anlamlandırmanın en kestirme yoludur. En heyecan verici manifestosudur belki de. Yağma yok! Çünkü yağmanın gerçek ve asıl temeli ne teklonojik üstünlük ne ekonomik geri kalmışlık ne sosyal yapı ne savaşlar ne kapitülasyonlar. Türklerin başına gelen her şeyin nedeni, dilde ve tarihte yatıyor çünkü!
Sayfa 11 - Ötüken
Yağma yok!
''İşitiyorum'' demişti, ''benim dille, tarihle uğraştığımı gören bazı kısa düşünceli yurttaşlar, 'Paşa'nın işi yok, dille, tarihle uğraşmaya başladı' diyorlarmış... Yağma yok! Benim işim başımdan aşkın! Ben bugün ileri bir Türkiye'yi kurmaya ne kadar çalışıyorsam, yarının Türkiye'sinin temellerini atmaya da o kadar dikkat ediyorum...'' Bu ''YAĞMA YOK!'' haykırışına dikkat etmeli. Falih Rıfkı, günler boyu bekledikten sonra gelen telgrafta okuduğu ''Ordular, ilk hedefiniz Akdenizdir, ileri!'' emrini, ''hayatımda okuduğum en iyi edebi eser, en müthiş şiirdi!'' diye anar.
Sayfa 10 - Ötüken Neşriyat
Reklam
60 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.