Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Milli Savaş Hikayeleri

Yakup Kadri Karaosmanoğlu

Milli Savaş Hikayeleri Sözleri ve Alıntıları

Milli Savaş Hikayeleri sözleri ve alıntılarını, Milli Savaş Hikayeleri kitap alıntılarını, Milli Savaş Hikayeleri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Saadet ne şöhrette, ne sefahatte, ne de uzlettedir. Saadet toprağını ve iklimini bulmaktadır.
Sayfa 159Kitabı okudu
"Bu mağazaların kapıları ve camekanları üzerinden Türkçe harfler kaldırıldı diye mi böyle oluyordu? Necati, kendi memleketinde, kendi dilini söyleyenlerin bu kadar azalmış olmasına mı kızıyordu? Burada, gittikçe göze batıcı bir hale giren ecnebi istilası mıydı ki onu bu derece muazzep ediyordu?"
Sayfa 170
Reklam
"Anadoluda sefalet denilen şey o kadar yüksek bir dereceye varmıştır ki, adeta ulvileşmiş, güzelleşmiş, tatlılaşmıştır."
Sayfa 137
Her şey söylendi, her şey duyuldu Başkalarının sözlerini ve hislerini tekrar etmek neve yarar!
Sayfa 157Kitabı okudu
1922
"Mutlaka camiler de havaya uçurulmalı... camiler... camiler için kafi miktar dinamit var mı?"
Mustafa Kemal Paşa demiş ki;Hazırım hepsini denize dökeceğim.
Sayfa 23
Reklam
1922
"Kır sakallı ihtiyarı gözümün önünde yere yatırıp bir koyun boğazlar gibi bağırta bağırta boğazlamadılar mı? Üç yerinden süngüleyip yere serdikleri delikanlının başını taşla ezmediler mi? O kızın anasını bir çuval parçası gibi sürükleye sürükleye alıp gitmediler mi? Lakin bunların hiçbiri o çocuğun ölümü kadar tüyler ürpertici değildi. Yavrucak "teslim teslim!" diye de bağırdı idi. Hiç teslim! diyen adam öldürülür mü?"
Sayfa 27
Keşke Yunan galip gelseydi !
"Dünyada şahlanan, azan insan ırkından daha müthiş ne vardır? Bu afeti, Manisa halkı üç gün üç gece içinde geçmiş ve gelmiş insanların hepsinden daha iyi anladı. Ah, bu halkın gözlerinden o vahşi levhaların izini hangi ulvi teessürün yaşları silecek? Yedi yaşında çocuklar ki yetmiş yaşında ihtiyarların görmediği şenaatleri gördü ; işitmediği rezaletleri işitti, acaba günün birinde bunların hepsini unutmaya ve bir güneş altında insanlık, iyilik, güzellik denilen bazı ilahi şeylerin mevcut olduğunu bilmeye muvaffak olacaklar mı?"
Sayfa 42
Gördün mü? Bütun bu okuduğun şeyler, bütün bu tadına doyamadığın sözler, bütün bu tiryakisi olduğun edebiyat hep yalanmış! Sen kendini dalma bunların içinde zannetmişsin: ruha sun'i bir hassasiyet veren ve hayatı hep siir ve sevişmeden ibaret gibi gösteren bir sahte havada düşünmüşsün, tahayyül etmişsin, takdirin sana neler söylediğini hiç işitmemişsin!
Sayfa 130Kitabı okudu
Kendimi yalnız, şifasız, çaresiz bir tarzda yalnız buluyorum.Bu büyük şehrin içinde ben neyim? Ben kimim? Kitaplarım olmasa çıldıracağım.
Sayfa 157Kitabı okudu
Reklam
1922
"Heyhat, o gün düşman vahşileri yalnız soymadı; yalnız öldürmedi; bundan daha feci bir şey yaptı; kalplerdeki iffet ve ismete tecavüz etti. Ruhumuzun yegane şulesi olan ahlâki ve insani hisleri boğdu."
Sayfa 43
"Türkün ruhundaki mukavemetin mayasını teşkil eden şey, bize öyle geldi ki; kendi kuvvetimize güvendiğimiz kadar düşmanın zaafına inanmaktır."
Gizli Posta I
Ağaç yerine mızrak dikili mühlik bir ormandan geliyorum, orada naralar işittim ki, zaferin müjdecisi, levhalar gördüm ki hezimetin habercisi idi. Fakat, ne ona, ne buna inandım. Benim emelim zaferden daha cümbüşlü, hezimetten daha facialıdır. Benden yüz defa daha kuvvetli nefsim ile daima kavga; bizden yüz bin defa daha kuvvetli düşman ile daima kavga; kalbimde yanan ezeli bir ateştir. Sen benim için bu ateşin kızıllığında rakseden kızıl bir perisin.
Sayfa 124 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
"Gördün mü bütün bu okuduğun şeyler, bütün bu tadına doyamadığın sözler, bütün bu tiryakisi olduğun edebiyat hep yalanmış! Sen kendini daima bunların içinde zannetmişsin; ruha sun'i bir hassasiyet veren ve hayati hep şiir ve sevişmeden ibaret gibi gösteren bir sahte havada düşünmüşsün, tahayyül etmişsin; takdirin sana neler söylediğini hiç işitmemişsin! "
Hiç değilse o zaman hayalimde sevdiğim, süslediğim ve eskisi gibi tamamiyle bizim sandığım bir İstanbul vardı, halbuki şimdi....
539 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.