Kitabı 12 yaşında kızımın kore kitapları ve dizilerine merak salan arkadaş akımdan etkilenmesi yüzünden okumak istemesi üzerine evvela ben okudum
Öncelikle kitabın 1.cildi yaş gurubuna uygun (son sayfaya kadar) . Lakin hayatında bir kez klasiklerden okuyan bi insan için basit , çok basit bir kitap.. okurken sıkıldım diyebilirim. İncelememi paylaşma sebebim biz annelerin çocukları için kitap seçme konusunda yaşadığımız zorluklar.. takdir edersiniz ki içinde bulunduğumuz çağda gençlere yönelik cinsel içerikli kitaplar ve dizilerle ahlaki dejenerasyon çalışmaları her zaman olduğundan daha fazla.
İkinci cildi okuduğumda onu da paylaşacağım keyifli okumalar diliyorum…
Herkese merhaba.
Hayatımda ilk defa kore kitabı okumuş oldum. Kitabın konusu Kim Tan adında yakışıklı,popüler ve zengin bir karakterimiz var. Kim Tan'ın abisi Won, Kim Tan'ı ne aynı evde nede korede görmek istemediği için Kim Tan'ı Amerikaya gönderiyor. Cha Eun Sang fakir ama güzel bir kızdır. Cha Eun Sang ablasının yanına yani Amerikaya gitmeye karar veriyor ve bir tesadüfle Kim Tanla yolları kesişiyor. Olaylar bu şekilde başlıyor. Kitabı okurken biraz tereddütteydim diyebilirim. Ama benim için sorun olan şey ilk başlarda kore isimleri oldu. Kızmıdır erkekmidir ayırt edemedim. O bakımdan birazcık sorun yaşadım kitabı okurken ama biraz ilerledikçe kimin kim olduğunu öğrenmiş oldum ve biraz da olsa rahatlamış oldum anladığım için. Çünkü kitabından ziyade karakterler önemlidir benim için. Karakterleri anlamak çok önemli bence. Baya dünyada popüler bir kitapmış. Kitabı okurken betimlemeler ve kisilerin duygu ve dusunceleri çok eksik geldi bana. Bunun sebebi de diziden kitaba çevirildiğinden dolayı olması. Hakkını veriyormu kitap veriyor kesinlikle. Hayranlıkla okudum diyebilirim. Kitabı elinize aldığınız gibi okuyorsunuz ve bırakmak istemiyeceksiniz. Karakterleri çok sevdim. Mutlaka bu güzel kitaba şans verebilirsiniz. Çok severek okudum. Tavsiye ediyorum.
Kitabın konusu annesi işitme engelli ve hizmetçi olan bir kızın, hem annesine bir yandan Bakmaya çalışırken Diğer yandan da okul hayatını sürdürmesi ve Tan'la arasında geçen ilişki. Annesi'nin hizmetçilik yaptığı evin ikinci oğluyla birbirlerini seviyorlar Ama kitabın sonuna geldiğimizde çocuk itiraf ediyor ve kızın cevabını merak ediyor kız da bir türlü cevap veremiyor ve kitap son buluyor devamı 2.ciltte diyor. 8.sınıf ve liseye yeni başlamış öğrencilerin okuyabileceği tarzda bir kitap okuduğum için üzgünüm ama arkadaşımın kitabıydı konusunu merak ettim ve okudum 2. cildini kesinlikle okumayacağım.
Çok güzel bir kitap.Tacı giymek isteyenler, ağırlığına katlanmalıdır
Kim Tan; yakışıklı, popüler fakat kendisini yalnız hisseden ve abisinin gölgesinde yaşayan bir lise öğrencisidir. Abisinin kendisine duyduğu nefret nedeniyle Amerika’ya eğitim almaya gönderilir. Kim Tan, 3 yıllık sürgün hayatında tüm olanlara rağmen çok sevdiği abisini karşısına alarak Kore’ye geri dönme kararı alır. İmparatorluk Grup isimli şirketin varislerinden Kim Tan, Kore’ye fırtına gibi bir geri dönüş yapar.
Cha Eun Sang; annesiyle beraber geçimini sağlamak için birden çok part-time işte çalışan güzel ve derslerinde başarılı bir kızdır. Ablasını bulmak için gittiği Amerika’da Kim Tan ile tanışır. Büyük umutlar beslediği ablasından beklediği karşılığı alamayan Eun Sang, Kore’ye geri döner. Amerika’da tanışan Kim Tan ve Eun Sang’ın kaderleri Kore’de de kesişmeye devam eder.
Kim Tan’ın herkesten sakladığı sırrı keşfetmeye, Cha Eun Sang’ın başından geçen zorlukları yaşamaya ve lise öğrencileri arasında kurulan dostlukları, yaşanan aşkları ve girilen rekabetleri okumaya hazır olun!
Kitabı okudum çok beğendim.Zaten kore dizilerini çok seviyorum kitabını okumak da ayrı bir mutluluk vericiydi brnim için.Bu arada kafamı karıştıran konulardan en önemlisi isimler di:)
Mirasçılar . . .
Okuduğum ilk Kore kitabı ve gerçekten kapağına bakar bakmaz seveceğimi anlamıştım. İki gencin hayatlarında çektiği sıkıntıları ve birbirine olan aşklarını anlatıyor bu kitap. Kitabın çevirmenliğini üstlenen Olimpos yayınları çok güzel çevirmiş hiç takılmıyorsunuz. Kitapla beraber adeta akıp gidiyosunuz, zaten sürükleyici ve etkileyici bir kitap her bir sayfasını merakla çeviriyorsunuz belkide bana göre öyleydi:) kitap 3 seriden oluşuyor 2.ve 3. seriyi şimdiden okumak için sabırsızlanıyorum ve sitelere bakıp hemen almam lazım:)
Bence okunması gereken kitaplardan:)
İki üç yıl önce dizisini izlemiştim. Kitaplarını indirimde görünce almak istedim. İlk yirmi sayfada kitaba alışmakta zorlandım. Sebebi olayların bir çok kişi tarafından aktarılıyor olması. Ve geçişler hızlı olunca afalladım. İsim benzerlikleri vardı bu yüzden karakterlerin isimlerini dizideki kişilere oturtup öyle devam ettim buna rağmen bazı yerlerde bu kimdi şimdi ya dediğim oldu :D Bu hıza alıştım araya bir şey girmeden ikinci kitabına başlayacağım.
Merhaba hem kitap, hem de Kore severler. Mirasçılar'ın severek okuduğum ilk kitabını bitirmiş bulunuyorum. Bir telaş ikinci kitaba başlayacağım. Tan ve Eun Sang'ın umulmadık bir anda karşılaşmaları, onlar için kader ağlarını harekete geçiriyor. Kader ağlarını sevgi ve şefkatle örerken, Amerika'da başlayan tanışıklıkları Kore'de tekrar karşılaşmaları ve umulmadık bir şekilde birbirlerine yakın olmak zorunda kalmaları ile renklenmeye başlıyor. Tan ve Eun Sang'ın birbirlerini tanımadan önce siyah-beyaz olan dünyası, pembeleşmeye başlıyor. O toz pembe düşler içinde, tatlı bir heyecanla yaşanması umulan aşkı, İmparatorluk Lisesi öğrencileri olan Tan -zengin- ve Eun Sang -fakir- aşılması gereken zorluklar ve mücadele içinde yaşamak zorunda kalıyor. Yine bir zengin fakir aşkı, yine bir Kore dizisi kitabı... Yine bambaşka, yine ayrı güzel. Öyle ise ikinci kitaba başlayalım.
Tabi bu kitap ilkinden daha dolu ve daha sürükleyiciydi. Kim Tan ve Yeong Do'nun güçlü olan arkadaşlıkları bir takım nedenler yüzünden kuvvetli bir düşmanlığa yerini bıraktığı için aralarında sürekli olan yoğun çatışmalar aynı aşkın kalplerine düşmesiyle daha alevleniyor. Aynı zamanda Kim Tan ile nişanlı olan Rachel, Kim Tan'ın kendisinden hoşlanmadığını bilmesine rağmen başkasına ilgi duyduğunu öğrendiğinde onu elde edebilmek için bütün yolları deniyor. Başarısız olduğunda ise zaten kaybettigi Kim Tan'ı yaralamak ve bu şekilde kalbini soğutmak için türlü yollara başvuruyor. Sonunda peki aşk mı kazanıyor? Yoksa Nefret mi? Okuyanlar öğreniyor. Benim fikrimi soracak olursanız daima ve daimi bir şekilde AŞK kazanıyor. Kendi kinini soğutmak için türlü kepazelik edenler ise kendini küçük düşürdüğüyle kalıyor. Genelleme böyle efenim. Saygılar.
Selam canlarrrr
Yıllar önce aldığım ve kitaplığım da olan, türü olarak daha önce hiç okumadığım Kore kitabının yorumu ile geldim.
Kim Tan; yakışıklı, popüler, zengin fakat kendisini yalnız hisseden ve abisinin gölgesinde yaşayan bir lise öğrencisidir. Abisinin kendisine duyduğu nefret nedeniyle Amerika’ya eğitim almaya gönderilir. Kim Tan, 3 yıllık sürgün hayatında tüm olanlara rağmen çok sevdiği abisini karşısına alarak Kore’ye geri dönme kararı alır..
Cha Eun Sang; annesiyle beraber geçimini sağlamak için birden fazla part-time işlerinde çalışan güzel ve derslerinde başarılı bir kızdır. Ablasını bulmak için gittiği Amerika’da Kim Tan ile tanışır ve herşey onanda başlar.. Büyük umutlarla gittiği Amerikada ablasından beklediği karşılığı alamayan Eun Sang, Kore’ye geri döner. Amerika sokaklarında tanışan Kim Tan ve Eun Sang’ın kaderleri Kore’de de kesişmeye edecek mi ?...
Dizisini hiç izlemedim ama şöyle böyle konusunu biliyordum. Genelde kitaplardan esinlenerek yapılan diziler olur, fakat bu kitap diziden uyarlanıp yapılmış bu yüzden benim için eksikleri biraz vardı betimlemeler bana eksik geldi, sahneler ve karakterler arası geçişleri çok hızlıydı okurken zorlandım. Karakterlerin tanıtımına ve duygulara yer verilmemişti ve malesef çeviride birazcık sıkıntı vardı. Ama onun dışında akıcı ve bu eksiklere alıştıktan sonra hızlıca okuyup bitirebileceğiniz bir kitaptı.. Kim tan ve çevresindeki arkadaşlarına sinir oldum. Cha Eun Sang karakterine çok üzüldüm. Paraları olmadığı ve evleri olmadığı için annesinin temizlikçi olarak gittiği evin bireylerinden çektiği sıkıntılara karşı saygısını bozmadan kabul etmesi. kitap o yönden güzeldi ama işte biraz daha duygularını uzun uzun yazılsın isterdim. okumak isteyenlerde çok büyük beklenti içinde olmamalarını söylemeliyim.
• Romantik
• Lise Dönemi
☆10/10
Mirasçılar 1
2.Kitap: Mirasçılar 2Kim Eun-Sook
Kim Eun-sook, Güney Koreli senaristtir. Lovers in Paris, On Air, Secret Garden, A Gentleman's Dignity, The Heirs, Descendants of the Sun, Guardian: The Lonely and Great God ve Mr. Sunshine gibi popüler dizileri yazmıştır.