Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Modern İnsanın Kökeni

Roger Lewin

Modern İnsanın Kökeni Sözleri ve Alıntıları

Modern İnsanın Kökeni sözleri ve alıntılarını, Modern İnsanın Kökeni kitap alıntılarını, Modern İnsanın Kökeni en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
kaybedenlerin evrimsel olarak unutulmasının nedeni kötü genler midir yoksa kötü talih midir?
-kötü seçilimdir.Kitabı okudu
Neandertallerin ve muhtemelen diğer ‘arkaik sapiens’lerin insanca kabul ettiğimiz şekilde ölülerini zaman zaman bir ölçüde ritüel uygulayarak gömdüklerine dair kanıtlar ikna edicidir. Bu kadar çok Neandertal iskeletinin çıkarılabilmesinin bir sebebi de muhtemelen gömme eylemidir.
Sayfa 337 - SAYKitabı okudu
Reklam
Yaşamın ayraçları
İki büyük felaket, Fanerozoik devir veya görünür yaşam denen çok hücreli yaşamın tarihini üç zamana bölmüştür: Paleozoik zaman (antik yaşam), 530 milyon ila 250 milyon yıl öncesini; Mezozoik zaman (orta yaşam), 250 milyon ila 65 milyon yıl öncesini; Senozoik zaman (modern yaşam), 65 milyon yıl önce başlayıp günümüze kadar gelen zamanı içine alır.
Beyne gereken sermayeyi vermeli: Hem kalori hem bilgi yönünden
Beyin bakımı çok masraflı bir organdır. Örneğin yetişkin insanlarda toplam vücut ağırlığının sadece yüzde 2’sini oluşturduğu halde, enerji bütçesinin yüzde 18’ini harcar.
Sayfa 399 - SAYKitabı okudu
Dilin evrimi hakkındaki popüler bir varsayım, ilk safhanın işaret dili olduğunu öne sürüyordu; jestlerle konuşmak, bilindiği gibi, insanların, özellikle söyleyecek söz bulamadıklarında sık kullandıkları bir şeydir.
Sayfa 419 - SAYKitabı okudu
Tarih öncesi boyunca insan vücutları Neandertaller’de görüldüğü gibi genelde giderek kaba bir hale gelmiştir. Homo Sapiens bireyleri Neandertal’lere göre daha az kaba ve ayağa kalktıklarında daha uzundur.
Sayfa 129 - SAYKitabı okudu
Reklam
Duke Üniversitesi’nden Matt Cartmill, antropoloji hakkında şöyle söyler: “İnsanların nasıl ve neden şu an oldukları şekle geldiklerine dair tarihsel açıklamayı sağlamak, mesleğimizin insanlığa verebileceği en büyük hizmettir.”
Sayfa 114 - SAYKitabı okudu
Bilim de kusursuz değil çünkü o alanda da yine “insan faktörü” var
1912’de keşfedilip, 1953’te sahtekârlık olduğu ortaya çıkan Piltdown Adamı’nın fosili, İngiliz antropologların insanın kökenine ilişkin görüşleriyle öylesine uyumluydu ki hiç eleştirilmeden (42 yıl) hakiki olarak kabul edilmişti.
Sayfa 39 - SAYKitabı okudu
Titiz bilimciler, başka alanlarda çalışırken olduğu gibi, bizim ne olduğumuzu ve bugünkü halimize nasıl geldiğimizi açıklamaya çalışırken de öznelliğin daimi bir tuzak olduğunu asla unutmamalıdır.
Sayfa 10 - SAYKitabı okudu
117 öğeden 71 ile 80 arasındakiler gösteriliyor.