Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mostar Dergisi - Sayı 209 (Temmuz 2022)

Mostar Dergisi

Mostar Dergisi - Sayı 209 (Temmuz 2022) Gönderileri

Mostar Dergisi - Sayı 209 (Temmuz 2022) kitaplarını, Mostar Dergisi - Sayı 209 (Temmuz 2022) sözleri ve alıntılarını, Mostar Dergisi - Sayı 209 (Temmuz 2022) yazarlarını, Mostar Dergisi - Sayı 209 (Temmuz 2022) yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Her zaman daha çok gözlemledikçe ve daha az düşündükçe hayran olur insan."
Reklam
Aynülkudât el-Hemedâni hazretleri "Ömrü, faydası çok olmayan bir ilmin tahsiliyle çürütmek hamâkattır."
John Steinbeck 'in "Bir insan kapana kısılmışsa ve seçme şansı yoksa kapanın içini dekore etmeye girişir."
Reklam
Hz. Ebû Bekir "Allah'ım! Vücudumu o kadar büyüt ki, cehennemde hiç kimseye yer kalmasın."
"Yoksa onlar Allah'tan başka dostlar mı edindiler? Oysa asıl dost Allah'tır." (Şûra,9)
Üstad Necip Fazıl Kısakürek; "O yüz, her hattı tevhid kaleminden bir satır; O yüz ki, göz değince Allah'ı hatırlatır."
Bilimde Müslüman Paradigması /Nasıl ve Ne için ?
Dinin değişmez kısımlarını bilimin her an değişebilen sahasına sokmak hem bilim icrasına, hem de toplum gözünde din algısına zarar verir. Bunu iyi niyetle dahi yapmaya çalışanların toplumdaki din algısına verdikleri hasar, dini meselelerin bilimmişçesine tartışılmasından çok daha ötedir.
Sayfa 38 - Ahmet SözerKitabı okudu
Reklam
Anlam, “niçin/” sorusuna verilen yanıttır. “Hayatın anlamı nedir?” demek, “Bu hayatı niçin yaşıyoruz?” demekle aynıdır. Bu soruya bir müminin cevabı “Allah rızası, cennete erişme” yahut “cehennemden uzak durma” olabilir. Ahiret inancına sahip olmayan birinin cevabı ise yalnızca bu dünya ile sınırlık kalır: “Mutluluk, erdem, haz…” İnsan bu yanıtlardan hangisini benimserse benimsesin, anlam olarak kendisine neyi esas alırsa alsın değişmeyecek tek bir şey vardır: Bu anlamların hakiki boyutta gerçekleşip gerçekleşmediğine bakabilmek için hayatın tamamlanması, yani ölümün gelmesi gerekir.
“Bir insan kapana kısılmışsa ve seçme şansı yoksa kapanın içini dekore etmeye girişir.”
“…Bilesin ki Tarikat-ı Aliyye-i Nakşibendiyye’nin amacı, amelde ihlâsı kazanmak için muhabbet-i zâtiyyeyi elde etmeye çalışmaktır. Ta ki bütün fiil, duruş, hareket ve sözler hatta mizah bile Allah için olsun. Dinî ve uhrevî bir menfaat mülahaza etmeksizin hatta tarikattaki vusul ve terakki gibi makâmlar bile düşünülmemelidir. Bu yüce maksat ise ancak ve ancak Hz. Mustafâ’nın şeriatına tabi olmakla mümkündür…”
İmam-ı Rabbanî hazretleri, bir müridinin, dersinde gevşekliğin baş gösterdiğini, daha önceki zevk ve hazlardan geriye bir şey kalmadığını ifade etmesine binaen ona gönderdiği mektubunda şunları söyler: “İki şeyde kusur yoksa bir sıkıntı yoktur. Biri Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem mutabaat, diğeri ise şeyhe muhabbet ve ihlasla bağlanmaktır. Bu iki esas sabit olduğu müddetçe binlerce manevi perde ve bulanıklık karşına çıksa bile sorun teşkil etmez. Fakat –Allah muhafaza- yukarıdaki iki esastan biri eksik olursa durum haraptır. Bu durumda manevi haller yaşansa bile istidrac (şeytan aldatması) olarak bilmelidir. Yukarıdaki iki esasın sebatı ve istikameti için Allah’a yalvarmak gerekir.”
Bilincin sınırı yoktur bilinçlendikçe önünde daha ne kadar yol olduğunu gittikçe daha iyi görürsün.
46 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.