Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hicri Aylar

Muharrem

Siraceddin Önlüer

Muharrem Gönderileri

Muharrem kitaplarını, Muharrem sözleri ve alıntılarını, Muharrem yazarlarını, Muharrem yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sen , senden başkasından ibret al da, başkasına ibret olma.
Reklam
Heveslerin tatmini için yapılan savaşların sonu hüsran olur.
Muharrem ayında meydana gelen önemli hadiselerden biri, Medine' ye hicrettir.
Eğer yalan söyleyecek olursan, bil ki yalancılık hiç kimseye bir fayda sağlamaz.
Heveslerin tatmini için yapılan savaşların sonu hüsran olur.
Reklam
Allah Resûlü de [sallallahu aleyhi vesellem] haram ayları; zilkade, zilhicce, muharrem ve recep olarak açıkladı ve muharrem ayını “Allah’ın ayı” olarak nitelendirip ramazandan sonraki en faziletli orucun bu ayda tutulan oruç olduğunu beyan buyurdu.
Hicrî yılın ilk ayı olan muharrem, “haram kılınan, yasak edilen, kutsal sayılan, saygı duyulan” anlamlarına gelir.
MUHARREM AYININ BİRİNCİ GÜNÜNDE NE YAPILIR? Muharrem ayının birinci gününde, her birinde besmele çekerek, bir defada 1000 İhlâs-ı Şerîf okuyanları Cenâb-ı Hak lütfuyla, keremiyle bu âlemden kul borcu ile huzûruna getirmeyecek, dünyada ödemeye muvaffak kılacaktır. Muharrem ayının birinden onuna kadar 10 gün oruç tutmak fazîletli ibâdetlerdendir. Bu on günlük orucu tutamayanlar, mümkünse 8, 9 ve 10. günlerde oruç tutmalıdırlar. Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) 9. günü seferde bulunduğundan yalnız 10. günü oruç tutmuşlar ve “Sağ olursak gelecek sene 9. günü de tutarız.” buyurmuşlardır. Bu ayın perşembe, cuma, cumartesi günlerinde peş peşe oruç tutulursa 900 senelik nâfile oruç sevâbı verilir.