Bir Beyaz Rusun Anıları

7.810 üzerinden
5 kişi
2026 49. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2026 13:28
Okurken üzüldüm şöyleki müslüman olarak mağlup bir grubun yaşamak için bizim topraklarımıza mülteci olarak gelmesi bizim ise onlara ait olan kültürü onlardan daha iyi modaymış gibi benimsemeleri kötü çok kötü. Bu şimdi bu zamanlar da daha fazla hatta çok. Öyle insanlar tanıdım geçen başıma geldi. Bir suluk var böyle hortumu ünlü bir şey ismini duymuştum. Kız bunu gördü havalara uçacaktı. Ay knka falan diyor görüntülü aradı. La oğlum suluk alt tarafı. İşte mağlup millet mağlup kültür. Kitap da bitti. Hızlı oldu. Eşim bir bak dedi kendisi de okumamış geldi bana okuttu.
Roman
·70 syf.·
2026 4. kitabı
Hani bazen 500-1000 sayfalık kitaplar insanlarca çok okunan listesine girer, zar zor bitirir, bir daha da okuyamayızya, Ama afilli durur :) Yani "ben bu kadar sayfalık kitabı okudum, bitirdim" olur sonuçta. E birde kahve yanı kitabıdır, modadır, okumazsan eksiksindir vs.. Bu böyle bir kitap değil. İnce, sayfası az, çok okunan değil, az okunan listesinde bile değil diyebilirim :) Fakat dürüst konuşalım: O kapkalın çok okunan kitapların çoğundaki hayalî kurguların aksine; yaşanmış gerçek hikayeler var. Bilmediklerimi öğrendim. Benden eksiltmedi, kattı bu kitap. Ve yalın, sade yazısına rağmen birçok yerini empatik bakıp, hissedebilmek ve hatrımda kalmasını istediğim için, tekrar tekrar okudum. Yazarımız kitabı, babasının yönlendirmesiyle, üniversite zamanında bir çalışma olarak yazıyor. Rusların Anadolu'ya getirilmesiyle, neler değişmiş, tahrip olmuş..gibi bilgiler mevcut. Yine de her kitapta olduğu gibi; Hakîkat gözlüğüyle okumanızı tavsiye ederim.
MülteciGül Aktaş · Çığır Yayınları · 012 okunma
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
2023 8. kitabı
DENİZ AŞIRI KAÇMAYA MAHKUM OLAN BEYAZ RUSLARI NE KADAR TANIYORUZ? BİR LOKANTADA YEMEK YERKEN ARKADA ÇALAN MÜZİK NE ZAMAN BESMELE VE DUALARLA YEMEK YİYEN MÜSLÜMANLARIN MASALARINA KONUK OLDU? GECE KULÜPLERİ BAR VE CAFELER BU ÜLKEYE HANGİ TARİHTE BULAŞTI? DENİZ VE PLAJLARDA ERKEK VE KADINLARIN BİR ARADA DENİZE GİRMELERİNİ KİM YAYGINLAŞTIRDI? İNCE ÇORAPLAR, BANDANALAR KISA KESİM SAÇ STİLİNİ KİMLERDEN ALDIK? ÜLKEMİZE KÜLTÜR ŞOKU YAŞATAN BEYAZ RUSLARI NE KADAR TANIYORUZ?
1K