Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Türkiye’den göç hikayeleri

Mülteci LGBTİ+lar 2

Kolektif

Mülteci LGBTİ+lar 2 Sözleri ve Alıntıları

Mülteci LGBTİ+lar 2 sözleri ve alıntılarını, Mülteci LGBTİ+lar 2 kitap alıntılarını, Mülteci LGBTİ+lar 2 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Burada yaşadığım süreç daha önemli. Bir kadın için, bir trans kadın için dünyanın hiçbir ülkesi cennet değil. Bir kere bunu bilmek gerekiyor.Hollanda’ya gitseniz de bu böyle, Britanya’ya gitseniz de. Şimdi bulunduğum İsviçre de buna dahil. Bir de şöyle bir şey var, hiçbir şeyi genelleyemiyorsun. Herkesin yaşadığı biricik, herkesin yaşadığı deneyim çok kendine ait. Mesela, ben bunu böyle yaşadım diye, başkası da bunu böyle yaşayacak diye bir kaide yok. Ya da ben bazı şeyleri kolay yaşamışsam -çok kolay da diyemem- bu çok kişisel bir deneyim. Senin ne kadar güçlü olduğunla ne kadar soğukkanlı olduğunla ne kadar bir şeylerin farkında olduğunla çok alakalı. Hiçbiri birbirinden bağımsız değil.
Sayfa 24 - Hevi LGBTI+ Birinci Baskı; İstanbul, Nisan 2021Kitabı okudu
Kimse nedensiz göç etmez
Kimse nedensiz göç etmez. Kimse dilini, kültürünü bırakıp, bilmediği bir yerde yaşamak istemez. Kimse problemli ama beraber yaşamaya alıştığı toplumu, bildiği yeri bırakıp gitmek istemez.
Sayfa 19 - Hevi LGBTI+ Birinci Baskı; İstanbul, Nisan 2021Kitabı okudu
Reklam
2015 yılında LGBTİ+lar, Türkiye’de güçlenen siyasi akımların ve hareketlenmelerin hedefi haline geldi, LGBTİ+ düşmanlığı üzerinden ayrımcılık ve LGBTİ+nefret daha da derinleşti. Doğu Avrupa ve Ortadoğu’nun en kalabalık onur yürüyüşü olarak gerçekleştirilen “İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü” 2015 yılından itibaren yasaklandı. İzleyen yıllarda bu yasağı diğer şehirlerde gerçekleştirilen onur yürüyüşlerine getirilen yasaklar izledi. 2017 yılında Ankara Valiliği’ninLGBTİ+ etkinliklerine getirdiği yasaklar ile LGBTİ+lar hukuken çok daha güvensiz bir atmosferin içerisinde yaşamaya mahkum bırakıldı. Anayasal olarak güvence altına alınmayan LGBTİ+ların Türkiye’den göç hareketliliği de bu süreçte hızlandı. 1993 yılından itibaren kendi öz örgütlenmesini sağlayan Türkiye’deki LGBTİ+ hareketi, yıllar içerisinde daha da görünür hale geldi. Dernek, komisyon, oluşum, öğrenci kulüpleri üzerinden, farklı şehirlerde örgütlenme çalışmalarına devam eden LGBTİ+ hareketinin görünürlüğü, günümüzde daha ciddi bir tehdit olarak algılanmaktadır.LGBTİ+ hareket, gerek medya organları tarafından gerekse resmi kurumlarca sıklıkla hedef gösterilmektedir.
Sayfa 9 - Hevi LGBTI+ Birinci Baskı; İstanbul, Nisan 2021Kitabı okudu