30 Haziran 2020
Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık

2021 2. kitabı
Eh, bu kitabın yazarı olarak söz söyleme sırası benden geçti artık. Çünkü bundan sonrası okurlara kalmış. İnanıyorum ki belki on belki elli yıl sonra hiç tanımadığım bir gencin elinde bu kitap olacak ve ben sadece heyecanla gülümseyip geçeceğim. Genç bir yazar olarak yüksek beklentilerle yayımlayıp gerçeklerin etkisiyle kendime gelsem de o heyecan hep içimde. Kitap, 111 sayfa ve 15 farklı öyküden oluşmakta. Bu öykülerden 5 tanesi tarihî öyküyken kalanlardan 2 tanesi distopya, 2 tanesi eleştirel ve kalanı da çeşitli olaylar üzerine. 2. kitabımı yazdığım şu günlerde bu kitabın en azından buradaki değerli edebiyat severlerce eleştirilmesi beni edebi olarak geliştirecektir.
MünzeviAlper Aydoğan · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 202042 okunma
“Bu kitap samimiyetsizliğe karşı bir tavır takınmaktadır.”
2021 16. kitabı
Okunma: 04 Mart 2021 02:49
Genç ve taze edebiyat yazarı Alper Aydoğan’ın ilk kitabı olan Münzevi 15 farklı öyküden oluşuyor. Sadece öykülerinin farklı konular da olması bir yana türleride aynı zamanda farklı. Felsefe, tarih, distopya, eleştirisel ve daha bir çok türden oluşan bu kitapta herkes kendisini, sevdiği ya da sevmediği kişileri, duygularını, korkularını ya da pişmanlıklarını bulabileceğini düşünüyorum. Hatta yeterince dikkatli bir okuyucuysanız bazı öykülerinin bağlantılarının olduğunu farkedebilirsiniz. Kiminin hayali kiminin ailesi farklı öyküler de yaşadı bu kitapta. Edebiyatımız da kaliteli yeni bir suret görmek mutluluk verici. Okurken inanılmaz keyif aldım ve sayfa sayısı daha uzun olsa dahi ya da daha çok öykü olsaydı bile yine bir gecede keyifle bitireceğim bir kitap olurdu çünkü üslup ve kitabın samimiyeti çok hoştu. Yazara bundan sonraki “hayatında” başarılar diliyorum çünkü nasıl tarih milattan önce ve milattan sonra ayrılıyorsa aynı şekilde bir yazarında hayatının kitabından öncesi ve kitabından sonrası diye ayrıldığını düşünüyorum. Bir sonraki kitap incelemesine kadar görüşürüz.
2021 2. kitabı
Keşfedilmeyi bekleyen bir hazine olduğunu düşünüyorum bu kitabın. Çünkü okuduğunuzda diyorsunuz ki: Bir hikaye kitabında bunlar da işlenebilirmiş, bu konular da ele alınabilirmiş. Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen acemilik hissedilmiyor, sanki yıllarca uğraşılmış bir eser gibi geliyor okuyana. Bir yandan da kelimeler o kadar özenli seçilmiş ki kendini çabucak okutuyor, sadeliği ve akıcılığı sağlıyor. Çok kısa sürede bitirmenizi sağlıyor. Yazarımızın birçok konuya hakim oluşu da gözden kaçmıyor. Eser tarihten tutun korku/gerilime kadar geniş bir konu yelpazesine sahip. Eserin en sevdiğim yanı ise betimlemelerin muazzamlığı. O kadar güzel betimlemeler var ki kendinizi hikayenin anlatıldığı mekanda buluveriyorsunuz. Yeni/farklı bir şeyler okumak istiyorsanız bu kitap sizin için harika olacaktır. Tüm samimiyetimle tavsiye ediyorum.
2021 4. kitabı
Okunma: 16 Mart 2021 19:06
Her bir cümlesi samimiyet kokan bu kitabın sayfaları arasında dolaşmanın hoşnutluğundan mahrum kalmadığıma şükrediyorum bugün. 15 farklı öykünün 15'inde de farklı bir kişiliğe bürünüp cümlelerin üstünde tınısal bir melodiyle dolaştım. Yolumun üzerinde denk gelen manzaralardan biraz bahsedeyim size: Mükemmel betimlemeler, samimi gülüşler, içten haykırışlar, yokluğuna tüm varlığınla sarılmalar (ki ben buna saf samimiyet diyebilirim). Her kitap yazana yazar, her yazıya yazı deyip anlam yüklediğimiz şu günlerde, bu kitabın ve içerisindeki yazıların çok daha fazla değer görmesi gerektiğini düşünüyor ve destekliyorum. İyi ki okudum, iyi ki deneyimlediğim, iyi ki kütüphanemde var dediğim bir kitap oldu kendisi. Aranızda hâlâ okumayanlar varsa, 15 öykünün birinde ruhen var olacağım, sizi de beklerim!
2021 27. kitabı
.. Yorumlamaya geçmeden önce yazarımız Alper Aydoğan'ı tebrik ederim.Alper Aydoğan'ın ilk kitabı olmasına inanamıyorum çünkü bu kadar güzel betimlemeler ve tasvirler yapabilmesi, gündelik hayatta bazen farkında bile olmadığımız yaşamları bize yaşıyormuş gibi hissettirmesi; yazarımıza sanki yılların tecrübesi dedirtecek bir başarı sağlamış.. birbirinden farklı alanlarda yazılmış 15 öyküden oluşması kitabın durağanlığını bozmuş.. Bir duyguyu asla bir sonraki öyküde yaşayamıyorsunuz öyküyü güzelce sindirmeniz gerekliliğini ortaya çıkarıyor.. Şunu söylemeliyim ki.. Eserin en sevdiğim yanı ise 'betimlemelerin muazzamlığı'. O kadar güzel betimlemeler var ki 'kendinizi hikayenin anlatıldığı mekanda buluveriyorsunuz..Tüm samimiyetimle tavsiye ediyorum..
Alper Aydoğan
Alper Aydoğan
Münzevi
Münzevi
2021 32. kitabı
Okunma: 01 Kasım 2021 19:52
Bu kitabı bana yazarın kendisi gönderdi. Bana kitabını okuma şansı verdiği için teşekkür ediyorum. Kitap 15 farklı öyküden oluşuyor. Öyküler kısa olmasına rağmen her birinde farklı duygular, düşünceler ve konular işlenmesi çok hoşuma gitti. Öykünün içinde bir Türk kahramanına, tutsak edilmiş bir çocuğa ya da aşık olmuş bir adama rastlayabiliyorsunuz. Öyküde verilen tarih esintisi benim çok hoşuma gitti.Kitapta anlatım sade ve anlaşılır şekilde. Bu da kitabı sürükleyici kılıyor. Münzevi kitabında en sevdiğim özellikler ise betimlemeler ve sonları oldu. Betimlemelere çokça yer verilmiş ve özenle seçilmiş. Sonlarını sevmemin nedeni ise çok vurucu olmalarıydı.
2021 4. kitabı
Okunma: 12 Mart 2021 22:50
Münzevi on beş öyküden oluşan bir öykü kitabı. Öykülerin hepsi farklı ve konuları da farklı bu da yetmezmiş gibi türleride farklı :) Çok donanımlı bir kitap. Felsefe türü , distopya , tarihi ,
1000Kitap Gerçek Okurlar
2021 284. kitabı
Önüne gelenin kitap yazdığı, yazarlığın değerini yitirmeye başladığı, edebiyatın tanım olarak olumsuza doğru gittiği şu dönemde böyle bir eser ile karşılaşmak benim içimdeki umudu yeşertti. Anlatım, kurgulama, özgünlük yönlerinden incelediğimde tam bir edebi eser buldum karşımda. Anlatımı bana sade ve akıcı geldi ki kitap ne zaman bitti anlamadım. Kurgu deseniz hayal gücünün en uç noktasını da görüyorsunuz, hayatın acı gerçeğini de buluyorsunuz. Betimleme konusunda ders niteliğinde örnekler mevcut. Hem olayı anlatıp hem de olay içerisinden okuyucuya ders vermek de eseri ayrı kılıyor. Okuyucusu ile bütünleşip ona olabildiğince öğüt vermeyi amaçlamış yazar. Bunu da tam anlamıyla yapabilmiş bence. Özgünlük derecesi oldukça fazla. Kendine has dili ve anlatımı var. Esinlenme olsa bile kendinden bir şeyler katarak zenginleştirmiş. Öykü konularına ayrıca değinmek gerekir. Savaşın görünmez yüzünü, savaşın insana psikolojik etkisini hissettiriyor. Tarihin önde gelen şahsiyetlerin yaşamına ve tarihi olayların içine götürüyor. Tarih bilincinin aşılanması konusunda çok önemli olay ve şahıslara yer vermiş. Bunun yanında çok daha çeşitli konular mevcut. Yoksulluk, yalnızlık gibi hayatın içinden örnekler ve yaşanmışlıklar var. Konu bakımından zengin bir eser. Resmen bir konu gökkuşağı denilebilir. Bu güzel insana başarılar diliyorum. Her eserini ilk eseriymiş gibi bekliyorum.
2021 26. kitabı
Okunma: 21 Mart 2021 00:04
Genç yazarımızın ilk kitabı olmasına rağmen edebiyatı gayet iyiydi. Hikayelerin konuları ve sonları takdire şayan. Bu yüzyılda dilimize katkıyı devam ettirebilecek bi eser. Tavsiye ediyorum. Ama şu ikide bir dayatılmaya çalışan “samimiyet” sözcüğünü bulamadım ben eserde. Hatta samimi bir eser yazma çabasına girilmiş çünkü ustalık ve sabır yok. Bu çaba insanı rahatsız ediyor(reklamlar gibi). Hikayeler iyi ama hepsi kısa kısa. Çünkü uzun soluklu eser uzun sokulu gayret ister. Dipnotlar ve eserin sunum yazısında da gereksiz bi özenti ve reklam hissettim. Hülasa, ileride güzel bir gelecek vaad eden yazarın başlangıç eseri, diyebilirim. Daha acele etmeden, daha sakince, zamana yayarak biraz pişirilip olgunlaşan eserlerini de okumak isterim. Yolunda başarılar ve kolaylıklar dileyerek, bence iyi geleceğini düşündüğüm puanı verdim.
2021 27. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2021 13:41
Genç yazarımız Alper Aydoğan’ın onbeş öyküden oluşan ilk kitabı öykü severlere güzel bir örnek . Çehov’un ilk öykü denemelerini hatırlatan bu kitapda özellikle yer, zaman, mekan ve benzeri betimlemeleri dikkat çekici. Yazarımızın yolu açık, yaşantısı yeni kitaplarıyla dolsun.