Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şişmanlığa, Harama Ve Hastalıklara Elveda!

Müslüman'ın Diyeti

Kemal Özer

Müslüman'ın Diyeti Sözleri ve Alıntıları

Müslüman'ın Diyeti sözleri ve alıntılarını, Müslüman'ın Diyeti kitap alıntılarını, Müslüman'ın Diyeti en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Obezite sıralamasında Türkiye ve bazı Müslüman ülkelerin ilk sıralarda yer alması, Müslümanların İslam'la aralarındaki ilişkiyi bir kez daha gözden geçirmesini gerekli kılıyor.
Sayfa 70
Geldiyse Ramazan ve razıysa bizden, işte o zaman, gerçekten Ramazan! Yoksa gel zaman git zaman, sonra bir gün biter bu zaman. İşte o zaman, sonsuz açlık ve susuzluk... Ramazan, ya gerçek, ya da hayal!
Sayfa 148
Reklam
Peygamberimiz, "Akşam yemeğinin terki ihtiyarlık sebebidir" buyurur. (Hz.Enes r.a rivayeti,Tirmizi,Yiyecekler 46/1857)
Çayın aslı yeşildir ve fermente edilerek siyahlaştırılır. Bu süreçte önemli bir besin kaybına uğrar. Bu nedenle siyah çay yerine yeşil çay içilmelidir.
Sayfa 151
Toprağın başına ne gelirse, toprağın çocuklarının başına da o gelir.İnsan toprağa tükürürse, kendisine tükürmüş olur .Toprak insana ait değil ,insan toprağa aittir .Yaşam ağını insanlar örmedi onlar yalnızca bu ağın birer ipliği...
Lokman Hekim, oğluna şu nasihatte bulunur: Ey oğul! Mideyi doldurduğun zaman fikir uyur, hikmet dilsizleşir. Azalarsa ibadetten bıkıp otururlar!
Sayfa 177
Reklam
Ramazan nedir?
Unutmamalıyız ki, Ramazan ayının asıl amacı; şatafatlı sofralar, gösteriş, riya, israf, kilolarımıza kilo katmak, ürünleri fahiş fiyata satarak fırsatçılık yapmak, mutfakları daha fazla gıda ile donatmak değildir. Ramazan; tefekkür etmek, muhasebe yapmak, arınmak, daha az yiyerek beden temizliği yapmak, daha fazla yardımlaşmak, daha yoğun ibadet, zekât, sadaka, iyilik, yetimleri daha fazla hatırlamak, fukarayı daha fazla gözetmek, teravih, sahur, iftar, sohbet, muhabbet demektir. Bu sayede de ruhu ve bedeni dinlendirmektir.
Bir Müslüman'a düşen, batı tıbbının doğruluğu ispatlanmamış tartışmalı tezlerine değil, Allah Rasülü (sav)'nün sünnetine uymaktır.
Merakla bekliyorum..
Gelecekte doktorların hastalarına yazacakları reçete, Müslümanların kıldığı namaz ve tuttukları oruç olacaktır! George Bernard
Sayfa 82
Önemli..!
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)nün 2006-2017 arası başkanlığını yapan Margaret Chan Özetle şunları söylüyor: "Dünyada şimdiye kadar geliştirilen tüm antibiyotikler etkisini kaybedebilir. Rutin ameliyatlart imkânsiz hale getirecek bir antibiyotik krizi ile karşı karşıyayız. Antibiyotiklere karşı direnç kazanan bakteriler modern tıbbın sonunu getirebilir. Antibiyotik direnci, ABD, Avrupa ve dünyanın diğer bölgelerinde hızla artıyor. Bu, mikroplara karşı ilk cephemizi kaybettiğimiz anlamına geliyor. Antibiyotiklere karşı dirençli mikroplara maruz kalan kişilerde ölüm oranı yüzde 50 artış gösterdi. Boğaz enfeksiyonu ve yaralanmaların insan hayattına mal olduğu eski günlere dönmek üzereyiz." ~^~
Reklam
Yavrucuğum! Merhametli, iyiliksever, çok düşünen, az konuşan ve yalnızca hakkı söyleyen, çok ağlayan, az sevinen biri ol. Başkalarıyla şakalaşma, bağırıp çağırma ve tartışma. Sustuğunda tefekkür et, konuştuğunda hikmetli konuş.
Allah İnsana Kendi Vücudunu Da Emanet Olarak Vermiş Ve Onu Korumasını Emretmiştir "Ahzab 74""Meâric 32"
Sayfa 11
Antibiyotik kullanımına dair çarpıcı bir durum
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'nün 2006-2017 arası başkanlığını yapan Margaret Chan özetle şunları söylüyor: "Dünyada şimdiye kadar geliştirilen tüm antibiyotikler etkisini kaybedebilir. Rutin ameliyatları imkânsız hale getirecek bir antibiyotik krizi ile karşı karşıyayız. Antibiyotiklere karşı direnç kazanan bakteriler modern tıbbın sonunu getirebilir. Antibiyotik direnci, ABD, Avrupa ve dünyanın diğer bölgelerinde hızla artıyor. Bu, mikroplara karşı ilk cephemizi kaybettiğimiz anlamına geliyor. Antibiyotiklere karşı dirençli mikroplara maruz kalan kişilerde ölüm oranı yüzde 50 artış gösterdi. Boğaz enfeksiyonu ve yaralanmaların insan hayatına mal olduğu eski günlere dönmek üzereyiz.
Yeme İçme Adabı
Besmelesiz başlama, acıkmadan yeme, yemeğe hep en son sen başla, yerken acele etme, acele etmeden lokmayı teeni ile ortalama olarak al, taamı çiğnemeden yutma ve iyice çiğne, diğer lokmaya elini uzatırken de besmele çek, sofrada yalnız bile olsan hep kendi önünden ye, sofradakilerin yüzüne ve eline bakma, daha fazla yemen konusundaki ısrarlara aldırış etme, zaruret kadar ye, sofradan mideni doldurmadan kalk, nimeti hazırlayana teşekkür et, bu rızkı veren Allah'a gereği gibi şükret, günde iki öğün ye.
Sayfa 27 - Muhyiddin-i ArabîKitabı okudu
1.262 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.