İki Yemin Bir Aşk

Müjde Aklanoğlu
2024
Hasrem Yayınları

2025 209. kitabı
NADAS Herkese Merhabalar. Sizlere yine harika bir kalemden harika bir kitap ile geldim. Yazarımız öyle güzel yazıyor ki okurken o duyguları almamak o karakterlerin psikolojisine inmemek elde değil. İster istemez onları sorguluyor,kendinizde bütünleştiriyor,hayatınızdaki kişiler ile de kıyaslıyorsunuz. Sadece kitaplarda yok böyle karakterler işte bizi de kitaba bağlayan bu oluyor. Hepsinin detayına takılıp , yaşanılanları tartıyorsunuz. İlla ki şuan için değil geçmişin için de istemeden kendinizi buluyorsunuz. İnsan bazı şeyleri daha iyi anlıyor anlatan olunca... Eee tabi bir anlatan ve bir de anlatan o kişiye de bağlı. Neyse ben sanki fazla derinlere yol aldım ama hep kitap sayesinde işte... Eymen Sancaktar ve Gül Peri Her şey bir yanlış anlama ile başlar. Zaten berbat olan hayatı Peri için çıkılmaz bir hal alır. Hem öksüz hem de yetim olan Peri amcası ve ailesi ile yaşar. Evde adeta bir hizmetçi gibi kullanılırlar kuzeni tarafından taciz edilip nişanlısı ilan edilir. Ahhh ahhh o kızın çırpınışları dik durmaya çalışması yok ki içimi deldi geçti. Eymen yaptığı büyük hatadan sonra kendini nadasa alır ve bir otele dinlenmeye çekilir. Kader ağlarını illa ki örecek , yazılmış olana yaşanacak ya işte o gece de öyle olur. Otel görevlisinin yaptığı hata iki genci birbirine zorunlu kılar. Sabah kalkacaklarında ikisi de aynı yatakta uyanacaktır ama ikisininde bundan haberi yoktur ve bunu gören yılan mı yılan yengesi olunca olacakları tahmin edebilirsiniz. Şiddet görüp bir de üzerine evlenmeye zorlanır. Oysa Peri,o kadar masumdur ki ama dinlenmez bile. Eymen Sancaktar da kabul eder. Zaten planını da en başından yapar. Bu kağıt üzerinde kalacak belli bir süre sonra anlaşmalı olarak bitecek bir evlilik olacaktır. Zira Eymen Sancaktar aşka ve evliliğe uzaktır. (Eee onun da
Puan vermedi
Merhaba kitap dostlarım Sizlere Kalemiyle yeni tanışma fırsatı bulduğum Müjde Aklanoğlu'nun #nadas kitabıyla geldim.Müjde Aklanoğlu’nun kalemi sade ama derin ne abartılı ne de yüzeysel; tam kalbin orta yerine işleyen bir anlatıma sahipti.Peki şimdi Eymen ve Gülperi Sancaktar çiftiyle tanışmaya ne dersiniz? Her şeyin bir yanlış anlaşılmayla başlaması aslında kitabın kaderini de belirliyor.Peri’nin yaşadıkları öyle ağır,öyle yürek burkucuydu ki çoğu zaman gözlerim dolarak okudum.Öksüzlüğün,yetimliğin üzerine bir de evde gördüğü eziyet ve baskı eklenince onun güçlü kalma çabası yüreğimi paramparça etti.Kuzeni tarafından taciz edilmesi, zorla nişanlı ilan edilmesi ve buna kimsenin ses çıkarmaması içimde büyük bir öfke uyandırdı. Eymen’in kendi içine çekilişi yaptığı hatadan sonra bir tür “nadas”a yatışı çok anlamlıydı.Onunla Peri’nin yollarının hiç de planlanmamış bir şekilde kesişmesi ise hikâyeye hem heyecan hem de acı kattı.Özellikle otelde yaşanan o talihsiz olaydan sonra iki genç için hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını hissetmek kitabın temposunu daha da artırdı.Peri’nin masumiyeti dik durmaya çalışırken yaşadığı kırılmalar, Eymen’in vicdanıyla mücadelesi… Hepsi o kadar gerçekti ki sayfaların arasına sıkışmış bir hayat hikâyesi değil de sanki çevremden tanıdığım insanların yaşadıkları gibiydi. Nadas, sadece bir aşk hikâyesi değil;aynı zamanda hayatta haksızlıklara karşı verilen savaşın, masumiyetin ve yeniden yeşerme ihtimalinin hikâyesi.Okurken hem üzüldüm hem de içimde derin bir umut filizlendi.Okurken sık sık durup düşündüren kendinizi ve hayatınızı sorgulatan kitap.Belki de bu yüzden "Nadas" benim için sadece bir kitap değil aynı zamanda içsel bir yol arkadaşı oldu. #okundubitti#müjdeaklanoğlukitapları#nadas @müjde.aklanoglu.offical Hasrem Yayınları
Nadas
2025 56. kitabı
Selamlar nasılsınız. Sizlere daha önce okuduğum seri ile geldim. Hemde revize edilmiş haliyle. Ki bu hali daha güzeldi. Neden mi diye soracak olursanız okuken kendimizi sorgulatıyor. Kendimizin daha değerli olduğunu, herşeyi herkesi affetmememiz gerektiğini. Bir şey yapacaksak bu sadece bizi ilgilendirir. Sadece başkalarının ihtiyaçlarını değil kendimizinde bir takım şeylere ihtiyaç duyduğumuzu hatırlattı. Gelelim konumuza. Peri güzeller güzeli perim em çok içimi sen yaktın. Peri yeşil gözlü perim. Annesi ile babasını kaybedince amcası, yengesi ve kuzenleri ile yaşar. Tabi buna yaşamak denirse. Yengesi olacak karakter yoksunu kızı bildiğiniz külkedisi misali her işi yaptırıyor. Onun eziyetleri yetmez gibi saplantılı manyak kuzeni fırat ona kafayı takıyor. Peri her ne kadar istemediğini dile getirse de onu her yerde bir şekilde sıkıştırıp sözlü yada fiziksel taciz ediyor. Bir gece kuzeni Lale ile kaldıkları odaya yatmaya gider. Sabah uyandığında karşısında amcası yengesi ve fıratı görür. Ama yanında lale değilde yarı çıplak bir adam vardır. Eymen Sancaktar, yakışıklı, herkesin dönüp bir daha baktığı iş adamı. Geçmişte yaptığı hata dan dolayı kalbi yaralı adamım. Kitabımızın adı gibi kalbini nadasa etmiştir. Sevgiye, aşka, evliliğe kapatmıştır. Bir gün arkadaşının düğününe gider. O gece bir otelde kalır. Sabah gözünü büyük bir kavga ile açar bir bakar ki yanında hiç tanımadığı bir kız. Herkes şok yaşar. Neden, nasıl olduğunu anlamazlar. O sabah amcası yüzü gözü şişecek derecede şiddet uygular. Ellerin kırılsın. Birde gider Eymen'i tehdit ederek evliliğe zorlar. Eymen el mecbur kabul eder. Lale canım lale perinin yaralarını sarar. Dönüşte Eymen onu evine getirir ve bir anlaşma yaparlar. Bu evlilik sadece kağıt üzerinde olacağını zamanı gelince boşanacaklarını söyler

Müjde AklanoğluYazar · 30 kitap
1986 İstanbul doğumlu olan yazar, İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarım Fakültesi, Moda Tasarım mezunudur. Bu alanda birçok çalışmada dereceye girip ödüller almıştır. Altın Kalem ödüllü araştırmacı yazar, alanında bir ilk yaparak aşk romanlarının içeriğindeki boşluğu doldurmak amacıyla, eğitimler almaya başlamıştır. Kişisel gelişimden, psikolojiye, diksiyondan adab-ı muaşerete, iş disiplininden, profesyonel hayata geçişe kadar birçok alanda sertifikası bulunan Aklanoğlu, Yaşam Koçluğu yapmaktadır. Yazdığı kitaplarla insanları eğitici, bilgilendirici ve motive edici bir durum sergilemektedir. “Edep Çiçeği, Bana Bir Masal Anlatsana, Rüyalar Gerçek Olsa, Rüyalar Gerçek Oldu, Bir Şans Daha, Kör Talih 1-2, Baksana Talihe 1-2, Şansa Bak, Araftayım, Geleceğim Sensin, Gamzelim; Bana Adımı Sor, Gamzelim; Ya’saklımsın, Yurtsuz, Kimsesiz, Zümrüt Kafes, Ayten, Kalpsiz, Kime Niyet Kime Kısmet, Hayal’et, Yasak Elma, Fedakar, Kaçış, Topal ve Centilmen, Hata (Bana Sevmeyi Anlat), Risk (Bana Esmeyi Anlat), Nadas (İki Yemin Bir Aşk), Vabeste (Yemin Bozdum Yolunda), Deli Fişek (Adı Bende Saklı), Deli Dolu (Kaderimde Saklı), Deli Divane (Ecem), Komplo, Kuklacı, Strateji, Pusula (Ördü Kader Ağlarını), Vakitsiz (Yağmur Bulut’u Unutursa)” adlı eserleri bulunmaktadır... Evli ve iki çocuk annesi olan yazar, kurucusu olduğu Hasrem Yayınları’nda hâlâ yazmaya devam etmektedir.