Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Namazı Dosdoğru Kılmak

Faruk Beşer

Namazı Dosdoğru Kılmak Gönderileri

Namazı Dosdoğru Kılmak kitaplarını, Namazı Dosdoğru Kılmak sözleri ve alıntılarını, Namazı Dosdoğru Kılmak yazarlarını, Namazı Dosdoğru Kılmak yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bir gün Efendimiz mescidinde namaza durmak üzere iken bi­risi gelir kulağına eğilir ve: “Ey Allah’ın Rasulü, ben büyük bir günah işledim, bir kadınla ilişkim oldu, benim cezamı ver!” diye yalvarır. Bu ilişkinin ne olduğu açık değildir. Tutma ya da öpme ola­bilir. Hz. Peygamber bir an duraklar ve: “Şimdi namaza duruyoruz, kılalım sonra konuşalım”, der. Adam namaz biter bitmez gelir, durumunu tekrar arz eder. Efendimiz de: “Sen bizimle beraber namaz kılmadın mı?”, diye sorar. Adam kıldım, deyince: “Git ve sesini çıkarma, bu namaz o günahının kefareti olmuştur”, buyurur.
Reklam
Namaz, imanın bir meyvesidir. Meyve varsa, o halde iman da vardır.
“Bir müslüman güzel bir abdest aldıktan sonra, hem bedeniyle hem kalbiyle Allah’a yöneldiği iki rekât namaz kılarsa cennet onun için şart olur”.
Namazı terk etme kadar büyük bir kötülüğü yapabilen birisi, başka hangi kötülüğü yapamaz ki?
Allah’a verdiği sözde dürüst olmayan birisi, insanlara karşı nasıl dürüst olabilir ki?
Reklam
O halde dosdoğru bir müslüman olabilmek için namazı dos­doğru kılmak gerekir.
Kafirun Suresi
De ki, ey kâfirler! (1). Ben sizin taptıklarınıza tapmıyorum (2). Siz de benim ibadet ettiğime ibadet etmiyorsunuz (3). Ben sizin taptıklarınıza tapmayacağım da (4) Siz de benim ibadet ettiğime ibadet etmeyeceksiniz (5). Sizin dininiz size benim dinim de ba na (6).
Kur'an harflerinin bütün sesleri Latin harfleriyle karşılanamaz. Bu sebeple ayetlerin ve duaların okunuşunu Latin harfleriyle öğrenenler onları asla doğru okuyamazlar. Doğru okuyuşu, Kuran’ı kendi harflerinden öğrenerek, ya da birisinin okuyuşunu dinleyerek alabilirler. Allah’ın kelamını doğru okumak için bu kadarına değmez mi?
Bediuzzaman 19.1.1923 te, Mustafa Kemal’in davetiyle mecliste mebuslara bir konuşma yapmıştı. Bu konuşmasında üzerin de durduğu on maddenin en önemlisi namazdı. Çünkü o zaman mebusların çoğu namaz kılmıyordu.
Reklam
sağ sola sallanıp zikir etmek diye bir şey yok!
İmam Rabbanî’nin burada anlattığı şey, bugün bile bazı tarikatların musiki eşleğinde yaptıkları ve adına zikir ya da tevhit dedikleri sallanmalar, nara atıp kendinden geçmelerdir. Bunun bidat olduğunda şüphe yoktur. Pek çok alim böyle bir zikrin bidatten öte şirk olduğunu söylemişlerdir. Bunları İmam Rabbanî gibi bir sufînin söylemiş olması daha da önemlidir.
“Allah sizin için haramda şifa yaratmamıştır”
Hadis-i Şerif
Tarikatta olanların pek çoğu, namazın hakikatini anlamadıkları ve ona özel kemalleri tanımadıkları için, dertlerinin ilacını başka şeylerde ararlar. Maksatlarına kavuşmak için, başka işlere sarılırlar. Hatta bunların bazısı, namazı, bu yolun dışında bir şey miş gibi görürler, asıl maksattan kopma ve uzaklaşma olduğunu sanırlar. Orucu namazdan üstün zannederler.
1.000 öğeden 781 ile 790 arasındakiler gösteriliyor.