Namazı Dosdoğru Kılmak

Faruk Beşer

Namazı Dosdoğru Kılmak Gönderileri

Namazı Dosdoğru Kılmak kitaplarını, Namazı Dosdoğru Kılmak sözleri ve alıntılarını, Namazı Dosdoğru Kılmak yazarlarını, Namazı Dosdoğru Kılmak yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Dosdoğru bir müslüman olabilmek için namazı dosdoğru kılıyor olmak gerekir. Kötülüklerden alıkoymayan bir namaz, dosdoğru kılınan bir namaz değildir.
Mesela namazda Kur'an-ı Kerim okunur. Bu, hem bir zikir hem bir fikirdir. Allah (cc) "beni zikretmek/hatırlamak için namaz kılın" buyurur.
Sayfa 22
Reklam
Fecir zamanı güneşin doğuşunu andırır, hem ilkbahar zamanına, hem insanın anne rahmine düştüğü anlarına, hem göklerin ve yerin yaratıldığı altı günden birincisine benzer, onu hatırlatır ve onlardaki ilahi oluşumları akla getirir. Öğle zamanı, hem yaz mevsiminin ortalarına hem gençliğin kemaline, hem dünya ömrüne göre insanın yaratılış dönemine benzer, bunlara işaret eder ve bunlardaki rahmet tecellilerini ve nimetlerin taşar gibi gelmesini hatırlatır. İkindi zamanı, hem güz mevsimine hem ihtiyarlık vaktine, hem ahir zaman peygamberinin saadet asrına benzer ve onlardaki ilahi tasarrufları ve nimetleri akla getirir. Akşam zamanı, hem güz mevsiminin sonunda pek çok mahlukun kaybolup gitmesini, hem insanın vefatını, hem kıyametin başlayacağı anlardaki dünyanın harap halini hatırlatır, Allah’ın Celal sıfatlarıyla tecellisini gösterir ve beşeri uyarır, gaflet uykusundan uyandırır. Yatsı vakti, hem karanlıklar aleminin, siyah kefeniyle gündüzün bütün izlerini örtmesini, hem kışın beyaz kefeni ile ölmüş yerin yüzünü örtmesini, hem vefat etmiş insanın kalan eserlerinin dahi vefat edip, unutulmuşluk perdesi altına girmesini, hem bu imtihan yurdu olan dünyanın bütün bütün kapanmasını hatırlatır, Kahhar ve Zülcelal olan Allah’ın celalli tasarruflarını ilan eder.
Sayfa 114Kitabı okudu
“Suphanellah” demekle namazdaki kusurlar örtülür. “Elhamdulillah” demekle de namaz kılma şerefine dahi ancak onun yardımı ve hidayeti ile kavuşulduğu bilincinde olarak bu nimete şükredilmiş olur. “Allahu Ekber” diyerek de, ibadete ondan başka hiç kimsenin layık olmadığı anlatılmış olur.
Sayfa 105 - NunKitabı okudu
“Onlarla bizim aramızdaki fark namazdır. O halde kim namazı terk ederse küfre girmiş olur.” Namazı terk eden küfre girer, demek, onu inkar ettiği, ona inanmadığı için terk eden demek olmuş olabilir. Böyle olan birisi elbette kafir olur. Ama Allah’a inandığı halde, sırf bir ihmal ve tembellik sebebiyle namaz kılmayan insana, büyük bir günah işliyor olsa da ona kafir diyemeyiz. İkinci olarak, küfre girmek, her zaman kafir olmak anlamına gelmez. Küfre ait bir özelliğe bulaşmak, küfre ait bir eylem yapmak anlamına da gelebilir. Mesela bizim dilimizde, birisine söven bir adama, ona küfretti, deriz. Buna göre namaz kılmayan, küfür bir eylem yapmış olur, bu doğrudur. Ama bundan, bu insan imandan çıkar, kafir olur anlamı çıkmayabilir. Tıpkı, yalan bir münafıklık alametidir, dendiği halde bir insana , bir kez yalan söylediği için münafık denemeyeceği gibi.
Sayfa 24 - NumKitabı okudu
Bir müslüman güzel bir abdest aldıktan sonra, hem bedeniyle hem kalbiyle Allah’a yöneldiği iki rekat namaz kılarsa cennet onun için şart olur.
Reklam
939 öğeden 791 ile 800 arasındakiler gösteriliyor.