Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mart 2022

National Geographic - Sayı 251

National Geographic

National Geographic - Sayı 251 Gönderileri

National Geographic - Sayı 251 kitaplarını, National Geographic - Sayı 251 sözleri ve alıntılarını, National Geographic - Sayı 251 yazarlarını, National Geographic - Sayı 251 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Büyük Alıntılar
Kolombiya’da 2016’dan bu yana, imarcıların ve uyuşturucu kartellerinin işgaline karşı koyan bin 297 topluluk lideri öldürüldü 25 Kolombiya, biyolojik çeşitlilik açısından dünyanın en zengin ikinci ülkesi. 30 “Cinayetleri fiilen sona erdirmek için hiçbir şey yapılmıyor,” diye yakınıyor Márquez. “Öldürülmemize göz yuman bir devletimiz var.” 39
“Cinayetleri fiilen sona erdirmek için hiçbir şey yapılmıyor,” diye yakınıyor Márquez. “Öldürülmemize göz yuman bir devletimiz var.”
Reklam
Kolombiya, biyolojik çeşitlilik açısından dünyanın en zengin ikinci ülkesi.
Kolombiya’da 2016’dan bu yana, imarcıların ve uyuşturucu kartellerinin işgaline karşı koyan bin 297 topluluk lideri öldürüldü.
114 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
6 saatte okudu
Biyoçeşitlilik açısından dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan ve değerli arkeolojik alanlara sahip Kolombiya’dan yükselen sessiz çığlıkları artık duymamız gerekiyor. Mart sayısında kapağına da taşıdığı bu konu, Kolombiya’da topraklarını ve kültürlerini korumak için her gün ölüm tehdidi alan aktivistlerin hikâyesini sizlerle buluşturuyor. Ocak 2022’nin sonuna gelindiğinde Kolombiya’da toplam bin 297 aktivist öldürülmüştü. Bu işte parmağı olanlar ise hiçbir ceza almadı. Ama pes etmeyen aktivistlerin bir gün iyi sonuçlar alınacağına dair şüphesi yok. Enseyi karartmamak lazım. Çünkü pes etmeyip mücadele ettiğimiz sürece hayallerimizdeki dünyayı yaşatabiliriz. Tıpkı Hindistan’ın güneybatısında bulunan Karnataka eyaletindeki Nagarahole Kaplan Koruma Alanı’nın gösterdiği başarı gibi. 1970’lerin başında Hindistan’ın ulusal hayvanı olan Bengal kaplanı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalınca, hükümet üç yıl gibi kısa bir sürede dokuz kaplan koruma alanı belirledi ve bugün Hindistan, dünyadaki yaklaşık 5 bin yabanıl kaplanın yüzde 60’ına ve en büyük leopar bölgesine sahip oldu.
National Geographic - Sayı 251
National Geographic - Sayı 251National Geographic · 20223 okunma
Reklam