Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

National Geographic Türkiye - Sayı 250 (Şubat 2022)

National Geographic Türkiye

National Geographic Türkiye - Sayı 250 (Şubat 2022) Sözleri ve Alıntıları

National Geographic Türkiye - Sayı 250 (Şubat 2022) sözleri ve alıntılarını, National Geographic Türkiye - Sayı 250 (Şubat 2022) kitap alıntılarını, National Geographic Türkiye - Sayı 250 (Şubat 2022) en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Her birimizin kafasında neye tutunacağımıza ve neyi bir kenara atacağımıza, hangi değişime direneceğimize ve hangisini kucaklayacağımıza karar vermeye çalışan bir tarihi anıtlar idaresi var...
Sayfa 32 - NG Türkiye
Reklam
Anne Frank’in babası Otto Frank’in sözünü hatırlayalım: “Bir gelecek inşa etmek için, geçmişi bilmelisiniz.”
Sayfa 2 - NG Türkiye
Jül Sezar’ın fiziksel görünüşüne ilişkin tek bir antik tasvir bulunuyor ve bu da onun ölümünden 163 yıl sonra özgün biyografisini kaleme alan Suetonius’a ait. “Fiziksel imajı konusunda özellikle titizdi,” diye yazan Suetonius, Sezar'ın vücut kıllarını aldığını da belirtiyor. Yazara göre Sezar, kelliğini korkunç bir bozukluk olarak değerlendirir ve onu tacizcilerin alaylarına maruz bırakacağını düşünürdü. Bu nedenle, kafasındaki kel bölgeyi gizlemek için seyrekleşen saçlarını başının tepesinden öne doğru tarardı –eski dönemlerde kel bölgenin saçlarla örtülmesine ilişkin ilginç bir ayrıntı...
Sayfa 10 - NG Türkiye
Çoğu deneyimli dağcı için kış aylarında K2’ye tırmanma düşüncesi bir çılgınlıktı. Altı ayrı ciddi tırmanış ekibi bu başarıyı yakalamayı denemiş, ancak hiçbiri zirveye yaklaşamamıştı.
Sayfa 66
Geçmişin hangi bölümleri korunmaya ve gelecek nesillere aktarılmaya değer? Atalarımızın eserlerine nasıl bir görev borçluyuz, onların varlığından nasıl bir güç ve istikrar kazanıyoruz ve tam aksine, bu eserler ne zaman kurşundan bir ağırlık haline gelerek kendimizi geleceğe yansıtmamızı, bize ait bir dünya yaratmamızı engelliyor?
Reklam
Anne Frank’in babası Otto Frank’in sözünü hatırlayalım: “Bir gelecek inşa etmek için, geçmişi bilmelisiniz.”
JÜL SEZAR’IN İZİNDE Jül Sezar’ın fiziksel görünüşüne ilişkin tek bir antik tasvir bulunuyor ve bu da onun ölümünden 163 yıl sonra özgün biyografisini kaleme alan Suetonius’a ait. “Fiziksel imajı konusunda özellikle titizdi,” diye yazan Suetonius, Sezar'ın vücut kıllarını aldığını da belirtiyor. Yazara göre Sezar, kelliğini korkunç bir bozukluk olarak değerlendirir ve onu tacizcilerin alaylarına maruz bırakacağını düşünürdü. Bu nedenle, kafasındaki kel bölgeyi gizlemek için seyrekleşen saçlarını başının tepesinden öne doğru tarardı –eski dönemlerde kel bölgenin saçlarla örtülmesine ilişkin ilginç bir ayrıntı.
Pakistan’ın 8 bin 611 metrelik devi K2, Everest’in ardından dünyanın ikinci en yüksek dağı. Ancak K2’ye tırmanmak çok daha fazla teknik beceri gerektiriyor. Dünyanın 8 bin metreden daha yüksek 14 zirvesi içinde K2, kış mevsiminde zirvesine çıkılmamış tek dağdı.
Reklam
AFRİKA’NIN EN ESKİ GÖLÜNDE YAŞAYAN SİHLİT BALIKLARININ EŞSİZ ÇEŞİTLİLİĞİ EVRİMİN SIRRINI AYDINLATABİLİR. Bu Balıklar hiçbir yönden sıradan değil. Yalnızca Orta ve Doğu Afrika arasındaki bir ayrımda yer alan Tanganika Gölü’nde bile 9,7 milyon yıl boyunca tek bir atadan evrimleşmiş olan yaklaşık 250 tür sihlit bulunuyor. İçlerinden bazıları bir anaokulu öğrencisi kadar büyükken, diğerleri serçe parmağından daha uzun değil. Bazıları tüm yaşamlarını bir eş bulmak için kumdan özenli platformlar yaratarak geçiriyor. Diğerleri haremler kuruyor. Birçoğu yavrularına düşkün ebeveynler –gerçi bazen kendi yumurtalarını yiyebiliyorlar. Bir çeşitlenme patlaması geçiren çiklitgiller gölün tüm girintilerine uyum sağlamış durumdalar. Büyük bölümüne başka yerlerde rastlanmayan bu sihlitler bilimcilere evrimin sırlarının kapısını aralayacak ipuçları sunuyor. Bu acil bir uğraş: Günümüzde hayvanlar biz daha nasıl var olduklarını anlayamadan yok oluyorlar.
Alıntılar
Anne Frank’in babası Otto Frank’in sözünü hatırlayalım: “Bir gelecek inşa etmek için, geçmişi bilmelisiniz.” 2 Jül Sezar’ın gerçek görüntüsü her seferinde biz- den kaçmayı başarıyor. Her nesil kendine yeni bir Sezar buluyor. 14 Etrüsk böcekçilinin tasarrufu Mevsimlik kış uykucularının aksine Etrüsk böcekçili hayatta kalmak için yıl boyu iş- tahla yemek yemek zorunda. Fakat bu böcekçilin kışın enerjisini korumak için farklı bir yöntemi var: Etrüsk bö- cekçili beyninin bir bölümünü yüzde 25’i aşkın bir oranda küçül- tüyor. Kaybolan sinir hücreleri yaza kadar yeniden büyüyor. 16 “barış olan yerde her şey mümkündür.” 18
Her birimizin kafasında neye tutunacağımıza ve neyi bir kenara atacağımıza, hangi değişime direneceğimize ve hangisini kucaklayacağımıza karar vermeye çalışan bir tarihi anıtlar idaresi var...
Etrüsk böcekçilinin tasarrufu Mevsimlik kış uykucularının aksine Etrüsk böcekçili hayatta kalmak için yıl boyu iştahla yemek yemek zorunda. Fakat bu böcekçilin kışın enerjisini korumak için farklı bir yöntemi var: Etrüsk böcekçili beyninin bir bölümünü yüzde 25’i aşkın bir oranda küçültüyor. Kaybolan sinir hücreleri yaza kadar yeniden büyüyor.
Jül Sezar’ın gerçek görüntüsü her seferinde bizden kaçmayı başarıyor. Her nesil kendine yeni bir Sezar buluyor.
16 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.