Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ne Güzel Suçluyuz Biz Hepimiz!

Seval Şahin

Ne Güzel Suçluyuz Biz Hepimiz! Sözleri ve Alıntıları

Ne Güzel Suçluyuz Biz Hepimiz! sözleri ve alıntılarını, Ne Güzel Suçluyuz Biz Hepimiz! kitap alıntılarını, Ne Güzel Suçluyuz Biz Hepimiz! en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yürümek ve "Eskici" çözümlememizde ortaya çıktığı gibi ev sembolizmi Sevgi Soysal edebiyatında temel motif l erden bi­ridir. Genellikle hakiki bir başlangıcın tam karşısında ko­numlandınlmaktadır ev. Vazgeçilmek istenen benlik ve hayatın simgeselleştiği evin rakibi hayatın içindeki bilinmez­liği kabullenerek açılman "dışansı"dır. Bu minvalde "Yapı" (1971) hikayesi Sevgi Soysal'da ev sembolizmine yeni kat­manlar katar.
Sayfa 181Kitabı okudu
hayat sadece bir yoldur. nereye ve neden götürdüğü konusunda ne biliyoruz ki?
Reklam
“yeryüzündeki bütün dilleri konuşan bir adam nasıl kendisiyle konuşamıyorsa, bu kent de kadınla iletişim kuramaz.”
sevdiğinin gözlerine özgür bir dünyada bakmayı düşler. kalabalıklar içinde yalnız kalmaktan korkmaz.
“sen kimsin?” — “ben kendimim, ya sen, sen kendin için aynısını söyleyebilir misin?”
Reklam
Eskici'de hummalı bir eşyalardan kurtulma faaliyeti ile karşı karşıyayız.Biriktirmeye, toplamaya dayalı bir dünya algısının özgürleştirmekten çok köleleştirmeye yol açtığının farkına varan kadının eşyalarını azaltarak özgürleşmeye çalışmasını anlatır. Kadın genişleyerek, doldurarak, sahip olarak kazanılan bir özgürlük anlayışından ''sığmayı, ufalmayı, sığışmayı becerebilmekle başlayan bir özgürlük anlayışına doğru yönelmektedir.
Sayfa 178Kitabı okudu
Sergi adabından sıkılan Ela, doğayı donduran, dinamikliğini silen natürmort resimlerin dünyasından da uzaklaşmak ister. Böyle bir şehir, bu şekilde bir sergi, böyle oluşturulmuş ölü-doğa resimleri, aynılığı sayısızca üreterek ''durmadan gelişen, oluşan güçlerden korunmak için gülünç bir sığınak'' işlevi görür ancak.
Sayfa 176Kitabı okudu