Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

2019 Şubat

Nedamet Dergisi - Sayı 1

Nedamet Dergisi

Nedamet Dergisi - Sayı 1 Gönderileri

Nedamet Dergisi - Sayı 1 kitaplarını, Nedamet Dergisi - Sayı 1 sözleri ve alıntılarını, Nedamet Dergisi - Sayı 1 yazarlarını, Nedamet Dergisi - Sayı 1 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Vaktimizin değerini bilseydik suya ekmek doğrardık. Öyle yapardı Davud-et Tâi. ‘’Nitekim fazla çiğnemek, zaman kaybettiriyor! Bir lokma çiğneyinceye kadar, birçok ayet-i kerime okuyabilirim! Niçin zaman zayi edeyim!’’ derdi. İşte vaktin kıymetini bilmek…
Reklam
Hadis-i Şeriflere olan itimatı bile, O’na olan muhabbetimizi arttırmaya kâfidir.Zira bize en sevimli olan, bizi en Sevgiliye ulaştırmaya vesile olan din büyüklerimizdir.
Öyleyse Kotku hazretlerini tanımak için farklı bir gözlük takmalı! O’ nu yazdığı kitaplarla değil, yetiştirdiği öncü şahsiyetlerle ele almak daha isabetli olacaktır. Zira müellif, en iyi eserinden anlaşılır...
Amin
Yarın ukbâda; ‘Asrın Meryemleri, Asiyeleri, Fatımaları, Aişeleri’ diye örnek gösteren bir Peygamberin ümmeti olmak için olsun bunca çaba. Bu mukaddes davada isminiz, ismimiz yazılıysa şayet, varsın eş-dost feda olsun uğruna. Sancağı hakkıyla taşıyanlardan olmamız duasıyla.
Tasavvufta kalbin en iç katmanı olarak lübbül’l lüb kavramı görülür. Kalbin dört katmandan meydana geldiği ve en içinde bu katman olduğu vurgulanır. İnsan, en içine döndüğünde orada sadece Allah aşkıyla yanan bir çerağ görmelidir. Çünkü aşkıyla yanan bir kalp, her daim aradığı yolun bilincine sahip olabilir.
Reklam
Kelâmlar kalemin kâmil fertleridir. Hele ki ehl-i lügata kavuşunca bir başka coşarlar.Bir de mevzu bahis derun ise, kalemin mürekkebi dahi dile gelir.
Gafur olan Allah’ın merhametine sığınarak, büyük bir pişmanlık ile tevbe-i istiğfar getirmek için neyi bekliyoruz?
Rüzgarın delisini, mevsimin dirisini istiyorsak, aile yapısını imar etmemiz gerek.
Nasıl yeniden kavuşacağız o sonu gelmez güneşli günlere? El cevap; aile, aile, aile! Önce ailemizi ihyâ edeceğiz. Çünkü bileceğiz ki aile ihyâ oldu mu toplum ihyâ olur. Toplum ihyâ oldu mu devlet ihyâ olur, devlet ihyâ oldu mu cihan ihyâ olur. İşte o vakit döner şanlı şanlı çarkımız bizim!
Reklam
Zira başkalarının kavramlarıyla düşünenler, kendi aslî düşüncelerini yavaş yavaş kaybederler. En sonunda ise “başkaları” gibi olmaya yüz tutarlar. Oysaki Müslüman şahsiyet ve düşüncesinin mimarı ancak ve ancak Rasulullah (aleyhissalatu vesselam)’dır.
Hâsıl-ı kelâm, insan ancak Allah’a vasıl olmakla “ben kimim?”, “ben ne yapmalıyım?” sorularına cevap verebilir.
“Biz Batılılar her şeyi anlamaya çalıştık. Tabiatı, eşyayı, her şeyi. Fakat insanı anlayamadık.”
Peter Watson
İnsan sevgisi, en ince hatlarıyla sadece İslâm’da mevcuttur. Nitekim cinayeti, zinayı, gıybeti, dedikoduyu, fahiş sözleri, yalanı, sözünde durmamayı, emanete riayet etmemeyi şiddetle yasaklayan İslâm, bu yasaklarla insan onurunu korur.
Ruhumuzun fıtratını tamir için, ruhu ‘nur’ ile doldurmalı, münevver misafirleri ruha konuk edip, tenvirine çalışmalıyız. Şayet ruh münevver olursa, her daim ceht için mücadele edecek bir bedene motor vazifesi görecektir.
48 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.