Neşesi Yeter

İrem Yaşar
3 Şubat 2020
Cezve Kitap

2020 12. kitabı
Bazen hüzünlü, bazen neşeli, bazen sıradan, hayat gibi biz gibi bir kitap. Sohbet tadında akıp gidiyor. Elime almamla bitmesi bir oldu. İrem hanımı instagramdan da takip ediyorum kitabıyla onu daha yakından tanıma fırsatı buldum.
2020 11. kitabı
Merhabalar, Nasılsınız? Cezve kitap 'tan çıkan sevgili İrem Yaşar'ın kaleminden Neşesi Yeter kitabının yorumu ile geldim . .. Bol kahkahalı ama bir o kadar da derin anlamları olan bir kitaba 'Merhaba!' diyelim . . Yazarımızın 1992- Ekim'inde az kalsın hastanenin kapı önünde doğuverecek olması ile başlıyor bu güzel kitap. Anneannenin sıcaklığını, yörük aile kültürünü, bakkal olacakken mimarlığa uzanan hayat yolunu, bir sadaka gibi kız isteme törenini (Allah rızası ile isteniyor malum sadaka değil de nedir? ) ve son olarak da sade yaşamı anlatan bir eser. Tüm bu parçaları bir bütün dahilinde ele alıp okuyucuyu sıkmadan harmanlayan yazarımız sevgili İrem hanıma çok teşekkür ederim . . Çoğu kısmında kahkaha attığım bu kitabın özellikle "Sade Yaşam" kısmında ise ciddi bir biçimde not alarak okuduğumu da itiraf etmeliyim . . Kıssadan hissedeler fevkalade☺. . Sade bir dil kullanması ve konunun güzelliği ile baktım ki bir günde bitmiş kitap. . Bu güzel kitabı Herkese Tavsiye Ederim .
Neşesi Yeterİrem Yaşar · Cezve Kitap · 2020705 okunma
Hayatını inşa ederken; harcına biraz hüzün, biraz mutluluk ve çokça umut katan herkese...   “Akışkan bir halde dökülen beton harcı, hava sıcaklığı nedeniyle buharlaşarak içindeki suyu kaybeder. Zamanla yüzeyinde çatlaklar meydana gelir, ufalanır ve dağılır. Betonun daha dayanıklı olması için ıslatılması gerekir.”   Bu bilgiyi öğrendiğim gün, ağladığım herhangi bir gecenin sabahına nasıl daha güçlü uyandığımı anladım. Kalbimi suladığım için, dayanıklılığını arttırmıştım.
Hayat ve İnsan
2021 11. kitabı
Geçmişime döndüm bir an. Hep olumsuzlukları hatırladığım bu çağda " ne güzel anılarım olmuş" diyebildim. Kendi hayat mimarımı tasarlarken hep kolaya kaçmışım, alt yapım sağlam yapmaktan ziyade en küçük bir olmusuzlukta yıkılacak noktada... Dağınıklığım, karışıklığa yol açmış, kalbim sıkışmış. İyiyi, güzeli , mutluluğun bu kadar yakınımda olduğunu göremedim , hissedemedim. Neşesi Yeter kitabı ile daha farklı bakıyorum hayata . Galiba görüyorum şimdi . Unuttuğum çocukluğumu hatırladım , özlemişiz birbirimizi Okuyun ,anlayın ve hissedin.
2020 6. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2020 21:16
Yazarın İnstagram hesabını takip edenler merak edip okuyacaktır benim gibi ama bir insanın ara ara yazdığı paragrafları birleştirip bir kitap çıkarması o insanı yazar yapmıyor tabi. Elime aldığım bir kitapta aradığım şeyin farklı bir şey olduğunu daha iyi anladım bu kitabı okuyunca. Yine de vakit kaybı değil bence, belki içinde size iyi gelecek cümleler vardır.
2022 2. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2022 10:55
Kendisini instagramdan takip ediyorum ve yazılarını çok sever okuyordum. Kitabını da çok severek okudum. Kendisi gibi naif, sammimi keyifle okuduğum bir kitap.
2021 22. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2021 00:05
Neşesi yetenlerden misiniz, yetiremeyenlerden mi? Ne zor bu zamanda neşeyi avuçlarımızda tutabilmek. Huzur ile yol alabilmek. Günümüz dünyasında sahip olduğumuz konfor, kolaylık artar iken kaybettiklerimiz ne ölçüde azaldı acaba? Bunu düşünelim. Hevesi, hedefi farklı herkesin. Derdi-zahmeti, şansı-nasibi… Aradığı, bulduğu… bulup da tutunduğu hatta. Yazar nefes alabildiğim her an hüzün ve mutluluk el ele benimle demiş. Mutlu anları biriktirmeyi, hüzünleri ise içinden mutluluk çıkan kapalı kutular gibi düşünüp çocuk kalbimi şakacıktan kandırmayı tercih ederim demiş. Kanabilmek ya da kanamamak işte bütün mesele bu Herkesin yolu farklı eyvallah. Ama tutturalım da bi yol, tadı kalsın ardımızda. Farkına varabildiğimiz ölçüde neşe ile kesişiyor yol. Çağırdıkça yerleşiyor tebessüm yüzümüze. Kendimizi sevelim, duyalım, tanıyalım, anlamaya çalışalım, zaman ayıralım illa. Gönlümüze güzellik katalım bolca. Sevelim yaratılan herseyi, tebessümle bakmayı bilelim, merhamet edelim, dost olalım, dostun muhabbetine koşalım her daim, okuyalım, yazalım, duaya duralım, durup düşünelim, güzel düşünelim ama, bi türkü tutturalım ya da. Oooo daha neler neler… Hepsi yol, hepsi çok kıymetli. İlle bi yol tutturalım. Çünkü fayda değil yaslamak ömrü efkara. Fayda değil umutsuz bakmak hayata. Bir kez geldik, elimizden geldiğince güzel geçelim dünyadan. Asıl konumuza gelecek olursak, kitap yorumlayacaktım güya. Kitabın ismi neler söyletti bana, daha kitabın içine gelemedim 🙈 oldu da epey okuyalı ne söyleyeyim şimdi Kitabın yazarı İrem Yaşar; çocukluğundan başlamış bu yaşına kadar yasadıklarını yazmış, tecrübelerini paylaşmış. Yaşam tarzını, çıkardığı kıssadan hisseleri, farkındalık kazandıklarını, bakış açısını, meslek hayatını, anneliğini, sade yaşam serüvenini anlatmış sohbet havasında. Dili
2025 11. kitabı
Okunma: 11 Mart 2025 23:58
Hayatını inşa ederken; harcına biraz hüzün, biraz mutluluk ve çokça umut katan herkese... İkinci kez okuduğum bir kitap oldu Neşesi Yeter. Bu kez okuduğumda daha farklı hissettim. Bazı cümleleri daha iyi idrak edebildim. Belki de yıllar sonra tekrar yine okurum. Çünkü hayata dair unutulmaz nasihatleri var İrem Yaşarİrem Yaşar'ın okuyucularına. Kitap adı ile müsemma. Beş bölümden oluşuyor. İlk bölümde hayatından bahsetmiş. İkinci bölümde mesleki hayatından anlatmış. Mesleğini nasıl seçtiği ve nasıl bir bakışla gözlemdigini anlatmış. Üçüncü bölüm evlilik hayatından bilgiler vermiş. Evliliğe nasıl bir bakışı olduğunu anlatmış. Dördüncü bölümde annelik ve çocuk yetiştirmek üzerine ele almış. Ve beşinci bölümde ise sade yaşam ve sadelik üzerinden bahsedilen bir bölüm olmuş. Kitabı okurken kendiniz ve hayatınız için bilgiler vermiş çok kıymetli yazarımız. Hatta kitabı okumaya başladığım gün çok sürmez iki güne bitiririm demiştim. Ama öyle kolay değilmiş bitirmek. Çünkü kitabı okurken altını çizdiğim cümleler de okumama eşlik etti. Ben en çok İrem Yaşarİrem Yaşar'ın hayata bakış açısını çok sevdim. Ve bunu kitabı okurken hissettim. Allah kendisinden razı olsun. Böyle bir kitap ile bizleri buluşturduğu için.
2020 91. kitabı
Vermek istediği mesaj gerçekten çok güzel. Hayata kendini kaptırmış akıp giden insanların silkelenip kendine gelmesine yardımcı olacak mesajlar veriyor. Ancak bu bahsettiğim mesajlar son 40 sayfada yer alıyor, minimalist yaşam biçimi ile ilgili anlatılanlar, alışveriş merkezi çılgınlığının bu kadar bariz bir şekilde eleştirilmesi en beğendiğim bölümlerden oldu. Fakat bu bölümlere gelene kadar okuduğum satırlar zaman kaybından fazlası değil.
2021 11. kitabı
Oldukça sade bir dille yazılmış, akıcı ,zaman zaman gülümseten, insanı çocukluğuna götüren, evliliğe,insan ilişkilerine,çocuk büyütmeye dair tavsiyelerin olduğu,son bölümde de oldukça düşündüren,aza kanaat etmeyi,minnet duymayı,sade yaşamı öğütleyen bir kitap.

İrem YaşarYazar · 4 kitap
13 Ekim 1992 tarihinde Amasya’da dünyaya geldi. Ortaöğrenimini Amasya Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. Ardından Anadolu Üniversitesi’nde Aşçılık Bölümü’nü tamamladı. Mesleğinin ilk yıllarında bir mimarlık ofisinde tasarımcı olarak çalıştı. Anne olduktan sonra ise bu sektördeki çalışma hayatına kısa bir süre ara verdi. Şu anda oğlu ve eşiyle birlikte Amasya’da yaşıyor. Uzun yıllardır sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor. Hem kişisel sayfasında hem de diğer mecralarda yazdığı yazılarla, gerçekleştirdiği atölyelerle insanların hayatına dokunmayı; limonlu kek pişirmeyi, küçük mutlulukları büyütmeyi ve her şeyin şükredecek tarafını görmeyi çok seviyor. Neşesi Yeter isimli kitabı 2018 yılında yayımlanmıştır.