Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Newton Neden Türk Değildi?

Celal Şengör

Newton Neden Türk Değildi? Gönderileri

Newton Neden Türk Değildi? kitaplarını, Newton Neden Türk Değildi? sözleri ve alıntılarını, Newton Neden Türk Değildi? yazarlarını, Newton Neden Türk Değildi? yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Fosillere bakınca türleşmeyi de, ara şekilleri de bal gibi görüyoruz. Bunlar hiçbir şey okumuyorlar mı, hiçbir şeyden haberleri yok mu?”
Sayfa 171 - İnkılap KitabeviKitabı okudu
“Yahu, yeni keşiflere ne gerek var evrimi anlamak için? İlaç endüstrisi her Allah’ın günü mutasyon geçiren vücut düşmanlarına ilaç yetiştireceğim diye uğraşmıyor mu? Bu, evrimin, nesiller arası sürenin çok az olduğu canlılarda, gözümüzün önünde cereyan eden şekli değil mi?”
Sayfa 171 - İnkılap KitabeviKitabı okudu
Reklam
“İnsanın yaşamını zehir eden, hayatını elinden alan, onu kul, köle eden, haysiyetini ayağa düşüren ne varsa aptallığın eseridir.”
Sayfa 153 - İnkılap KitabeviKitabı okudu
“İnsan mutluluğu bilmekte sanıyor. Bence mutluluk öğrenmektedir.”
Sayfa 152 - İnkılap KitabeviKitabı okudu
“Ölçüye vurulmamış akıl, değeri belirsiz paraya benzer.”
Sayfa 151 - İnkılap KitabeviKitabı okudu
Anıtkabir’den bahsediliyor..
“İnsan başka nerede kendini bu kadar yakın bir dostun, bu kadar candan bir arkadaşın yanında hissedebilir?”
Sayfa 148 - İnkılap KitabeviKitabı okudu
Reklam
200 syf.
9/10 puan verdi
·
3 günde okudu
" Filozoflar doğayı mümkün olduğu kadar detaylı bir şekilde yorumlama çabalarını sürdürmelidirler. Amaç, bu çabaların ışığında doğayı insan rahat ve emniyeti ile uyumlu olabilecek bir şekilde mümkün olduğunca değiştirmemeye çalışmaktır." " Kendi konusundaki gelişmeleri yalnızca bilimsel dergileri okuyarak izlemek zorunda kalanlar
Newton Neden Türk Değildi?
Newton Neden Türk Değildi?Celal Şengör · İnkılap Kitabevi · 2024281 okunma
Kime göre, neye göre ?
Deniz hem en temiz hem de en pis sudur: Balıklar onu içebilir ve onda yaşam bulur; insanlar içemez ve onda ölümü bulur. Heraklitos
Bilimin görevi ne kadar doğayı keşfetmekse, sanatın görevi de doğayı zenginleştirmektir. Bu her iki çeşmenin önünde, teknoloji perisi insan yararına bulduğu damlaları testisine doldurur ve bize yaşam veren değirmenin arkına akıtır.
İnsan doğada hiç kimsenin o ana kadar görmediği süreçlerin olabileceğini asla unutmamalı.
576 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.