Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Newton Neden Türk Değildi?

Celal Şengör

Newton Neden Türk Değildi? Gönderileri

Newton Neden Türk Değildi? kitaplarını, Newton Neden Türk Değildi? sözleri ve alıntılarını, Newton Neden Türk Değildi? yazarlarını, Newton Neden Türk Değildi? yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
200 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Newton Neden Türk Değildi?
Spoiler içerir. Kitabın isminden yola çıkarsak türklerden neden bir newton çıkmadı diye bir cevap verebiliriz,ama isminden daha farklı konulara ayrılmış bir deneme yazmış celal hoca. Türkiye halkı maalesef pek feci bir imtihan verecektir ve bu imtihandan alnının akıyla çıkacağını sanmak için pek de sebep bulunmamaktadır.ama ileride kendini toparlamak isterse o zaman tek bir kılavuz alabilir:Bilim.
Celal Şengör
Celal Şengör
Celal hoca kısaca böyle tanımlamış,receteye ise bilim yazmış ve bize toplumda iz bırakan şahıslarla düşünce türünden örnekler vermiş,akıcı ve sıkılmadan okunacak bir kitap.Iyi okumalar
Newton Neden Türk Değildi?
Newton Neden Türk Değildi?
Newton Neden Türk Değildi?
Newton Neden Türk Değildi?Celal Şengör · İnkılap Kitabevi · 2024279 okunma
Eleştirel aklı ve bilimi öldüren demokrasi intihar etmiş demektir. Ama ne edersiniz ki, eleştirel aklın ve bilimin olduğu yerde halkı uyutup cepleri doldurmak da mümkün değildir.
Sayfa 143 - İnkılâp kitabeviKitabı okudu
Reklam
Bir politikacının "ben sağcıyım" veya "ben solcuyum" şeklinde ki ifadelerine eminim pek çok doğa bilimci içinden "Vah vah! Geçmiş olsun, umarım bundan en kısa zamanda kurtulur da güncel sorunlara bulanabilecek çözümlerle ilgilenmeye başlayabilirsiniz," diyordur. Atatürk onun için, "doktrin yok" demiyor muydu? Onun için "Size mirasım doktrin,dogma,ayet değiştirilemez kalıplar değil, bilim ve akıldır," demiyor muydu?
Sayfa 118 - İnkılâp KitapeviKitabı okudu
Atatürk'ün adı bugün niçin yalnız Türkiye'de değil, tüm dünyada saygıyla anılmaktadır? Çünkü o yaptıklarını kendi adı yaşasın diye yapmadı. O, insanlığın yücelmesi,bir adım ileri gitmesi için gerekeni, akıl, bilgi ve bilimsellik çerçevesinde kendi bulunduğu toplumda gerçekleştirdi.
Sayfa 77 - İnkılâp kitapeviKitabı okudu
Newton Çinli olamazdı çünkü Çin kültürü bağımsız düşünceye değil itaate, geleceğe değil geçmişe, yaratıcılığa değil otoriteye değer veriyordu. Bu değerlerin egemen olduğu bir ortamda insanın en temel inanç ve önyargılarını kökünden sorgulayacak bir bireyin çıkması beklenemezdi. Çıksa bile böyle birisinin toplumda başarılı olma şansı olamazdı.
Sayfa 48 - İnkılâp kitabeviKitabı okudu
200 syf.
·
Puan vermedi
Bilim ve eğitim A'dan Z'ye her alanda doğru ellere teslim edilirse bir ülkenin gelişmesi ve kalkınması için en önemli adım atılmış olur. Şöyle bir baktığımda gördüğüm manzara içler acısı. Dünya hep ileriye giderken biz hâlâ birbirimizle didişiyor ipe sapa gelmez saçmalıklarla uğraşıyoruz. Atamız bu kadar erken ayrılmasaydı aramızdan şu an olduğumuz konuma dünya gıpta ederdi diye düşünüyorum. Her konuya ince ince değinmiş kıymetli hocamız. Kayıplarımıza vazgeçtiklemize... Kültürel anlamda sizi doyuracak, mukayese yetinizi ön plana çıkaracak başucu niteliğinde şahane bir eser. #
Newton Neden Türk Değildi?
Newton Neden Türk Değildi?
Celal Şengör
Celal Şengör
Newton Neden Türk Değildi?
Newton Neden Türk Değildi?Celal Şengör · İnkılap Kitabevi · 2024279 okunma
Reklam
Hayatta en gerçek kılavuz bilimdir. Mustafa Kemal Atatürk
Sayfa 140 - İnkılâp KitapeviKitabı okudu
En Büyük Arkeolog
Türkiye'nin yerini hep dünyanın en uygar ülkeleri arasında görmek istedi. Atatürk'ün bizleri içinde özgürlük ve eleştiri olmayan bir çevreden onların olduğu bir topluluğa götürmek istediğini biliyordu. Tüm yaşamı bu çabanın gerçekleşmesine katkıyla geçti.(Ekrem Akurgal -Arkeolog)
Sayfa 96 - İnkılâp KitapeviKitabı okudu
200 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Newton Neden Türk Değildir? / A. M. Celâl Şengör Toplumların refah seviyelerine ulaşabilmeleri için bilim ve fen yolundan ayrılmamaları gerekir. Hurafeler, çeşitli kalıplara sığdırılmaya çalışılan safsatalar, doğruymuş gibi empoze edilen dayatmaların peşinden sürüklenen toplumların sonuna tarih sahnesinde defalarca tanık olduk. Peki ne olur da
Newton Neden Türk Değildi?
Newton Neden Türk Değildi?Celal Şengör · İnkılap Kitabevi · 2024279 okunma
“Evrim Teorisi’nin kanıtlarını öğrenememek adeta özel bir çaba istiyor. Ama ülkemizde hâlâ bu çabayı sarf edenler, hâlâ bilimin yerine safsata koyabileceğini sananlar var. Böyle birinin devletin yüksek düzeyli bir memurunun başında bulunduğu bir vakfın şemsiyesi altında ve bir üniversite profesörü ünvanıyla bu tür bir çaba sürdürmesi ise çok düşündürücü.”
Sayfa 172 - İnkılap KitabeviKitabı okudu
Reklam
“Fosillere bakınca türleşmeyi de, ara şekilleri de bal gibi görüyoruz. Bunlar hiçbir şey okumuyorlar mı, hiçbir şeyden haberleri yok mu?”
Sayfa 171 - İnkılap KitabeviKitabı okudu
“Yahu, yeni keşiflere ne gerek var evrimi anlamak için? İlaç endüstrisi her Allah’ın günü mutasyon geçiren vücut düşmanlarına ilaç yetiştireceğim diye uğraşmıyor mu? Bu, evrimin, nesiller arası sürenin çok az olduğu canlılarda, gözümüzün önünde cereyan eden şekli değil mi?”
Sayfa 171 - İnkılap KitabeviKitabı okudu
“İnsanın yaşamını zehir eden, hayatını elinden alan, onu kul, köle eden, haysiyetini ayağa düşüren ne varsa aptallığın eseridir.”
Sayfa 153 - İnkılap KitabeviKitabı okudu
“İnsan mutluluğu bilmekte sanıyor. Bence mutluluk öğrenmektedir.”
Sayfa 152 - İnkılap KitabeviKitabı okudu
“Ölçüye vurulmamış akıl, değeri belirsiz paraya benzer.”
Sayfa 151 - İnkılap KitabeviKitabı okudu
576 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.