İlk Beş Yüzyıl

Nikomedeia ve Hıristiyanlık

Zafer Duygu

Nikomedeia ve Hıristiyanlık Gönderileri

Nikomedeia ve Hıristiyanlık kitaplarını, Nikomedeia ve Hıristiyanlık sözleri ve alıntılarını, Nikomedeia ve Hıristiyanlık yazarlarını, Nikomedeia ve Hıristiyanlık yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hıristiyanlık tarihinin evrensel nitelik taşıyan ilk kilise meclisi 325 yılında 20 Mayıs ile 19 Haziran tarihleri arasında Bithynia'nın Nikaia şehrinde toplanan konsildir. Bu konsil Hıristiyan ilahiyatı açısından inanca ilişkin son derece önemli bazı kararlar almıştır.
Sayfa 18
Bu araştırma, bugün dünyanın en büyük dinlerinden birisi olan Hıristiyanlığın ilk beş yüzyıldaki tarihsel serüvenini Bithynia bölgesi özelinde ve özellikle de bu bölgenin başlıca şehirlerinden Nikomedeia (İzmit) merkezli olarak ele almaktadır.
Sayfa 9 - Önsözden
Reklam
158 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Zafer Duygunun online bir seminerine katılmıştım ve hemen aynı gün bütün kitaplarını sipariş vermiştim.Hristiyanlık ile ilgili yazmış olduğu kitaplardan biri olan bu kitapta,meşhur İznik konsilini -İlk hristiyan meclisi- öncesi ve sonrasıyla hakim olan siyasi,politik ve dini temeller çerçevesinde ele almaktadır. İznik hem coğrafi konumu hem de yaşadığı depremlerle de tarihte önemli bir yere sahiptir.358 ve 362 yıllarında iki deprem yaşamış ve şehir yerle bir olmuştur.Bu durumu paganlar kendi dini bakış açılarıyla değerlendirmişlerdir hristiyanlar da kendi bakış açılarıyla.Tanrının gazabı mı tarihi bir ders mi ? Bilemeyiz,lakin hristiyanlık için bir dönüm noktası olduğu kesin.
Nikomedeia ve Hıristiyanlık
Nikomedeia ve HıristiyanlıkZafer Duygu · Düşün Yayınları · 201833 okunma
Pagan dininin geleneksel kehanet anlayışına fazlasıyla itibar ettiği ve çeşitli hurafelerin peşinden koştuğu iddia edilen Diocletianus, kilise tarihçilerine göre tanrılara sunduğu kurbanların başarısını engelledikleri gerekçesiyle, politik bağlamda değerlendirildiğinde ise muhtemelen "yabancı" ve "ulusallık karşıtı" olmakla suçladıkları için Hristiyanlara karşı oldukça geniş çaplı bir kovuşturma politikası başlatmıştır. Diocletianus'un muhtemelen burada temel gayesi tıpkı politik bir amaç olduğu gibi imparatorluk dahilinde dini yönden de uyum ve birliği sağlamaktır. Nitekim aynı amaçla 302 yılında Mani dini taraftarlarına karşı da bazı kovuşturmalar yapılmıştır.
Kitabın konusu özetle...
Bu araştırma, bugün dünyanın en büyük dinlerinden birisi olan Hristiyanlığın ilk beş yüzyıldaki tarihsel serüvenini Bithynia bölgesi özelinde ve özellikle de bu bölgenin başlıca şehirlerinden Nikomedeia (İzmit) merkezli olarak ele almaktadır.
Geri14
46 öğeden 41 ile 46 arasındakiler gösteriliyor.