Bugün insanlığın çok büyük ve mühim sorunlarından, hastalıklarından biri kadını anlamamak, fark etmemek, onu hak ettiği yerde tutmamak! Tüketimin merkezi haline gelen insan, cinsiyet farklılığını da tüketimin malzemesi yapmaktan geri durmadı ve ne yazık ki bu kopuş ve yok oluştan en çok kadın nasibini aldı. Herkes zarar gördü ama bu girdabın içinde kadın hayatta kalma kaygısında olduğu ve erkeğe nazaran fiziki farklılığından dolayı eksik olduğu hissiyatına kapıldı, çözüm aradı. Ve kadınlığıyla ayakta kalmaya karar verdi. Mahrem ve saklı bir hazine özelliği verilmişken kadına; o teşhiri tercih etti. Bu tercih, karşı cinsi memnun ettiği gibi tüketim çağının hiç vazgeçmeyeceği bir kopuş sürecini de başlatmış oldu. İlk insan Adem (a.s.)’dan çağımıza kadar, kadına vahyin çizdiği sınırlar ve sinirlerle yaklaşıldığı her çağda kadın hak ettiği muazzam mevkide kalmış; tahtı bir makam olmanın ötesinde bir umut ve istikbal membaı olmuştur. Ne zaman ki vahyin çizdiği sınırlar ve sinirler ihlal edilmiş, kadına vahyin çizdiği vazife ve duruş yetmez olmuş, işte o zaman hayatta kalmak için cinsel farklılığına sığınmış ve ahlaksızlık çağları başlamıştır.
Bu kadının sorunu değildir tabi. Kadını yok sayarak onu var olmak için böyle riskli, tehlikeli bir tercihi yapmak zorunda bıraktığı için erkek, en az kadın kadar sorumludur!
Elinizdeki eser kadına hak ettiği değeri veren dinimizi anlamak ve onun kıymetini bilmek için 40 kişinin gönlüyle yoğurduğu güzel bir çalışma. Peygamberimizin çok sevdiği eşine davranışları kadına nasıl bakmamız gerektiğinin en somut göstergesi.
Rabbim bu çalışmayı, emeği geçenler için sadaka-i cariye kabul buyursun.
İstikbal köklerdedir! Buyurun köklerimize ve yeniden kendimiz olmaya ümmetleşmeye!
Bismillah….