Gazi Mustafa Kemal Atatürk Çocuklarımıza Kurtuluş Savaşı'nı Anlatıyor

Nutuk

Mustafa Kemal Atatürk
Müfettişlik görevimin geniş yetkileri
Bu geniş yetkinin, beni İstanbul'dan sürmek ve uzaklaştırmak amacıyla Anadolu'ya gönderenlerce bana nasıl verildiğine şaşırabilirsiniz! Hemen belirtmeliyim ki, bana bu geniş yetkileri bilerek ve anlayarak vermediler. Ne olursa olsun benim İstanbul'dan uzaklaşmamı isteyenlerin buldukları gerekçe, " Samsun ve çevresindeki düzen bozukluğunu yerinde görüp önlem almak için Samsun'a kadar gitmek" ti. Ben, bu görevin yerine getirilmesinin bir makam ve yetki sahibi olmayı gerektirdiğini söyledim. Bunda hiçbir sakınca görmediler.
Sayfa 14 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
Öyleyse, ya istiklâl ya ölüm! İşte gerçek kurtuluşu isteyenlerin parolası bu olacaktır.
Sayfa 17·Kitabı okudu
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
Temel ilke, Türk milletinin onurlu ve şerefli bir ulus olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam bağımsızlığa sahip olmakla sağlanabilir. Ne kadar zengin ve bolluk içinde olursa olsun, bağımsızlıktan yoksun bir millet, uygar insanlık dünyası karşısında uşak olmaktan öteye gidemez.
Sayfa 17·Kitabı okudu
Bizden öncekilerin yaptıkları yanlışlar yüzünden milletimiz sözde var sanılan bağımsızlığına gerçekte sahip değildi. Biz, yaşamak isteyen, saygınlık ve onuruyla yaşamak isteyen bir milletiz. Bilgili ya da cahil, milletimizin tüm bireyleri, bugün yalnız bir amaç etrafında toplanmış ve fakat sonuna kadar kanını akıtmaya karar vermiştir. O amaç, tam bağımsızlığımızın elde edilmesi ve devam ettirilmesidir.
Sayfa 134·Kitabı okudu
Millet ve ordu, padişah ve halifenin ihanetinden haberli olmadığı gibi, o makama ve o makamda bulunana karşı yüzyılların kökleştirdiği dinsel ve geleneksel bağlarla boyun eğmekte ve sadık. Halifesiz ve padişahsız kurtuluşun anlamını kavramak yeteneğinde değil. Bu inanca karşıt fikir ve görüş ortaya koyacakların vay haline! Derhal dinsiz, vatansız, hain ve dışlanmış kişi olur...
Sayfa 15·Kitabı okudu
Karşı saldırı olasılığını düşünmeden ve buna karşı önlem almadan hareket edenlerin sonu, yenilmek ve bozguna uğramaktır; yok olmaktır.
Sayfa 75·Kitabı okudu