Gazi Mustafa Kemal Atatürk Çocuklarımıza Kurtuluş Savaşı'nı Anlatıyor

Puan

9.810 üzerinden
10,1bin kişi
2025 10. kitabı
Bugünlerde çok daha anlamlı... Millî Mücadele'de yaşanan olayları anlatan önemli tarihî bir kaynak! MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'TEN NUTUK. OKUYUN, OKUTTURUN!
NutukMustafa Kemal Atatürk · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202134,4bin okunma
NUTUK-GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
2022 12. kitabı
Okunma: 28 Ağustos 2022 14:55
Bize bu toprakları bir miras olarak olarak bırakan ulu önder Atatürk'ün bize yazmış olduğu nutuk'u sizlere paylaşmak istiyorum. •19 Mayıs 1919 Atatürk'ün Samsuna çıkması ile başlayıp, Gençliğe hitabe ile kitap sona ermektedir. •Güzel vatanımızın nasıl zorlu günlerden geçip bugüne geldiğini bizzat kendisi bu kitabında söylemiştir. Bölüm bölüm ayrılan kitapta, okuyuculara da soru sormaktadır.(Ben bu özelliğini açıkçası çok beğendim, ne anladığımızı pekiştirmiş oluyoruz.) Birinci İnönü savaşını, ikinci İnönü savaşını,Kütahya-Eskişehir savaşlarını,Sakarya meydan savaşı ve zaferini,büyük taarruzun başlamasını, Lozan konferanslarını ve daha nice tarihi bilgiyi bizzat bu kitaptan öğrenebilirsiniz. "Muhtaç olduğun güç,damarlarındaki asil kanda mevcuttur!" Mutlaka okunması gereken bir kitaptır :) Kitapla kalın
Tarih
2022 34. kitabı
Okunma: 22 Ağustos 2022 23:03
Karşıma oturdu “bir ülke kurmak için elimden gelenin fazlasını yaptım. Yaparken de bunları bunları yaşadım. Bunlarla uğraştım ama sonunda kazandık. Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduk..” dedi.
Nutuk
2023 11. kitabı
Nutuk, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecini anlattığı bir eserdir. Kitap, Atatürk’ün 15-20 Ekim 1927 tarihleri arasında Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmaların bir araya getirilmesiyle oluşmuştur 1. Kitap hakkında inceleme yazısı yazan birçok kişi bulunmaktadır. Örneğin, Uğur Maleri, Nutuk’u Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel olarak ikinci kez okuduğunu ve kitap hakkında inceleme yazısı yazamayacağını belirtmiştir. Bunun yerine, Atatürk’ün yaptıklarını elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım demiştir 2. Kitap hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, aşağıdaki linkler size yardımcı olabilir:
Özet
ECDAT TARİH YAZDI, TORUN OKUMAKTAN ACİZ .
2021 10. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2021 13:05
"Tarihi yapanlar kadar yazanlar da önemli" Kitabı tarihi olayları belgelerle inceleyerek değil ,doğrudan doğruya o tarihi yaşayan o tarihi yapan kişidir Mustafa Kemal Atatürk. "Nutuk" bunun en canlı örneğidir. 19 Mayıs 1919 Tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan (bana göre de hala devam eden mücadele) Cumhuriyetin yapi taşlarından oluşan bir eser. Bir taraftan kendi vatanını işgal edilmesini düşmana teklif edecek kadar alçalan ,kendi ülkesinin aydınlarını gammazlayan is birlikçi bir siyasi kadro,bütün ümidini Allaha sonra İngiltere'te bağlayan bir padişah . Diğer tarafta Türk'ün, Türklüğün,bayrağın,vatanın, istiklalin bir sesi : "YA İSTİKLÂL YA ÖLÜM" . Bu çağrıyı yapan ve çağrıya kulak verenler, ülkesi İngiliz köpeği olmuş iken , ihanet had safhada iken ,yok olmaya mahkum bir ülke ve bir milleti 7 duvele karşı zafer kazanıp düşman elinden almışlardır. Hilafet'ten-Adalet'e Esaret'ten- Hürriyet'e Sefalet'ten -Medeniyet 'e Saltanattan- Cumhuriyet'e bizi ulaştıranlara bugünlerde kani bozuk olmayan herkes minnettar . Kitap Atatük'ün gençliğe seslenişi ile bitmesi beni hüzünlendirdi . Çünkü ne bizler ne de gençlerin bir kısmı ne kendisine ne de mirasina sahip çıkabildik. En değerli hazine dediği Cumhuriyet Bayramında bile bir çoğumuz çıkıp kutlamadik . Bugünlerde Atatürk'ü aşacagini iddia edenler önce ona ulaşabilmeleri gerek. Bugünlerde Atatürk'ün yolunda gittigini iddia edenler önce onu özümsemeleri gerek . Bugünlerde Atatürk'ü silebilecegini sananlarin akıllarından şüphe edilmesi gerek . Basta da dedigim gibi ,ecdat tarih yazmış, okuyun :))
NutukMustafa Kemal Atatürk · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202334,4bin okunma