Herkese merhaba Scott Reintgen'in kaleme aldığı bilimkurgu serisinin ilk kitabı olan NYXIA ile geldim. @GoKitap siz de buradaysanız el sallayın çünkü ben bu seriye fena düştüm
Uzun zamandır bir kitabı bu kadar övmemiştim yaaaa
Bilimkurgu aşkım depreşti resmen! NYXIA’yı okurken o kadar özlemişim ki bu türü... Belki de yoğunluğumun ortasında ilaç gibi geldiğinden bu kadar sevdim ama Emmett’in hikâyesine kendimi kaptırmam bir sayfa bile sürmedi.
Konu ne?
Dünyanın dört bir yanından seçilen 10 genç, Eden adında bir gezegene gitmek üzere gizemli bir şirkete (Babel Corporation) katılıyorlar. Amaç "nyxia" denen şekil değiştiren bir maddeyi çıkarmak gibi görünüyor… derken olaylar öyle bir noktaya geliyor ki bu seçilme işi resmen bir yarışmaya, yarışma da hayatta kalma savaşına dönüşüyor
İlk 100 sayfada “favori yazarım olabilir mi bu adam?” diye sordum kendime… çünkü Reintgen’in dili akıyor, tempo yerinde, sahneler tam sinemalık
Ama en çok neyi sevdim biliyor musunuz? O eğlenceli bilimkurgu havasının altında yatan etik sorgulamalar, psikolojik gerilim ve karakter çatışmaları. Kitap bana düşündüğümden daha karanlık, hatta politik bile geldi.
Tabii her şey mükemmel mi? Değil. Yan karakterler biraz düz, yarışma dinamiği de zaman zaman kendini tekrar ediyor. Ama yine de... o finaldeki ters köşe beni direkt “ikinci kitabı okumalıyım!” noktasına taşıdı.
Ama! “Nyxia Dizginsiz”e başlamadan önce 3. kitabın çıkmasını bekleyeceğim çünkü beklemeye tahammülüm yok
Bilimkurgu seviyorsanız, hele karakter gelişimini de önemsiyorsanız, bu seriye bir şans verin derim.
Ben hazırım, Eden beni çağırıyor