Allah a Adanmış Bir Hayatın İpuçları

Türler:
Sıralamalar

Puan vermedi·208 syf.·
2026 16. kitabı
Hasbunallah ve ni'mel vekil ​Soner Duman’ın bu satırları, hayatın karmaşası içinde yorgun düştüğümüzde sığınabileceğimiz en huzurlu limanı, yani Allah’a olan sarsılmaz güveni fısıldıyor. İnsanın kendi yükü altında nefessiz kaldığı, dünyanın her yönden üzerine geldiği anlarda, "Allah bize yeter, O ne güzel vekildir" hakikatine nasıl tutunacağımızı gösteren samimi bir sesle karşı karşıyayız. Bu bakış açısı, söz konusu ifadenin sadece dilde bir zikir değil, ruhun kendi aslına dönerek bulduğu bir özgürlük beyanı olduğunu vurguluyor. Hayatın gürültüsüne karşı verilen bu asil cevap, fırtınalı bir denizde pusulayı sarsılmaz bir yıldıza sabitlemek gibidir. ​Eserin derinliklerine indikçe, teslimiyetin bizi bir vazgeçişe değil, muazzam bir uyanışa davet ettiğini görüyoruz. Bu uyanışta gayret ve alın teri vardır ancak ruhu kemiren kaygıya yer yoktur. Gelecek endişesi bugünün huzurunu çalan sinsi bir duygu iken, tam bir güven şuuru bu kapıları korkuya kapatır. İnsanların onayına veya yergisine göre şekil alan bir ömrün yoruculuğuna karşılık, sadece Yaratıcıya yaslanmanın getirdiği hafiflik, kişiyi başkalarının beklentilerine hapsolmaktan kurtarıp kendi iç dünyasının efendisi yapar. ​Hayatın tam merkezinde; işte, çarşıda, pazarda veya en hareketli koşturmacaların ortasında bu manevi hali muhafaza etmek, adanmış bir kalbin en büyük sanatıdır. Bu teslimiyet sadece köşeye çekilince değil, hayatın her alanında ve her anında geçerli olan bir duruştur. Her an gözetlendiğinin bilincinde olmak, yapılan işi hem güzelleştirir hem de bereketlendirir. Başarıyı sadece kendinden, başarısızlığı ise talihsizlikten bilmek yerine; her durumda bir hikmet görebilmek esas meseledir. Hayatın direksiyonunu sıkı tutarken sonucun sorumluluğunu asıl sahibine bırakmak, insanı çevresindeki geçici etkilere
Din İslam
2025 11. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2025 22:17
Rabbimiz! Seni, kendi tanıttığın şekilde tanımayı ve sevmeyi nasip eyle. Başka sevgilerin Sana yönelik sevgimizin önüne geçmesine fırsat verme. Rabbimiz! Seni sevenleri ve Senin sevdiklerini bizlere sevdir. Seni sevmeyenleri ve Senin sevmediklerini bizlere de sevdirme.
Alıntı
DERIN UFUKLARA DOĞRU
2024 14. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2024 13:36
"Besmele paroladır,besmelenin olmadığı her iş sonuçsuz,bereketsiz ve hayırsızdır"Kitabın ilk sayfası Mümin yaşamın da parolasının besmeleyle olduğuna dair bir açılışa sahip.Allah'ı tanımak ama Allah'ı Allah'ın kendisini nasıl tanıyorsa O şekilde tanımak,temiz akıl sahibi olmak yani önyargı ve suphelerden arındırılmış bir zihinle Allah'ı tanımak,Allah'ı en büyük bilmek her anlamda,her durumda;bunlar kitabın temasını oluşturan kavramlar.Okurken ufkunuz açılıyor,kavramları daha geniş şekilde yorumlayıp anlıyorsunuz.Altını çizerek okuduğum çok yer oldu.Dili oldukça sade ama her kesime hitap edebilecek bir kitap olması açısından çok kıymetli bence.Kesinlikle tavsiye ederim,çok başarılı bir çalışma olmuş .Yazarın da emeğine,ufkunun genişliğine ve amelinin güzelliğine sağlık ..Okuyunuz,okuyunuz efendim
Din
2025 29. kitabı
Okunma: 07 Ekim 2025 12:26
Sebeplerin ötesinde Allah’a dayanmanın huzurunu vurgulayan, tevekkül duygusunu derinden hissettiren bir eser. Ayetler ve hadislerle desteklenerek, günlük hayattan örneklerle insanın zorluklar karşısında nasıl tevekkül etmesi gerektiği sade ve akıcı bir dille anlatılmış. Her bölümün sonunda konuyla alakalı çok güzel dualar da yer alıyor. Hocamızın kalemine sağlık. Tavsiyemdir.. Soner Duman O Bize Yeter
2025 6. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2025 01:36
Kitap O Bize Yeter diğer okumuş olduğum kitaptan çok daha güzel sadece video biraz uzun olduğu için iki kısımdan oluşuyor bir video daha paylaşacağım bu kitapla ilgili bu kitabı muhakkak okumalı ve kitaplığınıza eklemelisiniz ben kitabı çok beğenerek okudum ve diğer kitaba nazaran çok daha dolu dolu bir kitap.İyi okumalar diliyorum | Aişe Bozdemir _ 02/04/25
2025 1. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2025 13:03
O bize yeter Allah bize yeter, o ne güzel vekildir.Rabbimiz... Bizimle alakalı her şeye sahip olan rabbimiz, her an yanı başımızda olan rabbimiz, bize şah damarımızdan daha yakın olan rabbimiz, bizi hiç yalnız bırakmayan rabbimiz, onu anınca bizi anan rabbimiz, bizi bizden daha iyi tanıyan ve bizden çok seven rabbimiz... Seni tanımamak olmaz.Bizi seni tanıma şerefine nail eyle Allah'ım.Çünkü seni tanırsak kendimizi tanırız. Bu kitapla beraber Rabbimi biraz daha tanıdım. Dili sade ve güzel. Akıcı bir üslupla yazılmış.Yazar Alemlerin Rabbi Allah'ı çok güzel anlatmış. Okumanızı tavsiye ederim. Keyifli okumalar.
2026 1. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2026 00:17
Herkesin mutlaka okuması gerekiyor. Allah yolunda insanın ufkunu değiştiriyor. Konuları ayetler ile beraber çok güzel açıklamış. Hayattan verdiği örnekler ile beraber de konuları desteklemiş ..
Din
O Bize Yeter
2024 29. kitabı
O Bize Yeter kitabını çok çok beğendim. Allah Razı Olsun. Herkese tavsiye ederim. Allah'a adanmış bir hayatın ipuçlarını öğreneceksiniz. O en büyüktür. O en çok sevilendir. Her şey O'nu zikreder. O her şeyi bizim için yarattı.
2023 37. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2023 19:43
Uzun anlamlı kitaplar arasında ahireti hatırlamak, ayetlerle ve hadislerle bilgileri tazelemek için güzel bir kitap. Hızlı bir şekilde okunup özü kavranabilir.
O Bize YeterSoner Duman · Timaş Yayınları · 2023315 okunma
Allah kuluna yetmez mi ? (Zümer, 36)
2025 29. kitabı
“O Bize Yeter” kitabında Prof. Duman, İslam’ın hayat rehberi olarak nasıl uygulanabileceğini, şu başlıklar altında şekillendiriyor: • Temel Kavramlar: İbadet, huzur, dua, tövbe, sosyal ilişkiler, şükür, korku, karakter, ahiret gibi hayatın merkezini oluşturan konular kitabın ana eksenini oluşturuyor   . • Ayet ve Hadis Odaklı Analiz: Kitapta anlatılan her kavram, ayet ve hadislerle desteklenerek ele alınıyor; böylece kuramsal bilgiler pratik hayata bağlanıyor   . • İtikadi Derinlik ve Rehberlik: Modern hayatın içinde Allah’la ilişkiyi nasıl güçlü tutabileceğimize dair sorulara cevap aranıyor: O’nu tanımak, O’nu düşünmek, O’ndan razı olabilmek, huzura ve mutlu bir yaşama nasıl ulaşabileceğimiz gibi sorular sohbet tadında tartışılıyor • Sıcak, anlaşılır bir anlatım dili. Her seviyeden okuyucuya hitap edebilir. • Ayet ve hadislerle desteklenmiş, pratike dayalı bilgi aktarımı. • Modern hayat içinde manevi huzuru arayanlar için yol gösterici bir yaklaşım. • Okuyuculardan gelen geri bildirimler oldukça olumlu ve kitap dikkatle tavsiye ediliyor. “O Bize Yeter”, modern hayatın karmaşasında manevi derinlik arayanlar için sade ve samimi bir rehber niteliği taşıyor. Ayet ve hadislerle temellendirilen pratik önerilerle, huzur ve Allah’a yaklaşım yolculuğuna eşlik edebilecek içten bir eser. Okuyucu geri bildirimleri, kitabın hem erişilebilir hem de etkileyici olduğunu gösteriyor.

Soner DumanYazar · 10 kitap
Aslen Kastamonu-Taşköprü’lü olup 1975'te İstanbul'da doğdu. 1993'te Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne girdi. 1998'te buradan mezun olduktan sonra aynı yıl Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam hukuku bilim dalında yüksek lisansa başladı. 2000 yılında yüksek lisansını, 2007 yılında doktorasını tamamladı. 2000 – 2011 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olarak çeşitli liselerde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak görev yaptı. 2011 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku bölümünde öğretim üyesi olarak göreve başladı. 2014 yılında aynı üniversitede Doçent oldu. Hâlen aynı üniversitede Prof. Dr. ünvanıyla İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümünde görev yapmaktadır. Yayınlanmış telif ve tercüme çalışmaları bulunmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.