Ateşi Söndürmek İçin Bilgelik

Sola Unitas Yayınları
Orijinal Adı:
Anger

2023 3. kitabı
Öfkenin bir ilacı yutup karşıdakini zehirlemesini beklediğimiz bir olgu . Kısaca bizi ızdırap haline sokan ve ilişkilerimizi deforme edip bizi yalnızlaştıran ve ızdırap yaratan birer canlı yapması ele almış thay . Ne yani benim çocuğuma biri taciz edecek yada birileri benim evime girip hırsızlık yapacak ve ben öfkelenmiyeyim mi bu duruma ? Hayır bu değil öfke bizi ilkel çağlarda yaşamda tutan duygularımızdan , onsuz yapamayız zaten ama bunun olmadığı durumlarda egonun yanılsamaları ve “ben” olanı korumak adına yaptığımız eylemlerin vermiş olduğu gerekli olmayan öfkeden bahsediyor . Akıcı ve açık bir dil kullanmış thich Nhat hanh ı okumak adeta bir deniz de yüzmek gibi rahatlamış ve tazelendirmiş hissettiriyor .
ÖfkeThich Nhât Hanh · Sola Unitas Yayınları · 202048 okunma

Thich Nhât HanhYazar · 30 kitap
Thích Nhất Hạnh (d. 11 Ekim 1926 - ö.22 Ocak 2022) Vietnamlı biɾ Zen Budist ɾahip, öğɾetmen, yazaɾ, şaiɾ ve baɾış aktivisti. Güney Fransa'da Dordogne bölgesinde Plum Village manastırında yaşamakta, çeşitli ülkelere giderek inzivalar ve konferanslar düzenlemektedir. 40'tan fazlası İngilizce olmak üzere 100'den fazla kitaρ yazmıştır. Barış hareketinin iςinde aktif olarak yer almıştır. 1967'de Martin Luther King tarafından Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmiştir. Nhất Hạnh, yedi yıl önce geçirdiği felçten kaynaklanan komplikasyonların bir sonucu olarak 22 Ocak 2022'de 95 yaşında Từ Hiếu Tapınağı'ndaki evinde öldü.