Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Okuyabilmek

Mehmet Gedizli

Okuyabilmek Gönderileri

Okuyabilmek kitaplarını, Okuyabilmek sözleri ve alıntılarını, Okuyabilmek yazarlarını, Okuyabilmek yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Nadir Kitap'tan
Tek tek bütün kitapları poşetlemişsiniz. Ve kitaplar zarar görmesin diye gazete kağıdı ve poşetlerle kutu içi destek yapmışsınız. Teşekkür ederim. Ayrıca biran yanlış kargo geldi sandım. Hediye kitaplarınız içinde çook teşekkür ederim. Sahaf'ın adı Dürdane Sahaf arkadaşlar.
Fransız Teğmenin Kadını
Fransız Teğmenin Kadını
Paris'te Bir Haftasonu
Paris'te Bir Haftasonu
Genç Yazarlar İçin Hikaye Anlatıcılığı Kılavuzu
Genç Yazarlar İçin Hikaye Anlatıcılığı Kılavuzu
Bir Asya Masalı Sonsuzluğun İçindeki Pusu
Bir Asya Masalı Sonsuzluğun İçindeki Pusu
Okuyabilmek
Okuyabilmek
Virginia Woolf'tan Yazarlık Dersleri
Virginia Woolf'tan Yazarlık Dersleri
Kurt Seyt - Shura
Kurt Seyt - Shura
bu Hediye
Biz Duvar Yazısıyız
Biz Duvar Yazısıyız
bu Hediye Babamın Bilgelik Kitabi ve BORU HATTINDAN ESİNLENME bunlar 1000Kitap listesinde yok malesef.
Genelde şiirle ilk tanışıklık insanın ilk acılarını yaşamaya başladığı zamanlara rastlanır.Anlatamama halinin getirmiş olduğu çaresizlik ,insanı derdine çare olacak sözlere götürür.Şiir en ilkel haliyle ve insanın da en ilkel tarafından hayatına girer.
Sayfa 104Kitabı okudu
Reklam
Bizde öyle derler fark edilir seviyede okuyanlara;fazla kaptırma kafayı sıyırırsın.Bilmezler ki aslında sıyrıklardan kurtulmak için bir çırpınışın görüntüsüdür görülen.
Okumak,insanı yalnızlaştırır,yalnız insan daha çok kendine yaşamaya başlar.Çevresindekilerle bağlarının azalması kendi içinde bir sosyalleşmeyi zorunlu hale getiririr ve hayatı tek kişilik şekillenmeye başlar.
Bize faydalı bir zevk sunan görüşlere hakikat elbisesi giydiriyoruz.Menfaatlerimizle zevklerimize aykırı fikirleri hata olarak itham ediyoruz.
Okulun görevi bireylere bilgi kullanım alanları sunmak değil, bilgininin sunduğu ortamda bilgiye bağlı yaşamayı öğretmektir.
Reklam
Ülkede pek çok genç yabancı dil hazırlık sınıfı okumakta,ilerleyen sınıflarda yine yabancı dil derslerine devam etmekte fakat mezun olduktan sonra, ne eğitimini aldığı dili konuşabilmekte ne deyazabilmektedir. Hatta bilimsel konularda bilgi alışverişinde bulunmayı geçin. kısaca kendi meramını bile anlatamamakta. Ülkenin ekonomisinden ciddi denilebilecek oranda kaynaklar, yabancı dil eğitiminde kullanılmak üzere bizzat yabancılar tarafından hazırlanmış kitaplar için harcanmakta fakat yine de istenilen hedefe ulaşılamamakta. Bir yılı yabancı dil hazırlık olmak üzere yedi yıl yabancı dil dersi alan bir öğrencinin o dili konuşamadan, yazamadan ve okuyamadan mezun olması bir tuhaflıktır, ikinci tuhaflık da aynı yabancı dilin aynı ülkede üç ay, altı ay gibi sürelerde öğrenilebileceğini gösteren yabancı dil öğretim kurumlarının olmasıdır. Sorun Türk öğrencilerinde mi, yoksa yabancı dilin yabancılık edeceği mi tuttu?
Metinin bize ilettiğini kavrayabiliyorsak,bu,onu, yaşantılarımızda bir yere koymakla olabiliyor.
Okumayı bitiriyorum da,onu yaşamayı sürdürüyorum.Kapatıyorum kitabı,ama kafamda kapanmıyor.Bende boyuna açılıyor sayfaları.Bitmemiş metinler taşıyorum.İnsan metinler taşıyor kafasında.Yazıtlar.
Kitapçıya gidiyor,yaşantı satın alıyorum.
Reklam
Okumak kişiyi yalnızlaştırır. Daha çok bireysel bir hayatın içine sürükler . Çevresiyle arasına çizgiler çekmesine sebep olur. Okumaya yeni başlayanlar ve çevresindekiler için bu durum pek olumlu karşılanmaz İster istemez çatışmaların çıkmasını sağlar. Özellikle okuma kültürünün gelişip yaygınlaşmadığı toplumlarda bu, okur olma yolundaki insanlar için kafa karışıklığına yol açar. Okuyan kişi kitaplardan dolayı çevresindekileri üzdüğü düşüncesine kapılabilir, fakat yine de her zaman kazanan kafa karışıklığını yaşayandır. Aynı yönde ilerleyen insanlardan, farklı yöne gitmek isteyenler, her zaman ve şartta aynı sıkıntıları yaşarlar. Özellikle de düşünceye bağlı farklılıkların kabul edilebilirliği kolay olmaz. İnsanlık tarihine bakıldığında fikir farklılığından kaynaklanan ve sonuçları savaş haline kadar varan pek çok örneği görmek mümkündür. Burada, okumaya bağlı olarak yaşanan yalnızlığın sebep olduğu, kişi ve çevresi arasındaki çatışmanın, insanları üzecek boyutlara gelmesini normal karşılamak gerektiği anlayışı, meşrulaştırılmaya çalışılmamaktadır. Okumanın doğası gereği birey üzerinde olumsuz gibi algılanan etkisinin normalliğinin belirtilmesidir.
İnsan zihninin işleyişi,belli bir noktadan sonra karanlık oda olmaktan öteye geçememektedir.Okuma eylemi,işte bu karanlık odada gerçekleşen bir zihinsel etkinliktir.
Çocuğun ailenin aynası olduğu genel geçer kabulü dikkate alındığında, ailede okuma bilincinin varlığı çocukların da ileriki hayatlarında okur olmaları açısından ciddi rol oynayacaktır.
Sayfa 95
Gizemli olan her şey insanın dikkatini çekmekten kurtulamaz. Anlamın örtüklüğü, metnin yazıldığı zaman ve koşullar dışında, genelde kurmaca metinlerde sanat yapma anlayışının getirdiği bir ihtiyaçtır.
Sayfa 182
Okurun yalnızlığı genel bir yalnızlıktır. Her okur kendince fakat yine de diğerleri gibi hisseder yalnızlığını.
Sayfa 103
19 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.