Mutluluğu Arayan Bir Ahtapotun Hikayesi

Yapı Kredi Yayınları

oli
2022 3. kitabı
Okunma: 24 Ağustos 2022 20:03
Rengiyle çizimiyle beni kendine hayran bırakan Oli’nin mutluluk arayışına şahit olduğumuz güzel mi güzel bir kitap. Naz Elkorek ile de ilk tanışmam bu ikinci kitabıyla oldu ki bu kitabın dördüncü baskısı olmuş bile. Sevimli, 8 dokunaçlı Oli çok becerikli, 8 kolunda türlü maharetleri olan bir ahtapot. Fakat ne yaparsa yapsın bir türlü mutlu olmayı beceremiyor. Mutluluk nasıl bir şey, nerede saklanır, nasıl bulunur? Biz yetişkinler bile bu soruların cevabını kolayca veremiyorken çocukların aklına takılabilecek bu soru ustalıkla işlenmiş kitabımızda. Ayrıca bu kitap yalnızca mutluluk duygusunu değil aynı zamanda empatiyi de işlemiş Oli arkadaşının başarısıyla sevinirken. Görsellerde ve kitabın sonunda doğa ile ilgili verilen mesajlar da çok kıymetli. Uzun lafın kısası mutluluğu uzaklarda aramayalım, o içimizde. Zor da olsa bunu hatırlamaya çalışalım!
Çocuk Edebiyatı
OliNaz Elkorek · Yapı Kredi Yayınları · 202041 okunma

Naz ElkorekYazar · 4 kitap
Naz Elkorek, Koç Üniversitesi İşletme bölümü mezunudur. Ünlü çizgi karakterler Limon ile Zeytin’in Mart Yayınları’ndan çıkan 25 adet resimli hikâye kitabı­nı derlemiştir. Yine aynı ajans çatısı altında yayımlanan Çatlak Yumurtalar isimli çizgi dizinin “Dağınık Oda” isimli senaryosunu yazmıştır. Ayrıca altZine ve edebiyathaber.net sitelerinde kısa hikâyeleri yayımlanmıştır. Toko, Naz Elkorek’in ilk özgün resimli hikâye kitabıdır.